Atelierul „Dove - Ai încredere în tine”. Cum pot cadrele didactice să devină ambasadori ai încrederii în sine

Școala poate însemna pentru elevi nu doar locul în care își dezvoltă abilități intelectuale și acumulează informații academice, ci și locul în care își formează încrederea în sine și o imagine de sine sănătoasă. Cadrele didactice joacă un rol important în ambele privințe.

Propus de: intuitext | 11.11.2021 21:54

0 comentarii

Training pentru profesori susținut de Domnica Petrovai.

Dove implementează de 17 ani, la nivel global, programul Dove – Ai încredere în tine, un program educațional dedicat adolescenților, pentru creșterea și consolidarea stimei de sine. Începând cu 2021, programul a fost lansat și în România prin intermediul unui program-pilot, implementat cu ajutorul Mind Education, care a ajuns la peste 1.500 de elevi.

Propus de: intuitext | 26.10.2021 18:25

1 comentariu

” Dezbaterea “Adolescența fără filtre”. De ce este nevoie de un program dedicat încrederii în sine în școlile din România

De 25 ani, Dove transmite mesajul că frumusețea reală ar trebui să fie o sursă de încredere, nu o sursă de anxietate. De ce este nevoie ca școala să fie un spațiu în care acest mesaj să fie promovat și cât de mult au nevoie adolescenții de sprijin pentru a-și dezvolta încrederea în sine?

Propus de: intuitext | 19.10.2021 11:09

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

Misiunea profesorilor nu constă numai în transmiterea de informații sau în formarea de abilități. Formează caractere, contribuie în mod semnificativ la echilibrul emoțional al elevilor și sunt priviți ca modele de comportament. Relația pe care profesorii o construiesc cu copiii zilnic, la clasă, se poate dovedi, în timp, esențială pentru mulți din ei.

Propus de: intuitext | 23.09.2021 15:37

1 comentariu

Programul „Dove. Ai încredere în tine” – 5 motive pentru care să îl implementați în clasa dumneavoastră

Dincolo de lecții, teste și evaluări, școala poate fi locul în care copiii și adolescenții își dezvoltă gândirea critică, încrederea în sine sau abilitățile de relaționare, prin programe educaționale informale. Aceste pot veni cu succes în completarea programei școlare, ajutându-i pe elevi să își formeze abilități esențiale pentru succes și pentru echilibrul emoțional.

Propus de: intuitext | 14.09.2021 11:52

5 comentarii

Ionela Neagoe, director al C.N. Gheorghe Lazăr, București, despre Dove – Ai încredere în tine: „Stima de sine și relațiile bazate pe încredere sunt calea către succesul personal și profesional”

Din ce în ce mai multe școli recunosc importanța programelor de educație socio-emoțională pentru elevi, înțelegând că echilibrul emoțional este esențial pentru rezultatele școlare ale copiilor.

Propus de: intuitext | 14.06.2021 20:06

0 comentarii

Ateliere de încredere în sine. Descărcați ghidul profesorului și planurile de lecție

Școala este locul în care copiii pot învăța nu doar lucruri noi, ci și să aibă încredere în ei înșiși. Cadrele didactice pot face eforturi conștiente pentru a crește încrederea copiilor și adolescenților în ei înșiși, prin felul în care interacționează cu aceștia, dar și prin activități dedicate în mod special acestui subiect.

Propus de: intuitext | 31.05.2021 14:32

2 comentarii

Atelier pentru ora de dirigenție. 60 de minute pentru creșterea încrederii în sine a elevilor

Cadrele didactice dedicate profesiei lor știu bine că uneori, doar 60 de minute pot face o diferență majoră în viața elevilor, mai ales când este vorba de educația emoțională a acestora.

Propus de: intuitext | 19.05.2021 22:45

0 comentarii

Cum organizați un atelier de creștere a stimei de sine pentru elevi

Orele de dirigenție înseamnă pentru mulți copii singurele ocazii de a vorbi deschis despre temerile sau îngrijorările specifice vârstei lor. Programul educațional „Dove – Ai încredere în tine” pune la dispoziția profesorilor resurse utile pentru activități care să cultive încrederea în sine a elevilor. Resursele pentru cadre didactice sunt concepute astfel încât profesorii să poată organiza cu ușurință ateliere despre încrederea în propriul corp în cadrul orelor de dirigenție.

Propus de: intuitext | 10.05.2021 15:39

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Află cum de la specialiștii programului „Dove - Ai încredere în tine”

Șase din zece eleve cu care interacționați la școală sunt atât de nemulțumite de cum arată încât decid să nu participe la activități normale precum sportul, vizita la medic sau activități sociale. În timpul orelor de la școală, aveți numeroase ocazii să observați felul în care un nivel scăzut al încrederii în sine le afectează copiilor capacitatea de concentrare la cursuri, relațiile cu colegii sau rezultatele la teste și evaluări.

Propus de: intuitext | 15.04.2021 13:47

4 comentarii

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN