Programul „Dove – Ai încredere în tine”. Descoperiți noile resurse pentru profesori

Misiunea profesorilor nu constă numai în transmiterea de informații sau în formarea de abilități. Formează caractere, contribuie în mod semnificativ la echilibrul emoțional al elevilor și sunt priviți ca modele de comportament. Relația pe care profesorii o construiesc cu copiii zilnic, la clasă, se poate dovedi, în timp, esențială pentru mulți din ei.

De aceea, când se vorbește despre dezvoltarea încrederii în sine a copiilor și adolescenților, majoritatea cadrelor didactice recunosc importanța acesteia. Programul „Dove – Ai încredere în tine” vine în sprijinul profesorilor, oferindu-le resursele de care au nevoie pentru organizarea atelierelor de încredere în propriul corp, destinate elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani.

Noile materiale oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine
Acum este mai ușor ca oricând să implementați un atelier despre încrederea în propriul corp în clasa dumneavoastră, deoarece resursele oferite de programul Dove – Ai încredere în tine” au fost îmbunătățite.

Materialele au o structură mai compactă și mai ușor de urmărit și includ toate documentele de care aveți nevoie pentru a organiza atelierul, fără a fi nevoie de alte resurse suplimentare. Îmbunătățirile aduse materialelor înseamnă că nu veți  fi nevoiți să improvizați sau să creați resurse noi și nici nu veți avea dificultăți în accesarea și folosirea informațiilor oferite de program. 

Ghidul pentru profesori cuprinde o descriere detaliată și clară a obiectivelor de învățare și informații complete despre resursele materiale de care aveți nevoie pentru organizarea atelierului.

Ghidul pentru elevi constă în prezentarea pe care o veți folosi la clasă în timpul atelierului, urmând aceeași structură ca ghidul pentru profesori. Prezentarea pentru elevi include și link-urile către materialele video pe care le veți urmări și discuta împreună cu elevii.

Fișele de lucru pentru elevi cuprind întrebări relevante pentru subiectele abordate în cadrul atelierului și includ sugestii care să îi ajute pe copii să găsească răspunsuri cât mai complete și cât mai sincere. În plus, activitățile propuse în fișele de lucru îi încurajează pe adolescenți să fie proactivi în promovarea încrederii în sine și a autenticității în relațiile cu cei din jur.

Descoperiți și descărcați gratuit:

Așadar, resursele îmbunătățite oferite de programul „Dove – Ai încredere în tine” reduc la minimum efortul pe care trebuie să îl faceți pentru implementarea acestuia la clasă, astfel încât succesul să fie cât mai accesibil, iar munca dumneavoastră cât mai plăcută. Iată motive suficiente pentru a explora aceste materiale și pentru a le recomanda și altor cadre didactice.

Ce este bine să știți despre organizarea programului în școala dumneavoastră:

  • Orice cadru didactic poate implementa acest program, cu acordul profesorilor diriginți.
  • Programul poate fi implementat la nivelul întregii școli, cu acordul directorului. Aflați mai multe detalii despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice participante la program trimițând un email la adresa de e-mail contact@aiincredereintine.ro sau la numărul de telefon 0747249522.
  • Dacă este nevoie, programul poate fi implementat și online, prin intermediul unei platforme precum Zoom sau Teams.
  • Vă puteți forma o imagine completă asupra programului descoperind perspectiva profesorilor din alte țări care au organizat atelierele în clasele lor, urmărind seria de materiale video disponibile pe site-ul programului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 23.09.2021 15:37 | 2522 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Programul „Dove. Ai încredere în tine” – 5 motive pentru care să îl implementați în clasa dumneavoastră

intuitext | 14.09.2021

5 comentarii

Ionela Neagoe, director al C.N. Gheorghe Lazăr, București, despre Dove – Ai încredere în tine: „Stima de sine și relațiile bazate pe încredere sunt calea către succesul personal și profesional”

intuitext | 14.06.2021

0 comentarii

Ateliere de încredere în sine. Descărcați ghidul profesorului și planurile de lecție

intuitext | 31.05.2021

2 comentarii

Atelier pentru ora de dirigenție. 60 de minute pentru creșterea încrederii în sine a elevilor

intuitext | 19.05.2021

0 comentarii

Cum organizați un atelier de creștere a stimei de sine pentru elevi

intuitext | 10.05.2021

0 comentarii

Comentarii (1)

0 0

27.09.2021 07:06 mymypop

Aș dori și eu să implementez acest program în școală: tudoralex2002@yahoo.com

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«OCTOMBRIE 2021»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


"Albinutele"...la picnic

Propus de: Alina_M80

Sondajul zilei

Ce folosiți cel mai des la clasă?

235 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: Crisa177 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN