Şcoala cu
bune practici

50 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Regulamentul portalului Didactic.ro

Dreptul de a comunica pe portalul Didactic.ro este rezervat utilizatorilor înregistraţi pe www.didactic.ro. Prin înregistrarea şi utilizarea site-ului, aceştia acceptă implicit Termenii şi condiţiile de utilizare a portalului Didactic, precum şi prezentul regulament. Nerespectarea lor poate atrage restricţionarea accesului pe site şi cenzurarea, mutarea sau ştergerea comentariilor şi mesajelor postate pe forum.

Utilizatorii portalului Didactic.ro îşi asumă răspunderea asupra conţinutului materialelor propuse, a comentariilor şi a mesajelor proprii şi au obligaţia de a se asigura că datele lor de acces nu sunt folosite de alte persoane

Condiţii de publicare a materialelor propuse pe Didactic.ro

Un material propus pe Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Titlul şi descrierea (în fişă, nu în documentul cu materialul propriu-zis) trebuie să fie în limba română. Pentru materialele despre învăţarea limbilor străine se acceptă scrierea numelor de lecţii, capitole etc. în limba în care apar în manuale, dar din titlu sau descriere trebuie să se înţeleagă ce conţine fişierul şi de către cei care nu vorbesc limba respectivă.

2. Cerinţe de redactare corectă: materialele trebuie să respecte gramatica limbii române. Ne rezervăm dreptul de a respinge materiale care nu sunt redactate corect.

3. Cerinţe estetice: materialele trebuie să fie corect organizate şi încadrate în pagină, textul şi imaginea să aibă un aspect îngrijit etc.

4. Cerinţe de policy: materialele trebuie să nu conţină cuvinte sau expresii licenţioase, referinţe rasiale sau discriminatorii de orice tip, atacuri la persoană, defăimări sau reclamă negativă. Toate materialele trebuie să respecte Termenii şi condiţiile de utilizare a portalului Didactic.ro.

5. Cerinţe de utilitate: materialele trebuie sa aiba utilitate didactică şi fără contribuţii proprii ale propunătorilor.

6. Cerinţe de privacy: materiale nu trebuie să conţină nici un fel de date cu caracter personal, precum liste de elevi, adrese, referinţe cu caracter personal şi alte informaţii private sau confidenţiale.

7. Titlul să fie reprezentativ – titlul materialului trebuie să conţină numele lecţiei, dacă este cazul, sau numele tipului de material (ex. studiu de caz, planşă, fişă de lucru, simulare teză matematică…), numele operei literare, temei sau capitolului la care se referă. Materialul trebuie să conţină numele autorului, sursele de informare.

8. Descrierea (subtitlul) să fie reprezentativă, indicând tipul de material (planificare, lecţie, test, fişă), dacă acesta nu apare în titlu, eventualele particularităţi (profil clasă, nivel intensiv/bilingv, învăţământ special, elevi cu CES, clase serale etc), metodele folosite în predare sau evaluare şi manualul la care se aplică (dacă este necesar).

9. Fişierul trebuie să fie optimizat pentru a avea o dimensiune cât mai mică.

10. Materialele trebuie să fie originale şi să respecte regulile privind drepturile de proprietate intelectuală (conform legilor în vigoare).

11. Se acceptă materiale scanate sau fotografiate doar dacă nu au fost iniţial realizate în format electronic. Exemplu: se acceptă fişe făcute de mână şi scanate, desene, ecusoane… dar nu teste, probleme, texte scanate etc. (pentru a evita mai uşor încălcarea drepturilor de proprietate). Fac excepţie de la această regulă subiectele de la examene, concursuri şi olimpiade.

Aprobarea materialelor

Orice material propus este analizat înainte de publicare de către echipa de evaluare a materialelor, dar în ultimă instanţă corectitudinea ştiinţifică a materialelor postate este răspunderea autorilor.

Un material trebuie propus în secţiunea cea mai adecvată, în caz contrar va trebui editat (se amână aprobarea).

Publicarea anunţurilor despre evenimente

Anunţurile, evenimentele se referă la acţiuni desfăşurate în instituţii de învăţământ şi nu la cele private.

Publicarea unui anunţ înseamnă completarea corectă şi completă a formularului online.

Un anunţ pentru un eveniment se publică o singură dată. Nu este permisă repetarea în scop de corectare, pentru adăugiri ulterioare, etc.

Persoana abonată poate publica anunţuri pentru evenimente ce se desfăşoară în propria unitate de învăţământ. Nu este permisă publicarea anunţurilor în numele altor instituţii sau persoane.

Nu este permisă publicitatea pentru produse, cărţi, publicaţii.

Ne rezervăm dreptul de a nu publica sau de a şterge anunţurile publicitare sau acelea care nu respectă condiţiile de legalitate.

Propunerea de articole pentru Revista cadrelor didactice

Articolele au conţinut exclusiv educaţional.

Nu este permisă publicitatea, referiri explicite la produse, companii.

Conţinutul este resposabilitatea autorului. Autorii sunt obligaţi să verifice cu maximă atenţie materialele ce vor fi publicate în revistă, să corecteze gramatical, să verifice corectitudinea afirmaţiilor, a ideilor, să se asigure că nu s-a copiat, că sunt citate sursele de inspiraţie.

Didactic.ro este dedicat discuţiilor pe teme educaţionale şi nu poate fi folosit în scopuri comerciale decât cu acordul proprietarului site-ului. Echipa de administrare a Didactic.ro îşi rezervă dreptul de a se pronunţa asupra utilităţii unui material, anunţ sau mesaj pentru comunitatea Didactic.ro, de a clasifica un material, comentariu sau mesaj ca reclamă nedorită sau spam şi de a lua măsurile necesare, acestea rămânând la aprecierea administratorului site-ului care tratează mesajele respective (editare sau ştergere, cu sau fără avertisment, în cazuri extreme banare).

Tuturor utilizatorilor li se cere să comunice în mod respectuos în mesajele publice şi private de pe forum, precum şi în celelalte secţiuni ale portalului. Nu vor fi tolerate atacurile la persoană, violenţa verbală sau instigarea la violenţă, cuvintele şi aluziile obscene, discursurile rasiste sau cu pronunţat caracter politic, etc. Semnalarea unui abuz sau a unei disfuncţionalităţi observate pe site, precum şi solicitările adresate echipei Didactic.ro se fac prin mesaj privat către webmaster (în cadrul forumului) sau folosind formularul de contact pus la dispoziţie pe portal.

Azi: 15 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

665 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN