Şcoala cu
bune practici

18 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

Misiunea profesorilor nu constă numai în transmiterea de informații sau în formarea de abilități. Formează caractere, contribuie în mod semnificativ la echilibrul emoțional al elevilor și sunt priviți ca modele de comportament. Relația pe care profesorii o construiesc cu copiii zilnic, la clasă, se poate dovedi, în timp, esențială pentru mulți din ei.

De aceea, când se vorbește despre dezvoltarea încrederii în sine a copiilor și adolescenților, majoritatea cadrelor didactice recunosc importanța acesteia. Programul „Dove – Ai încredere în tine” vine în sprijinul profesorilor, oferindu-le resursele de care au nevoie pentru organizarea atelierelor de încredere în propriul corp, destinate elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani.

Noile materiale oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine
Acum este mai ușor ca oricând să implementați un atelier despre încrederea în propriul corp în clasa dumneavoastră, deoarece resursele oferite de programul Dove – Ai încredere în tine” au fost îmbunătățite.

Materialele au o structură mai compactă și mai ușor de urmărit și includ toate documentele de care aveți nevoie pentru a organiza atelierul, fără a fi nevoie de alte resurse suplimentare. Îmbunătățirile aduse materialelor înseamnă că nu veți  fi nevoiți să improvizați sau să creați resurse noi și nici nu veți avea dificultăți în accesarea și folosirea informațiilor oferite de program. 

Ghidul pentru profesori cuprinde o descriere detaliată și clară a obiectivelor de învățare și informații complete despre resursele materiale de care aveți nevoie pentru organizarea atelierului.

Ghidul pentru elevi constă în prezentarea pe care o veți folosi la clasă în timpul atelierului, urmând aceeași structură ca ghidul pentru profesori. Prezentarea pentru elevi include și link-urile către materialele video pe care le veți urmări și discuta împreună cu elevii.

Fișele de lucru pentru elevi cuprind întrebări relevante pentru subiectele abordate în cadrul atelierului și includ sugestii care să îi ajute pe copii să găsească răspunsuri cât mai complete și cât mai sincere. În plus, activitățile propuse în fișele de lucru îi încurajează pe adolescenți să fie proactivi în promovarea încrederii în sine și a autenticității în relațiile cu cei din jur.

Descoperiți și descărcați gratuit:

Așadar, resursele îmbunătățite oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine” reduc la minimum efortul pe care trebuie să îl faceți pentru implementarea acestuia la clasă, astfel încât succesul să fie cât mai accesibil, iar munca dumneavoastră cât mai plăcută. Iată motive suficiente pentru a explora aceste materiale și pentru a le recomanda și altor cadre didactice.

Ce este bine să știți despre organizarea programului în școala dumneavoastră:

  • Orice cadru didactic poate implementa acest program, cu acordul profesorilor diriginți.
  • Programul poate fi implementat la nivelul întregii școli, cu acordul directorului. Aflați mai multe detalii despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice participante la program trimițând un email la adresa de e-mail contact@aiincredereintine.ro sau la numărul de telefon 0747249522.
  • Dacă este nevoie, programul poate fi implementat și online, prin intermediul unei platforme precum Zoom sau Teams.
  • Vă puteți forma o imagine completă asupra programului descoperind perspectiva profesorilor din alte țări care au organizat atelierele în clasele lor, urmărind seria de materiale video disponibile pe site-ul programului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 23.09.2021 15:37 | 16295 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Încrederea în sine se învață și la școală. Atelierele „Dove – Ai încredere în tine” continua în școlile din România

intuitext | 21.09.2023

0 comentarii

Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Cum puteți consolida încrederea în sine a elevilor în noul an școlar

intuitext | 30.08.2023

1 comentariu

Cum predăm stima de sine la școală. Atelierul pentru adolescenți „Dove - Ai încrederea în tine”

intuitext | 30.05.2023

0 comentarii

17 Mai 2023 - Training online gratuit pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 11.05.2023

0 comentarii

Interviu cu Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România: Încrederea în sine și reziliența îi transformă pe copii în învingători

intuitext | 05.12.2022

0 comentarii

Comentarii (1)

0 0

27.09.2021 07:06 mymypop

Aș dori și eu să implementez acest program în școală: tudoralex2002@yahoo.com

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«SEPTEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


poza CNIMB

Propus de: CruceanuAdrianaGeorgiana

Sondajul zilei

Sunteti de părere că alternativa educațională Step By Step este utilă în sistemul de învățământ?

117 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: madabumb23 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN