Şcoala cu
bune practici

18 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

Școala este locul unde copiii își formează abilități și dobândesc cunoștințe, dar își dezvoltă și imaginea de sine, abilitățile sociale și inteligența emoțională. Încrederea în sine a copiilor și adolescenților poate fi influențată în mod semnificativ la școală, nu doar de relațiile cu alți colegi, ci și de interacțiunile cu profesorii.

Oricare ar fi materia pe care o predați, puteți încuraja încrederea în sine a elevilor dumneavoastră implicându-i în programul Dove – Ai încredere în tine, în cadrul căruia vă sunt puse la dispoziție toate resursele necesare pentru a reuși să susțineți atelierele despre stima de sine. Inițiat în România în 2021, programul numără până în prezent aproape 40.000 de elevi participanți.

În acest an, în cadrul programului Ai încredere în tine, Dove lansează campania #FărăSfaturiToxice, cu scopul de a atrage atenția asupra efectelor negative ale sfaturilor toxice legate de frumusețe și înfățișare fizică din social media. De ce este nevoie să vorbim adolescenților despre acest subiect? Raportul Dove Ai încredere în tine și social media1 arată că:

  • 50% dintre fetele participante la studiu declară că sfaturile toxice din rețelele de socializare le afectează încrederea în sine;
  • 60% dintre fetele participante la studiu declară că ar încerca sau au încercat deja un trend de frumusețe pe care l-au descoperit pe rețelele sociale;
  • 70% dintre fete au declarat că s-au simțit mai bine după ce nu au mai urmărit sfaturi toxice pe rețelele de socializare.

Cum vă puteți implica în program?

Puteți organiza atelierul Ai încredere în tine în clasa dumneavoastră, descărcând toate materialele necesare puse la dispoziție de către Dove în mod gratuit de aici. Le puteți găsi separat și aici:

Resursele puse la dispoziție de Dove vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a le vorbi elevilor dumneavoastră despre:

  • standardele nerealiste de frumusețe din rețelele sociale;
  • comunicarea deschisă despre comparațiile sociale și încrederea în propria înfățișare;
  • definirea propriilor standarde de frumusețe;

Planul de lecție prezintă pas cu pas informațiile și activitățile din cadrul atelierului, pregătindu-vă pentru fiecare etapă a acestuia. Prezentarea vă oferă sprijinul vizual de care aveți nevoie în cadrul atelierului, pentru a menține atenția și implicarea copiilor la un nivel ridicat, iar fișa de lucru îi încurajează pe copii să analizeze și să își exprime propriile idei și perspective asupra subiectului discutat.

În rolul de profesor, puteți oferi adolescenților un îndemn la încredere în sine, atitudini sănătoase față de propria înfățișare și o mai profundă înțelegere a efectului pe care rețelele sociale le au asupra stimei lor de sine. Îi veți ajuta astfel pe elevi să pună bazele unei stări emoționale mai echilibrate, pregătindu-i să interacționeze cu cei din jur în mod autentic, liberi de presiuni și influențe dăunătoare.

  1. Dove Ai încredere în tine și social media (aprilie, 2022) condus de Edelman DXI în parteneriat cu profesorul Phillippa Diedrichs.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 30.05.2023 15:54 | 8452 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

intuitext | 30.08.2023

1 comentariu

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 11.05.2023

0 comentarii

Interviu cu Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România: Încrederea în sine și reziliența îi transformă pe copii în învingători

intuitext | 05.12.2022

0 comentarii

Lecția încrederii în sine se învață și la școală, cu ajutorul programului „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 11.10.2022

2 comentarii

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«SEPTEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


poza CNIMB

Propus de: CruceanuAdrianaGeorgiana

Sondajul zilei

Sunteti de părere că alternativa educațională Step By Step este utilă în sistemul de învățământ?

117 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: madabumb23 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN