Jocuri educaţionale

Curcubeu
Elemente intuitive de geometrie. Forme spaţiale
Matematica Clasa a III-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a VIII-a

Testoasa
Elemente intuitive de geometrie. Forme plane
Matematica Clasa a III-a
Cum public un articol?

Newsletter didactic.ro martie 2008

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.

Articolele Cancelariei Naţionale

Cine sunt autorii didactic.ro?

de Emil Onea

Cel mai activ portal al cadrelor didactice din Romania aduce in prim plan nenumaratele resurse bazate pe tehnologia informatiei si nu numai, la indemana cadrului didactic din orice colt al tarii ar fi el. Aproape fiecare scoala are aici o mica prelungire, o legatura construita printr-o mica contributie a unui coleg la acest tezaur national de idei si valori dedicate educatiei. Zeci de mii de educatori care se pot mandri ca au imbogatit tezaurul de instrumente utile scolii postate pe portal, pot fi numiti autori ai acestui edificiu. Astfel, didactic.ro poate fi numit, dupa mai mult de 4 ani de existenta, opera colectiva a corpului didactic din invatamantul preuniversitar si prescolar.

Cercetari pe tema educatiei

„Vrem ca pentru fiecare problema identificata cu ajutorul cercetarilor in domeniul educatiei sa avem cel putin trei solutii viabile pe care sa le promovam atat la Ministerul Educatiei cat si in randul cadrelor didactice, parintilor si elevilor”, Emil Onea, coordonator cercetari INTUITEXT.

71 de amendamente propuse de utilizatorii didactic.ro la legea invatamantului

In luna februarie, utilizatorii www.didactic.ro au fost invitati sa propuna amendamente la noua lege a invatamantului, implicandu-se direct in procesul de legiferare a scolii romanesti.

Amendamentele propuse de 71 de cadre didactice pe www.didactic.ro au fost trimise de redactie la Secretarul de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Parintii considera ca profesorii sunt cei mai in masura sa le ofere informatii despre educatia copiilor

Chiar daca uneori se intampla sa auzim ca scoala nu mai are credibilitatea de alta data si chiar daca de multe ori educatia primita acasa nu este legata de cea primita in scoala, parintii vad in educatori principala resursa de informare atunci cand vine vorba de educatia copiilor lor. Acest lucru este sustinut de studiul realizat anul trecut de specialistii INTUITEXT in randul parintilor. Prin aceasta cercetare ne-am propus sa aflam care sunt principalele surse de informare ale parintilor atunci cand vine vorba despre educatia copiilor.

Topul utilizatorilor didactic.ro pe discipline

Echipa didactic.ro va prezinta un top inedit care reflecta activitatea utilizatorilor didactic.ro in primul semestru al acestui an scolar, fiind luate in calcul materialele publicate intre 15 septembrie 2007 si 15 februarie 2008.

Felicitari tuturor celor care apar in top dar si celorlalti care au adus contributii de valoare.

Comentarii (49)

0 0

24.03.2008 22:42 antoniu

am cumparat de pe cei 100 de euro de la intuitext produse si nu le pot deschide.sunt 5casete Matematica interactiva IV .Jocuri didactice I-IV,sem I si I Matematica interactiva pt I-IV,Tobi&Printul Urs.cui trebuie sa ma adresez pt parola?Le-am cumparat din primii bani pe care i-am primit.

0 0

27.03.2008 12:56 intuitext

Produsele mentionate de dvs NU apartin INTUITEXT. Cel mai probabil pe cutia produselor achizitionate veti gasi mentionate datele de contact ale firmei producatoare. Va sfatuim sa luati legatura cu aceasta sau sa va adresati magazinului de unde le-ati achizitionat.
Informatii despre materialele educationale INTUITEXT puteti gasi accesand www.intuitext.ro.

0 0

28.03.2008 22:08 grigore_geta

Felicitari tuturor celor care apar in top. Consider ca acest top stimuleaza colegii sa participe cu cat mai multe materiale.
Atentie insa, avem colegi care au postat materiale copiate, unele chiar de pe didactic, ceea ce s-a semnalat in comentarii. Ar fi bine sa existe o mai atenta selectare a materialelor din punct de vedere al originalitatii si calitatii, valoarea acestui portal fiind contestata de multe ori din cauza acestor neajunsuri. Cred ca nu este greu sa se descopere materialele copiate sau neconforme si sa fie respinse, fara nicio suparare, de catre administratori.

0 0

29.03.2008 09:59 madalinu

Va felicit pentru ideea revistei electronice! Referitor la top, am si eu o sugestie: pe langa acest top al cantitatii, de ce nu si unul al calitatii materialelor postate? Va multumesc!

0 0

29.03.2008 10:53 ae

Felicitari tuturor colegilor din top ! Felicitari realizatorilor acestui site !Lucrez intr-un mic sat din Maramures ,si in decursul anilor m-am simtit foarte izolata ,informatiile ajungeau foarte greu la noi. Datorita didactic.ro pe care accesez in fiecare zi,ma simt intradevar in *calcelaria nationala*. Pot invata foarte mult de la colegi , sper ca si colegii au folosit materialele puse de mine, ma simt mult mai importanta , mult mai folositoare. Faptul ca prin cadrul acestui site poti sa-ti spui parerea ta ,este de asemenea foarte important.
Ajung astfel la mine o serie de informatii despre activitati , manifestari , facand posibil ca nici o scoala sa numai fie izolata ,sa poata participa la ce doreste.
Felicitari! Cu respect ! AE

0 0

29.03.2008 11:08 calugarita_angelica

E de dorit sa realizati si un top al calitatii.Nu orice material publicat poate fi considerat model.

0 0

29.03.2008 12:01 directorsofia

Felicitari celor ce au curajul sa scie pe didactic.Ro!Eu cred ca suntem in stare sa toleram orice incercare si sa incurajam dascalii sa participe la emulatia de pe acest site, de a se simti in marea familie DIDACTIC.RO!
SI IN MAREA CANCELARIE NATIONALA!
SOFIA, din Resita

0 0

29.03.2008 14:53 maia

Multumesc echipei didactic.ro pentru faptul ca ma tine permanent la curent cu tot ce este nou,ca imi permite sa transmit colegilor (din specialitate )preocuparile mele in domeniu,dar si cele ale colegilor mei din tara.
Va multumesc foarte mult ca existati.
Sa ne bucurati multi ani !!!!

0 0

29.03.2008 17:00 tutidenes

Felicit toti colegii care sunt in top si le apreciez munca .Trebuie timp si munca ca sa daruiesti celorlalti, fiecare sa ia ce crede ca i se potriveste si ii este util E mai usor sa critici decat sa faci si TU,..EL,NOI ceva util.Succes si puterede munca pentru toti dascalii din tara si realizatorilor.

0 0

29.03.2008 19:50 floarebernad

multumiri echipei didactic.ro pentru oportunitatea oferita, felicitari celor din top; am gasit aici prieteni, dascali ce muncesc cu daruire,ajutor,m-am imbogatit spiritual dar si din punct de vedere profesional;numai bine tuturor!

0 0

29.03.2008 23:19 bertini

Felicitari echipei de la didactic.ro si tuturor colegilor care contribuie cu materiale.

0 0

31.03.2008 20:24 doinacirciu

Un cadru didactic invata o viata intreaga.Si ce poate fi mai eficient decat sa inveti din experienta altora? MULTUMIM echipei didactic.ro ca ne-a creat aceasta posibilitate! Sa aveti parte de putere de munca si in continuare si nenumarate succese in cariera va doresc!

0 0

31.03.2008 21:06 ellis

Felicitari didactic.ro si multumiri ca existati! Imi inchei ziua cu vizita pe site! Felicitari colegilor din top si putere de munca tuutror didacticilor.

0 0

31.03.2008 21:21 elenadumitrachi

Felicitari echipei didactic.ro, felicitari colegilor din top!

0 0

31.03.2008 22:21 bombonica

Mii de multumiri echipei didactic.ro, dar si tuturor cadrelor didactice care impartasesc celorlalti o parte din experienta, dar si din sufletul lor. Simt si eu ca fac parte din marea si generoasa familie a dascalilor romani.

0 0

31.03.2008 22:25 marioaras

Vã felicit pentru ideea revistei electronice!
Felicitãri tuturor colegilor care au contribuit cu materiale deosebite!
Multã putere de muncã ºi sãnãtate echipei didactic.ro!

0 0

31.03.2008 23:09 tatiana_botzu

Va felicit pentru Newsletter!Foarte util si mai ales ca si asa n-avem bani pentru reviste.Va multumesc pentru toate noutatile si am va fiu mereu alaturi.

0 0

01.04.2008 10:39 minodoruta

Felicitari pt ideea pusa, deja, in practica. Felicitari colegilor silitor din top. Chiar daca am asteptat ca in perioada postrevolutiei sa fie apreciata si promovata calitatea, asteptarile au fost zadarnice deoarece foarte mult se pune baza, ca in comunismul "apus", tot pe cantitate. Asta nu inseamna ca topul propus si organizat de echipa didactic.ro
nu ar trebui sa existe, dar cred ca ar trebui sa se promoveze si calitatea indiferent de cantitate sau si cantitatea in raport cu calitatea promovate in acelasi top. Multe multumiri colegilor de la inv. primar si de la informatica pt materialele postate. Multe dintre ele sunt de calitate. Concluzia - FELICITARI pt NEWSLETTER!!!!!!!!!!!!!!

0 0

01.04.2008 10:45 jb

Faceti o treaba excelenta ! Felicitari ! Existenta acestui site este pentru noi,dascalii , cea mai eficienta perfectionare.

0 0

01.04.2008 13:33 moreak

Felicitãri!!!!

0 0

01.04.2008 14:33 2570616282219

FELICITARI!!!

0 0

01.04.2008 16:27 iri

Felicitari tuturor care se afla in top!Asa cum au mentionat si colegii de mai sus consider ca ar trebui promovata si calitatea acestor materiale.Ne aflam pe acest site pentru a ne perfectiona si a cauta sugestii in ceea ce priveste demersul didactic.Nu cred ca cineva ar trebui sa se simta jignit daca la materialul propus ii este adresat un comentariu critic.Orice comentariu de acest gen este constructiv.Felicitari tuturor care publica materiale pe site!

0 0

01.04.2008 22:55 lucretia_mateescu

Felicitari tuturor celor ce muncesc

0 0

03.04.2008 13:36 aurel_vitza

O initiativa excelenta. Aceasta va contribui la cresterea participarii si mai active a cadrelor didactice. SUCCES !

0 0

03.04.2008 15:54 pavelmaria

Felicitari pentru ideea de a multumicelor care , cu generozitate si , de cele mai multe ori , cu simt de raspundere au postat materiale pe acest site.
Va multumim atat dvs ., echipei didactic.ro cat si colegilor care impartasesc din experienta lor si altora .Va doresc din tot sufletul sa rezistati pe mai departe pentru ca , in felul acesta , vom avea cu totii sentimentul ca ceva se va realiza pentru viitorul acestei tari .

0 0

03.04.2008 17:19 mihga

Felicitari echipei didactic.ro!
Eu as clasa pe primul loc - daca s-ar putea- aceasta echipa pentru tot ceea ce face.
Este foarte important sa aduci contributii de valoare, indiferent daca esti sau nu in top.
Felicitari inca o data si succes tuturor colegilor din Marea Cancelarie Nationala!

0 0

04.04.2008 13:13 cocolina222000

felicitarin si din partea mea.sunt o tanara studenta la psihologie...nu am nici o legatura cu invatamantul momentan...ideea e ca sunt putin revoltata!probleme mea e legata de profesorii de liceu...e adevarat ca in scoala generala profesorii,respectiv invatatorii sunt principalii indrumatori ai elevilor,cei mai in masura sa ii ajute...dar in momentul in care ei pasesc la liceu are loc o ruptura intre ei si profesori...totul se schimba...si afirm asta pentru ca am o sora care practic imi povesteste lucruri ingrozitoare care se petrc la ea in liceu.intrebarea mea e...DE CE?de ce implicarea profesorilor scade ?de ce interersul elevilor pentru scoala de diminueaza?de ce parintii nu intervin?as dori sa dezbat mai in amanunt acest subiect daca se poate...multumesc.

0 0

04.04.2008 13:15 sylvya

FELICITARI TUTUROR CE MUNCESC PENTRU CADRELE DIDACTICE.

0 0

04.04.2008 13:16 sylvya

Felicitari echipei didactic. ro.MULT SUCCES.

0 0

04.04.2008 13:53 dorinav

Felicitari echipei didactic.ro. Felicitari si colegilor din top. Ma bucur ca avem in sfarsit o cale rapida de informare si posibilitatea unor schimburi eficiente de experienta.Mult succes, tuturor!

0 0

04.04.2008 17:17 enikobonis

Doresc sa felicit pe toti cei care si-au publicat materiale pe acest site.Ma bucur cand gasesc si cate un concurs gratuit la care pot participa cu copiii. Sunt multe concursuri atractive pentru elevi , dar din pacate unele sunt costisitoare.Succes tuturor colaboratorilor !

0 0

04.04.2008 19:06 sam_tatarusi

Felicitari tuturor care participa la imbogatirea zestrei pedagogice din Didactic.ro! Sunt fericit sa intru , zilnic, in MAREA CANCELARIE, sa cunosc realizarile si experienta prezentate de atatia dascali de exceptie. Mi-am facut prieteni si cunostinte demne de admiratie. EXCELSIOR (Cat mai sus!)
Prof. V. Amarie, director SAM Tatarusi, jud. Iasi

0 0

04.04.2008 19:27 toth_luisa

Felicitari dascalilor aflati in top! Felicitari si echipei didactic.ro pentru initiativa de a realiza acest site. Aici am putut gasi toate materialele necesare, am gasit inspiratie si nu in ultimul rand am gasit apreciere. Materialele trimise de mine au fost votate de colege din intreaga tara. Ati avut o idee excelenta si deosebit de necesara. Sunt convinsa ca astfel de idei vor ajuta la relansarea invatamantului romanesc si nu legile ajutatoare_incurcatoare care se tot dau de cativa ani.

0 0

04.04.2008 19:31 neruta99

Mereu m-am simþit bine în cancelarie. Eu nu vã felicit, eu vã mulþumesc. Mi-ar plãcea însã mai multã sinceritate, mai bine zis mai mult firesc în ceea ce se discutã aici. Invidiez colegii care au postat materiale de orice tip pe net. Eu nu am curaj, deºi experienþã, sã dea Domnul bani...cã ani am destui! Încã odatã, mã bucur cã pot intra zilnic în Cancelaria naþionalã. Poate voi avea ºi curaj ºi ºtiinþã sã contribui ºi eu cu materiale. Dar nu vor fi prea "didactice",
îmi place sã vorbesc liber, mai puþin în termeni docþi. Vã urez tuturor sãrbãtori fericite!

0 0

05.04.2008 14:39 fluturascornelus

Este un lucru foarte bun faptul ca putem comunica ,nu se pierde nici timp foarte mult ,informatiile ajung mult mai repede la noi ,si putem participa la activitati fara sa ne deplasam,cand distanta este mare.

0 0

06.04.2008 19:10 manead

Felicitari tuturor celor aflati in top!
Sunt fericita sa intru, zilnic,in CANCELARIA nationala si sa aflu noutati.

0 0

06.04.2008 19:29 gheorghe_bisca

Felicitari tuturor acelora care, prin materialele postate, au contribuit la ridicarea nivelului calitativ al
din cancelarie indiferent daca apar sau nu in acest top.As dori ca in continuare sa se realizeze si un asemenea top avandu-se in vedere calitatea materialelor postate.Tuturor le doresc putere de munca si succes in ceea ce intreprindeti !

0 0

06.04.2008 19:31 gheorghe_bisca

Nu stiu de ce cuvantul pus intre ghilimele, din textul meu a disparut la

0 0

06.04.2008 19:36 gheorghe_bisca

E fantastic ce se intampla!
Structura al discutiilor si cuvantul trimitere din textul completarii au disparut.Poate pentru ca le-am pus intre ghilimele.Scuze tuturor!

0 0

15.04.2008 18:57 marizaura

Si mie imi este de un real folos.Am gasit aici multe materiale pe care le-am folosit in activitatea mea. Desi sunt doar de cinci ani in invatamant am sa incerc sa afisez si eu cateva din materialele realizate de mine.Va multumesc si felicitari echipei didactic

0 0

20.04.2008 18:24 montblanc

Felicitari atat celor care sunt in top cat si celor care cu siguranta au muncit la fel de mult dar nu figureaza! ma bucur sa vad ca exista un asemenea portal de un real folos intregului invatamant. Mult succes tuturor si cat ma multa creatie si originalitate.

0 0

22.04.2008 15:57 paulabuzatu

Felicitãri tuturor celor care sunt pe acest site ºi celor care sunt în top mult succes în continuare.

0 0

24.04.2008 22:36 fethya

Felicitari pt.idee!Pe cand un top al calitatii ?

0 0

29.04.2008 16:45 hidisv

Felicitari echipei didsctic.ro. tuturor celor din top si nu numai.Cu ajutorul vostru putem sa fim mult mai aproape unii de altii .Mult succes in continuare.

0 0

29.04.2008 20:21 vbigligiu

Felicitari!Am de gand sa ma implic si eu.

0 0

03.05.2008 22:16 manead

FELICITARI!MULT SUCCES IN ACTIVITATEA ZILNICA.

0 0

05.05.2008 22:33 luly_an12

Sa-mi permiteti sa spun, ca suntem o familie,o familie care-si doreste copii buni,dornici de cunoastere,de intelegere,vrand parca sa ne dovedeasca ca stafeta transmisa de noi,cadrele didactice,se va afla pe maini bune.Succes tuturor copiilor, cadrelor didactice si parintilor!

0 0

24.08.2008 21:51 ungureanu_coca

Astazi am trimis pentru prima data materiale care stateau prin sertare. Am primit vestea ca 4 din 5 materiale au fost aprobate. Sunt fericita. Consider ca "Daca eu nu ard, daca tu nu arzi, daca noi nu ardem, atunci , de unde lumina?" Voi toti ati dat si veti mai da lumina. Si eu vreau sa mai dau luimina. Succes!

0 0

28.01.2009 20:00 stancioiu_denis

naveti si voi o rvista kalumea cu reportaje , desene etc.

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 33 evenimente

«IANUARIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sezătoare

Propus de: vera_gosnea

Sondajul zilei

Ce părere aveţi despre propunerea ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie?

403 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati