Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ateliere de încredere în sine. Descărcați ghidul profesorului și planurile de lecție

Școala este locul în care copiii pot învăța nu doar lucruri noi, ci și să aibă încredere în ei înșiși. Cadrele didactice pot face eforturi conștiente pentru a crește încrederea copiilor și adolescenților în ei înșiși, prin felul în care interacționează cu aceștia, dar și prin activități dedicate în mod special acestui subiect.

Programul Dove – Ai încredere în tine” pune la dispoziția profesorilor resursele de care au nevoie pentru a organiza la clasă ateliere dedicate încrederii copiilor în propriul corp. Atelierul cu 3 sau 5 sesiuni reprezintă varianta extinsă a atelierului într-o sesiune unică, oferind cadrelor didactice timp suficient pentru a aborda în profunzime subiecte legate de încrederea copiilor în propriul corp.

Atelierul este dedicat elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani, iar fiecare sesiune are o durată de 45-60 de minute. Toate lecțiile includ videoclipuri menite să inițieze discuții la nivelul întregii clase, activități pe grupe și fișe individuale de lucru.

Materialele de care veți avea nevoie
Pentru a organiza atelierul cu 3 sau 5 sesiuni, descărcați materialele de care aveți nevoie accesând link-urile de mai jos:

Ce vor învăța elevii în cadrul atelierului
Lecția 1 aduce în discuție presiunea socială privind aspectul fizic și două surse importante ale acesteia: mass-media și mijloacele personale de comunicare. Copiii au la dispoziție materiale video și fișe de lucru care îi ajută să gândească în mod critic despre idealurile sociale privind aspectul fizic, standardele nerealiste de frumusețe promovate de mass-media și presiunea pe care acestea o creează asupra copiilor.

Lecția 2 explorează în detaliu influența reclamelor asupra felului în care gândim și acționăm.
Discuțiile vor aprofunda felul în care reclamele încurajează comparațiile cu standarde nerealiste de frumusețe cu scopul de a influența decizia de cumpărare a unui produs. Fișele de lucru îi vor provoca pe elevi să acționeze ei înșiși pentru a reduce impactul imaginilor nerealiste din mass-media.

Lecția 3 abordează comparațiile cu cei din jur în privința aspectului fizic. Copiii vor reflecta la subiecte precum impactul emoțional al comparațiilor privind aspectul fizic, felul în care putem reduce presiunea privind înfățișarea fizică și felul în care încurajăm unicitatea personală.

Cadrele didactice care vor să dedice mai mult timp acestui subiect pot continua atelierul cu încă două sesiuni:
Lecția 4 ce va aborda subiectul conversațiilor despre aspectul fizic, impactul acestora și felul în care pot fi evitate.
Lecția 5 în care îi încurajează pe copii să ia măsuri ei înșiși pentru a promova încrederea în propriul corp în grupul și în comunitatea lor.

Ce altceva este bine să știți?
Pentru participarea elevilor la atelier, este obligatoriu să primiți acordul părinților, care poate fi exprimat online, prin completarea acestui formular.

  • Atelierul poate fi organizat de diriginți sau alți profesori, cu acordul diriginților.
  • Programul „Dove - Ai încredere în tine” poate fi organizat la nivelul întregii școli, cu acordul directorului. Puteți afla mai multe despre acordul cu școala și diplomele pentru profesorii participanți scriind un email la adresa delia.constanda@imagepr.ro.
  • Atelierul poate fi organizat și online, cu ajutorul unei platforme precum Teams sau Zoom.
  • Aflați răspunsuri la întrebări frecvente legate de organizarea atelierului și descoperiți experiența profesorilor din alte țări urmărind seria de materiale video disponibile pe site-ul programului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 31.05.2021 14:32 | 8538 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Mihaela Nabăr (World Vision România) despre programul Dove – Ai încredere în tine: “A se accepta pe sine și a fi mulțumit cu propriul corp este primul pas către încrederea în sine”

intuitext | 11.01.2024

0 comentarii

Un nou training gratuit pentru profesori, pe 12 octombrie 2023, susținut in cadrul proiectului ”Dove - Ai incredere în tine”

intuitext | 06.10.2023

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

intuitext | 30.08.2023

1 comentariu

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

intuitext | 30.05.2023

0 comentarii

Comentarii (2)

0 0

01.06.2021 07:57 gabryeladinca

Bună dimineața !
Am descărcat toate materialele necesare și am direcționat părinților să semneze acordul .

Imi puteți da detalii despre program și obținerea unei adeverințe de participare pe email ?
adresa mea de email este gabryeladinca@gmail.com

Vă mulțumesc.

0 0

02.06.2021 12:10 Dove-AiIncredereInTine

Buna ziua,

Sigur ca da. Revenim pe mail cu detalii.

Multumim!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 30 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

582 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN