Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

Profesorii știu că încrederea în sine a elevilor înseamnă mai mult decât o idee frumoasă. Încrederea în sine se traduce în clasă prin curajul de a încerca lucruri noi sau dificile, prin libertatea de exprimare a gândurilor sau ideilor și, în general, prin bucuria de a avea relații autentice cu cei din jur. Toate acestea sunt condiții esențiale ale învățării. Și, din păcate, toate aceste calități ale copiilor și adolescenților pot fi foarte ușor afectate de social media, de stereotipuri și comparații sociale.

Programul Dove - Ai încredere în tine, adresat elevilor din clasele gimnaziale, are ca scop combaterea acestor influențe negative și încurajarea dezvoltării încrederii în sine a adolescenților, începând cu încrederea în propria înfățișare. Până în prezent, cu ajutorul a peste 3.600 de cadre didactice care au accesat resursele gratuite din cadrul programului, aproape 40.000 de adolescenți români au participat la atelierele Dove - Ai încredere în tine. Programul se află în al treilea an de implementare în școlile din România, cu ajutorul partenerilor World Vision și Wellbeing Institute și cu sprijinul Ministerului Educației.

Training online gratuit pentru profesori
Profesorii care predau la gimnaziu și vor să afle mai multe despre implementarea atelierelor, se pot înscrie la trainingul online gratuit organizat pentru cadrele didactice din întreaga țară pe 17 mai 2023. Înscrierea se face prin completarea formularului de aici!

În toate interacțiunile pe care le am cu profesorii în trainingurile pe care le susțin în cadrul programului Dove – Ai încredere în tine, observ că tot mai mulți sunt dornici să-i sprijine pe adolescenți să-și consolideze încrederea în sine, să fie mai conectați cu ei, să înțeleagă mai bine lumea care îi înconjoară – atât cea offline, cât și cea online. O încredere de sine ridicată în rândul adolescenților înseamnă, în primul rând, elevi cu o stare generală de bine, iar în al doilea rând, rezultate academice și relații sociale mai bune. Încurajez cât mai mulți profesori să integreze tema încrederii în sine la clasă, mai ales că există atât de multe resurse dezvoltate de specialiști, cu ajutorul cărora pot să le vorbească cu ușurință copiilor despre acceptarea de sine – de la prezentări, ghiduri pentru profesori, suporturi video și fișe de lucru pentru activitatea la clasă, toate puse la dispoziție în cadrul Programului Dove – Ai încredere în tine.susține Domnica Petrovai, psiholog clinician, psihoterapeut și fondatoare a companiei Mind Education.

Campania #FărăSfaturiToxice
În 2023, în cadrul programului Dove - Ai încredere în tine, s-a lansat campania #FărăSfaturiToxice, atrăgând atenția asupra informațiilor și sfaturilor toxice de frumusețe la care sunt expuse fetele pe rețelele de socializare.

Relevanța acestui subiect pentru elevii de gimnaziu este susținută de cifrele publicate de raportul “Dove Ai încredere în tine și social media”:

  • 1 din 2 fete afirmă că sfaturile toxice din social media îi afectează încrederea în sine și că acesta este primul loc în care caută sfaturi de frumusețe;
  • 80% dintre fete și-ar dori să vorbească cu părinții despre gestionarea sfaturilor toxice din social media;
  • 7 din 10 fete s-au simțit mai bine după ce nu au mai urmărit sfaturi toxice pe rețelele sociale;

Avantajele participării la trainingul din 17 mai

  • Trainingul este susținut de Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut, care a lucrat în cadrul programului cu peste 3.600 de cadre didactice.
  • Participanții se vor familiariza cu materialele pe care le vor folosi în cadrul atelierului: prezentarea, fișele de lucru, ghidul profesorului și materialele video.
  • La finalul trainingului, profesorii primesc o adeverință de participare. Cei care implementează programul la clasă și scriu un e-mail la adresa contact@aiincredereintine.ro, care să conțină numărul de elevi care au beneficiat de program împreună cu alte dovezi din cadrul atelierului, primesc un certificat de implementare a programului, dar și diplome de participare pentru elevii lor.

Dacă doriți să organizați atelierul în clasa dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să descărcați ghidul profesorilor, prezentarea și fișele de lucru de aici. Mai multe informații despre implementarea programului în școli pot fi obținute trimițând un e-mail la adresa contact@aiincredereintine.ro.

Înscrierea este gratuită și deschisă tuturor cadrelor didactice. Vă puteți înscrie online, prin completarea acestui formular!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 11.05.2023 16:20 | 8904 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Mihaela Nabăr (World Vision România) despre programul Dove – Ai încredere în tine: “A se accepta pe sine și a fi mulțumit cu propriul corp este primul pas către încrederea în sine”

intuitext | 11.01.2024

0 comentarii

Un nou training gratuit pentru profesori, pe 12 octombrie 2023, susținut in cadrul proiectului ”Dove - Ai incredere în tine”

intuitext | 06.10.2023

0 comentarii

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

intuitext | 30.08.2023

1 comentariu

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

intuitext | 30.05.2023

0 comentarii

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN