Pagina mea - grigore_geta

Gheorghita Grigore - profesor

Învăţământ primar - Scoala Gimnaziala "Gh.Magheru" Caracal

Caracal, Olt, Romania

 

• Despre mine *

Sunt invatatoare cu o vechime de 35 de ani in invatamant, am functionat in toata acesta perioada la scoala unde am fost si eu eleva. Am gradul didactic I. Doresc sa fiu in pas cu noul, cu tehnologiile informationale, le utilizez in cadrul procesului instructiv-educativ, doresc modernizarea invatamantului nu de dragul modernizarii ci pentru a facilita atat procesul de predare, prin crearea unui "bagaj didactic" bogat al invatatorului, cat procesul de invatare, prin accesibilizarea cunostintelor aduse in fata elevului, prin crearea de materiale auxiliare interactive pe care elevul sa le poata utiliza in clasa si acasa.

• Interese educaţionale

Imi place sa creez si sa coordonez proiecte scolare, de fapt lucrand la astfel de proiecte mi-am inceput formarea competentelor de lucru cu calculatorul, pe care mi le-am perfectionat prin cursurile IT si AEL. Imi place sa calatoresc, fie macar virtual, iar a calatori impreuna cu colegii si elevii spre noi orizonturi de cunoastere si dezvoltare mi se pare o provocare si o oportunitate pentru care am dezvoltat numeroase aplicatii, multe dintre ele incununate de succes: Am participat la Forumuri, schimburi de experienta si conferinte in tara, am coordonat doua proiecte Comenius participand la 9 mobilitati externe si am participat la trei cursuri de formare in Europa.
Iubesc copiii, natura, de aceea m-am implicat mai ales in proiecte care vizeaza legatura dintre copii si natura. “Let’s do something for our planet”- proiect Multilateral Comenius, "Mini Green Club", "Scoli pentru un viitor verde" si altele, in parteneriat cu ONGuri si asociatii non profit; Organizez an de an “Ateliere de vara”, multe dintre ele in parteneriat cu Asociatia OvidiuRom, prin care am antrenat in activitati placute copiii cu posibilitati materiale scazute.
Programele Junior Achievement la care am participat cu toate clasele inca din 2007, le dezvolta copiilor capacitatile antreprenoriale si sociale necesare in viata, intr-un mod activ, placut si diferit de cel oferit de mediul scolar.
Activitatile extracurriculare si de pregatire suplimentara a copiilor au condus la rezultate in privinta inteligentei emotionale a copiilor, la cresterea motivatiei fata de invatare, mi-au adus bucuria de a nu avea elevi ramasi in urma la invatatura, dar si bucuria de a obtine rezultate remarcabile la concursurile scolare pe discipline de invatamant, la nivel interjudetean si
national.
Proiectele Comenius si eTwinning m-au ajutat sa patrund in comunitatea profesorilor europeni, sa dezvolt proiecte colaborative cu parteneri din peste 10 scoli din diferite tari din Europa. De asemenea, am participat la cursuri de formare pe teme de actualitate, cu participare directa in tara si strainatate, dar si online, prin cursurile online eTwinning România http://etwinning.ro/cursuri-online/.
Dintre cele 10 proiecte eTwinning desfasurate, trei au primit certificate de calitate la nivel national si european: "Healthy and Happy" si "Mom and me".
Consider ca educand si implicand copiii, de la cea mai frageda varsta, in competitii, activitati extracurriculare, ii pregatim pentru a deveni lideri, persoane capabile de a-si influenta in bine viitorul atat lor cat si celor din jur.
Sunt preocupata permanent de propria-mi formare, particip la activitati de perfectionare pe diferite teme, atat in tara cat si in strainatate, simpozioane, cursuri ON-LINE, atat pentru a-mi dezvolta competentele profesionale cat si pentru a putea impartasi colegilor din experienta mea.
Ma implic si ii implic si pe altii: elevi, colegi, parinti in activitati de voluntariat, mai ales cu caracter ecologic.

• Hobby-uri

Calatoriile, filmele, cartile

• Realizări în carieră *

Am colaborat la diferite materiale educationale, auxilare didactice, atat in format clasic cat si electronic, unele publicate pe www.didactic.ro, prin Intuitext, altele in format clasic: carti, auxiliare, reviste, articole, mare parte pentru educatia ecologica a copiilor, tema care ma pasioneaza si pe care o consider de foarte mare actualitate.
Elevii mei au reusit in viata, multi dintre ei se afla in profesii si functii importante in tara si in afara ei, se intorc cu drag la mine, cu amintiri placute despre viata de elev. Multi elevi din generatiile actuale au rezultate deosebite la olimpiade si concursuri scolare, clasele mele sunt apreciate in ciclurile superioare.
Am avut placuta surpriza ca activitatea mea sa fie recunoscuta la nivel national si rasplatita prin premii si diplome, dintre care cele mai prestigioase: Medalia Meritul pentru invatamant clasa a III-a, 2000; Premiul II - Invatatorul anului 2010 , acordat de Fundatia Dinu Patriciu; Profesor evidentiat Asociatia Ovidiu Rom, 2011.


Comentarii (16)

0 0

27.06.2013 17:02 mia1960

Felicitari pentru toata activitatea desfasurata pina in acest moment, si de aici inainte mult succes in continuare. Ma bucur ca v-am cunoscut personal in urma cursului de la ISE- Dimensiunea de gen -si *virtual * in urma cu 10 ani. Lucrarile d-voastra mi-au fost de un real folos chiar daca eu lucrez la gradinita. Le -am facut cunoscute multor colege invatatoare dandu-va drept model si studentelor pe care le-am avut in practica de la UBB, care urmau sa devina invatatoare.
Felicitari si pentru premiul Invatatorul anului- m-am bucurat cand v-am vazut printre finalisti, asa ca meritati din plin sa fiti in galeria acestui sait. Felicitari si pentru minunatele poze din calatoriile d-voastra pe care le-am vizualizat pe facebook.
Va doresc vacanta placuta alaturi de cei dragi d-voastra si multa sanatate din partea mea.
Cu mult respect Mia .

0 0

29.06.2013 19:40 floricaplosca

Felicitări, doamna învăţătoare, pentru tot ceea ce aţi realizat! Să aveţi parte de multă sănătate şi succese în continuare! Vacanţă plăcută!

0 0

30.06.2013 17:53 grigore_geta - Autor

Va multumesc pentru aprecieri, mai ales ca vin din partea unor colege pe care si eu le admir si imi sunt modele! Invatam toata viata, iar cancelaria didactic.ro ne-a apropiat, dincolo de distante si varsta.

0 0

01.09.2013 13:48 violeta13

Felicitari pentru toate realizarile d-stra. Va dorim sanatate si putere de munca, pe viitor sa ne impartasiti din experienta dobandita .

0 0

04.04.2015 20:20 grigore_geta - Autor

Va multumesc si va doresc succes in cariera didactica!

1 0

23.08.2014 21:59 gogu001

Sunteti buna,doamna. V-am apreciat materialele postate,m-am inspirat din ele si va felicit.Am si eu ceva experienta (40 de ani),dar n-am pasiunea si talentul d- voastra.

0 0

04.04.2015 20:20 grigore_geta - Autor

Va multumesc! Aprecierile dumneavostra ma onoreaza! Sunt sigura si si dumneavoastra aveti pasiuni si talente care va onoreaza! Succes in activitate!

1 0

10.09.2014 16:22 drutadaciana

Felicitari pentu materialele postate.Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie sablonele albinutelor de pe floarea care reprezinta grupa albinutelor(drutadaciana@yahoo.com)Va multumesc frumos.O zi placuta.

0 0

16.10.2014 20:43 florentinaflory

Felicitari doamna Gheorghita. Va doresc in continuare sanatate si multa putere de munca. Am o rugaminte.Anul acesta am optionalul ,,Comunicarea din perspectiva literaturii si artelor,,.Am gasit planificarea acestui optional facuta de dumneavoastra. Nu aveti planificarea si pe unitati de invatare? As vrea si eu ( florentina_costiug@yahoo.com). Va multumesc.

0 0

04.04.2015 20:23 grigore_geta - Autor

Multumesc pentru aprecieri! Imi cer scuze ca nu am citit comentariile la timp. Oricum, nu mai am documentatia, sunt facute demult.

0 0

16.10.2014 22:41 mirela_mihaescu2000

Ma bucur pentru realizarile dumneavoastra. Ne stim de la cursul ,,Dimensiunea de gen,, facut cu multi ani in urma.
Va felicit pentru realizarile pe care le aveti in domeniul educatiei.
Succes! Mirela Mihaescu

0 0

04.04.2015 20:23 grigore_geta - Autor

Multumesc, succes si dumneavoastra!

0 0

07.12.2014 17:04 santasinziana

Felicitari! Imi pare bine ca am ocazia sa va salut. Nu stiu daca mai tineti minte echipa din Maramures de la Rosia Montana din 2010, am fost impreuna la Taul cu brazi si am cantat cu bucurie impreuna cu echipa dumneavoastra"" MA DUSEI SA TREC LA OLT"" si multe alte cantece. Fara a exagera am vazut in dumneavoastra un om implicat si un adevarat lider. Mai tarziu am trecut si eu pe la Gala Dinu Patriciu unde in 2011am obtinut locul III tot la sectiunea Invatatorul-educatorul anului. Desi suntem departe preocuparile noastre au facut sa trecem prin aceleasi locuri, sa ne implicam in aceleasi proiecte. Va doresc multa sanatate si sa aveti parte in continuare de realizari minunate.
Sinziana Santa

0 0

04.04.2015 20:27 grigore_geta - Autor

Multumesc pentru mesaj! Felicitari pentru premiu, a fost o mare bucurie sa ni se recunoasca meritele si in acest fel! Intalnirea de la Rosia Montana a fost un alt moment minunat din viata mea, pe care nu-l voi uita niciodata. Constat tot mai des ca lumea e foarte mica si oamenii se intalnesc...nu intamplator! Toate cele bune si mult succes in tot ce faceti!

0 0

12.06.2016 21:33 valyputere

Sunteți bravo!Multă răbdare în continuare,mulțumesc pentru aprecierea materialelor postate de mine!

0 0

03.06.2020 13:22 dani_artistu

Buna ziua,
As dori mult niste informatii legat de Adhd.Am doi baieti gemeni cu Adhd.doar ca unul este mai bine si celalalt e mai greu de invatat.sunt in clasa a 2-a. au nota de Suficient si Bine.dar Invatatoarea le-a dat la amandoi Suficient ca sa putem face dosar. Eu nu vreau bani pe care primim ci copii sunt mai importanti decat bani.Oare e bine ce face invatatoarea? Uneori am impresia ca profita de asta ca sa aiba profesoara de sustinere salariu si asa mai departe.Invatatoarea vrea sa mai facem dosar si anul acesta.Le va afecta acest lucru ca viitori adulti? vor putea lucra de exemplu in Politie sau la Pompieri?As dori acest lucru sa ramane intre noi.
Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.