Şcoala cu
bune practici

28 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un nou training gratuit pentru profesori, pe 12 octombrie 2023, susținut in cadrul proiectului ”Dove - Ai incredere în tine”

Cadrele didactice știu că succesul la clasă nu depinde doar de tehnicile de predare sau de resursele materiale disponibile, ci și de relația dintre profesor și elevi și de implicarea copiilor la clasă. Când vine vorba de implicarea elevilor în învățare, încrederea în sine este un aspect esențial: elevii care sunt încrezători în ei înșiși se pot concentra mai bine la ore, sunt mai activi și nu ezită să ceară ajutor sau informații suplimentare.

Propus de: intuitext | 06.10.2023 16:49

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

Cadrele didactice știu că, pentru performanțele școlare, dincolo de inteligență, efort și motivație pentru învățare, încrederea în sine este esențială. Cât de confortabil se simt elevii în clasă, între colegi și cât de încrezători sunt în propria persoană? Răspunsurile la aceste întrebări pot face diferența dintre elevii cu un traseu armonios și elevii cu dificultăți emoționale.

Propus de: intuitext | 21.09.2023 09:38

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

În curând începem un nou an școlar. Pornim la drum cu entuziam, planuri, obiective și schimbări pe care vrem să le aducem la clasă. Vă propunem ca în această toamnă, printre obiectivele pentru noul an școlar, să introduceți și îmbunătățirea echilibrului emoțional al elevilor – mai ales când vine vorba de încrederea în sine a acestora.

Propus de: intuitext | 30.08.2023 18:12

1 comentariu

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

Școala este locul unde copiii își formează abilități și dobândesc cunoștințe, dar își dezvoltă și imaginea de sine, abilitățile sociale și inteligența emoțională. Încrederea în sine a copiilor și adolescenților poate fi influențată în mod semnificativ la școală, nu doar de relațiile cu alți colegi, ci și de interacțiunile cu profesorii.

Propus de: intuitext | 30.05.2023 15:54

0 comentarii

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

Profesorii știu că încrederea în sine a elevilor înseamnă mai mult decât o idee frumoasă. Încrederea în sine se traduce în clasă prin curajul de a încerca lucruri noi sau dificile, prin libertatea de exprimare a gândurilor sau ideilor și, în general, prin bucuria de a avea relații autentice cu cei din jur. Toate acestea sunt condiții esențiale ale învățării. Și, din păcate, toate aceste calități ale copiilor și adolescenților pot fi foarte ușor afectate de social media, de stereotipuri și comparații sociale.

Propus de: intuitext | 11.05.2023 16:20

0 comentarii

Interviu cu Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România: Încrederea în sine și reziliența îi transformă pe copii în învingători

Fiecare copil merită să crească simțindu-se în siguranță, încrezător în propria înfățișare și în propriile forțe, bucurându-se de prezent și visând la un viitor împlinit. Din păcate, echilibrul emoțional al copiilor și adolescenților poate fi afectat cu ușurință, iar încrederea în sine a acestora începe să fie erodată odată cu primele îndoieli despre propria înfățișare fizică.

Propus de: intuitext | 05.12.2022 13:52

0 comentarii

Lecția încrederii în sine se învață și la școală, cu ajutorul programului „Dove – Ai încredere în tine”

V-ați gândit vreodată să vorbiți cu elevii dumneavoastră despre încrederea în propria înfățișare fizică? Deși când vine vorba de elevi, tindem să punem mai mult accent pe încrederea în propriile abilități intelectuale, la fel de importantă este și încrederea în propriul corp. Când elevii nu își fac griji privind aspectul fizic, au mai multe resurse emoționale și cognitive pentru provocările școlare, pentru relațiile de prietenie și pentru toate celelalte experiențe care îi ajută să crească.

Propus de: intuitext | 11.10.2022 19:02

2 comentarii

Sesiunie de training pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine” continuă. Cum vă puteți înscrie

Fiecare an școlar începe cu noi obiective, dorințe și planuri, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. Deși cele mai multe sunt legate de rezultatele școlare și eforturile pentru învățare, la fel de importante sunt și obiectivele care au legătură cu dezvoltarea social-emoțională a copiilor: în lipsa echilibrului emoțional, rezultatele școlare ale acestora nu vor atinge niciodată nivelul maxim posibil.

Propus de: intuitext | 21.09.2022 15:23

0 comentarii

Programul „Dove - Ai încredere în tine” în școlile din România. Rezultatele obținute și obiectivele pentru 2022

Cei mai mulți profesori și părinți asociază încrederea în sine a copiilor și adolescenților cu abilitățile și competențele acestora, cu succesul și performanțele obținute.

Propus de: intuitext | 27.06.2022 19:09

0 comentarii

Programul educational „Dove – Ai încredere în tine” continuă în școlile din România. Cum vă puteți alătura programului

Adolescența este o perioadă în care încrederea în sine și imaginea de sine a copiilor trec prin transformări profunde. Aceste transformări pot fi pozitive, atunci când adolescenții își descoperă calitățile pozitive și au ocazia de a le pune în valoare sau, dimpotrivă, negative, când adolescenții se concentrează asupra „defectelor” și dificultăților cu care se confruntă.

Propus de: intuitext | 30.05.2022 18:20

1 comentariu

Cadrele didactice sunt invitate să participe la trainingul gratuit „Dove – Ai încredere în tine”

Cadrele didactice știu din experiență că încrederea în sine a copiilor și adolescenților trebuie cultivată în mod constant pentru ca echilibrul emoțional al acestora să rămână la un nivel sănătos. Provocările școlare și sociale cu care se confruntă aceștia în procesul normal de creștere, dar și contextele sociale dificile pe care le traversăm pot afecta emoțional copiii pe termen lung. Activitățile educaționale informale desfășurate în școli sunt o modalitate prin care profesorii pot preveni astfel de probleme emoționale.

Propus de: intuitext | 29.04.2022 22:37

2 comentarii

Resursele din cadrul programului „Dove – Ai încredere în tine” rămân în continuare disponibile pentru profesori

Importanța echilibrului emoțional al copiilor pentru rezultatele lor școlare devine din ce în ce mai evidentă, fiind confirmată de cercetări, dar și de experiența profesională a cadrelor didactice și a specialiștilor.

Propus de: intuitext | 22.12.2021 18:52

0 comentarii

Interviu cu Mihalea Nabăr, Director Executiv World Vision: provocările și rezultatele programului „Dove – Ai încredere în tine” implementat în școlile din mediul rural

Cum arată un program dedicat încrederii în sine a elevilor în România rurală? Care sunt provocările și nevoile elevilor din școlile din mediul rural din țara noastră? Am vorbit cu Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România, despre experiența implementării programului „Dove - Ai încredere în tine” în școlile din mediul rural, dar și despre experiența vastă a organizației pe care o conduce în domeniul programelor care sprijină accesul copiilor vulnerabili la educație de calitate.

Propus de: intuitext | 15.12.2021 16:03

0 comentarii

Atelierul „Dove - Ai încredere în tine”. Cum pot cadrele didactice să devină ambasadori ai încrederii în sine

Școala poate însemna pentru elevi nu doar locul în care își dezvoltă abilități intelectuale și acumulează informații academice, ci și locul în care își formează încrederea în sine și o imagine de sine sănătoasă. Cadrele didactice joacă un rol important în ambele privințe.

Propus de: intuitext | 11.11.2021 21:54

0 comentarii

Training pentru profesori susținut de Domnica Petrovai.

Dove implementează de 17 ani, la nivel global, programul Dove – Ai încredere în tine, un program educațional dedicat adolescenților, pentru creșterea și consolidarea stimei de sine. Începând cu 2021, programul a fost lansat și în România prin intermediul unui program-pilot, implementat cu ajutorul Mind Education, care a ajuns la peste 1.500 de elevi.

Propus de: intuitext | 26.10.2021 18:25

2 comentarii

” Dezbaterea “Adolescența fără filtre”. De ce este nevoie de un program dedicat încrederii în sine în școlile din România

De 25 ani, Dove transmite mesajul că frumusețea reală ar trebui să fie o sursă de încredere, nu o sursă de anxietate. De ce este nevoie ca școala să fie un spațiu în care acest mesaj să fie promovat și cât de mult au nevoie adolescenții de sprijin pentru a-și dezvolta încrederea în sine?

Propus de: intuitext | 19.10.2021 11:09

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

Misiunea profesorilor nu constă numai în transmiterea de informații sau în formarea de abilități. Formează caractere, contribuie în mod semnificativ la echilibrul emoțional al elevilor și sunt priviți ca modele de comportament. Relația pe care profesorii o construiesc cu copiii zilnic, la clasă, se poate dovedi, în timp, esențială pentru mulți din ei.

Propus de: intuitext | 23.09.2021 15:37

1 comentariu

Programul „Dove. Ai încredere în tine” – 5 motive pentru care să îl implementați în clasa dumneavoastră

Dincolo de lecții, teste și evaluări, școala poate fi locul în care copiii și adolescenții își dezvoltă gândirea critică, încrederea în sine sau abilitățile de relaționare, prin programe educaționale informale. Aceste pot veni cu succes în completarea programei școlare, ajutându-i pe elevi să își formeze abilități esențiale pentru succes și pentru echilibrul emoțional.

Propus de: intuitext | 14.09.2021 11:52

5 comentarii

Ateliere de încredere în sine. Descărcați ghidul profesorului și planurile de lecție

Școala este locul în care copiii pot învăța nu doar lucruri noi, ci și să aibă încredere în ei înșiși. Cadrele didactice pot face eforturi conștiente pentru a crește încrederea copiilor și adolescenților în ei înșiși, prin felul în care interacționează cu aceștia, dar și prin activități dedicate în mod special acestui subiect.

Propus de: intuitext | 31.05.2021 14:32

2 comentarii

Atelier pentru ora de dirigenție. 60 de minute pentru creșterea încrederii în sine a elevilor

Cadrele didactice dedicate profesiei lor știu bine că uneori, doar 60 de minute pot face o diferență majoră în viața elevilor, mai ales când este vorba de educația emoțională a acestora.

Propus de: intuitext | 19.05.2021 22:45

0 comentarii

Cum organizați un atelier de creștere a stimei de sine pentru elevi

Orele de dirigenție înseamnă pentru mulți copii singurele ocazii de a vorbi deschis despre temerile sau îngrijorările specifice vârstei lor. Programul educațional „Dove – Ai încredere în tine” pune la dispoziția profesorilor resurse utile pentru activități care să cultive încrederea în sine a elevilor. Resursele pentru cadre didactice sunt concepute astfel încât profesorii să poată organiza cu ușurință ateliere despre încrederea în propriul corp în cadrul orelor de dirigenție.

Propus de: intuitext | 10.05.2021 15:39

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Află cum de la specialiștii programului „Dove - Ai încredere în tine”

Șase din zece eleve cu care interacționați la școală sunt atât de nemulțumite de cum arată încât decid să nu participe la activități normale precum sportul, vizita la medic sau activități sociale. În timpul orelor de la școală, aveți numeroase ocazii să observați felul în care un nivel scăzut al încrederii în sine le afectează copiilor capacitatea de concentrare la cursuri, relațiile cu colegii sau rezultatele la teste și evaluări.

Propus de: intuitext | 15.04.2021 13:47

4 comentarii

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN