Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un nou training gratuit pentru profesori, pe 12 octombrie 2023, susținut in cadrul proiectului ”Dove - Ai incredere în tine”

Cadrele didactice știu că succesul la clasă nu depinde doar de tehnicile de predare sau de resursele materiale disponibile, ci și de relația dintre profesor și elevi și de implicarea copiilor la clasă. Când vine vorba de implicarea elevilor în învățare, încrederea în sine este un aspect esențial: elevii care sunt încrezători în ei înșiși se pot concentra mai bine la ore, sunt mai activi și nu ezită să ceară ajutor sau informații suplimentare.

Pentru adolescenți, încrederea în sine începe cu cea în propria înfățișare. Programul ”Dove – Ai încredere în tine” sprijină profesori din întreaga lume să organizeze ateliere de încredere în sine pentru adolescenți, iar din 2021, este prezent și în școlile din România. Până în prezent, peste 4.500 de profesori au beneficiat de resursele programului ”Dove – Ai încredere în tine” și s-au organizat ateliere pentru 50.000 de elevi romani.

Programul ”Dove - Ai încredere” în tine continuă și în acest an școlar în România, punând la dispoziția tuturor profesorilor un training gratuit în luna octombrie.

Training gratuit pentru cadrele didactice

Următorul training online pentru profesorii care vor să implementeze atelierul Dove - Ai încredere în tine la clasă va avea loc online pe 12 octombrie 2023, între orele 19:00-21:00. Training-ul este susținut de Domnica Petrovai, psiholog clinician, psihoterapeut și fondatoare a companiei Mind Education.

Profesorii participanți la training vor avea ocazia să se familiarizeze cu resursele puse la dispoziție de programul Dove – Ai încredere în tine, pe care le vor folosi în cadrul atelierului: fișele de lucru, prezentarea și ghidul profesorului. În plus, vor primi informațiile de care au nevoie pentru a putea răspunde la potențiale întrebări dificile ale elevilor sau pentru a evita greșeli frecvente în abordarea acestui subiect.

Oricare este specializarea sau experiența dumneavoastră, vă puteți înscrie gratuit la training, completând acest formular online. La final, cadrele didactice vor primi o diplomă de participare la curs!

Ce spun profesorii care au participat la edițiile anterioare ale programului?

”Din feedback-ul pe care îl primim de la cadrele didactice, atât în timpul trainingurilor online, cât și după ce reușesc să implementeze atelierele la clasă, observăm că misiunea programului și resursele din cadrul acestuia au impact pozitiv în ceea ce privește, în primul rând, realizarea importanței acestei abordări pentru dezvoltarea sănătoasă a elevilor. Implementarea în școli a programului de către profesori are un impact semnificativ asupra tinerilor - aceștia au manifestat mai multă încredere în ei înșiși, au fost mai motivați la școală și au început să se ajute reciproc mult mai mult. Profesorii au remarcat, de asemenea, o participare activă în cadrul atelierelor, elevii fiind dornici să asculte și să adreseze întrebări. Experiența lor confirmă eficacitatea programului, consolidându-și angajamentul de a continua să le sprijine dezvoltarea încrederii în sine a adolescenților din România.”, ne-a mărturisit Maria Dumitrescu, Brand Manager Skin Cleansing Unilever, România.

Fiecare profesor poate sprijini nu doar evoluția școlară a copiilor, ci și dezvoltarea lor emoțională și socială, având astfel un impact pozitiv de lungă durată asupra elevilor. Programul Dove – Ai încredere în tine oferă sprijinul de care aveți nevoie pentru a face acest lucru, abordând un aspect esențial al echilibrului emoțional: încrederea în sine și în propria înfățișare!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 06.10.2023 16:49 | 9604 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Mihaela Nabăr (World Vision România) despre programul Dove – Ai încredere în tine: “A se accepta pe sine și a fi mulțumit cu propriul corp este primul pas către încrederea în sine”

intuitext | 11.01.2024

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

intuitext | 30.08.2023

1 comentariu

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

intuitext | 30.05.2023

0 comentarii

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 11.05.2023

0 comentarii

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN