Pagina mea - floarebernad

Floare Bernad - educator

Învăţământ preşcolar - Gradinita cu program prelungit Nr.45 Oradea

Oradea, Bihor, Romania

 

• Despre mine *

Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu; să fii important în viaţa unui copil este, în opinia mea, un dar divin.De aceea mă consider un privilegiat al soartei că am oportunitatea de a ţine de mână “Măria sa copilul “ şi a-l conduce cu pricepere, înţelepciune şi dragoste necondiţionată pe drumul cunoaşterii, al descoperirilor,că sunt părtaşă la bucuriile şi implinirile sale, că sunt prezentă când are nevoie de alinare.Şi nu este o zi să nu primesc răsplată , căci privind în ochii copiilor găsesc iubire, încredere, respect şi speranţă.Profesez cu dăruire de 38 de ani. sunt absolventă a Liceului Pedagogic de Educatoare I. Vulcan din Oradea.Am gradul didactic I.Pe preşcolari îi consider copiii mei, aşadar îi tratez cu dragoste, respect, îi alint .le împărtăşesc din ştiinţa mea,înţelepciunea ce-am acumulat-o peparcurs, sprijinindu-mă pe temeinică documentare, pe creativitate şi varietate,ajutându-mă de metode şi procedee prin care să le stârnesc interesul şi dorinţa de implicare .Desigur că întregul demers didactic se derulează şi cu stabilirea unor norme, reguli, pe cât posibil şi copilul să fie părtaş la stabilirea acestora.Bunele abilităţi de comunicare mă ajută să stabilesc relaţii excelente atât cu copiii cât şi cu părinţii şi colegele din unitate.Îmi dă o stare de bine faptul că impărtăşesc cu colegii de breazlă strădaniile mele,că am posibilitatea de a fi partenera lor în proiecte ce abordează teme de actualitate.Iar didactic.ro este pentru mine oaza din care învăţ continuu, laolaltă cu mulţi prieteni.

• Interese educaţionale

Educaţia centrată pe copil
Învăţarea pe tot parcursul vieţii
Studiu aprofundat despre Educaţia emoţională

• Hobby-uri

Literatura
Teatrul
Muzica
Voluntariatul
Confectionarea obiectelor handmade

• Realizări în carieră *

Distincţia GH. lazăr II
Gradaţie de merit
Antologie de serbări
Articole în auxiliare didactice De vorbă cu florile,Anotimpurile
Numeroase articole publicate în presă şi în publicaţii de specialitate
Proeducaţia
Noi şi dascălii noştri
Draga mea pentru copii
Educatoarea.ro
Proegal etc
Numeroase premii la concursuri locale, judeţene, naţionale şi internaţionale :Concurs interna'ional Art /Doro -premiul I. Ecofest junior,concurs internaţional-premiul I,Olimpiada de arte plastice pentru preşcolari-premiul I faza pe ţară,medalie concurs naţional Piticot, Premiul III Concurs naţional Cu Europa la joacă...............
Premii la concursuri de proiecte didactic.ro, numeroase premii la concursurile talente de năzdrăvani ................


Comentarii (10)

2 0

18.06.2013 00:06 floarebernad - Autor

Mă onorează aprecierile d-voastră.

2 0

20.06.2013 20:02 suzisim

Un OM ca dumneavoastra merita sa paseasca acum pe covorul rosu al didacticilor in cadrul acestei Gale!
Sunt impresionata de capacitatea de daruire,inteligenta si bucuria de a darui ceea ce este mai frumos in profesiunea noastra de dascali - dragostea fata de copii!
Cu deosebita admiratie si respect,
Valentina Stupineanu

1 0

22.06.2013 07:26 ioanaruge

Pasiune si daruire ,dascal de exceptie.Eu am privilegiul sa fiu din aceeasi localitate si sa fiu partasa la multe demersuri didactice initiate sau promovate de dansa.Am invatat multe lucruri frumoase.Felicitari.

1 0

22.06.2013 08:02 gradinitanr37

Un om , dascal si coleg exceptional.A lucrat in colectivul nostru o perioada de 18 ani.Cu foarte buna pregatire profesionala,mereu in pas cu vremurile,deschisa spre nou,acceptand provocarile ,impulsionand intregul colectiv..Un om modest, bun, jovial,saritor,dispus oricand sa ajute.Cu daruire se pune in slujba copiilor ,iubindu-i neconditionat,respectandu-i.Apreciata de parinti, colegi,comunitate.Un mentor deosebit pentru cei ce veneau in practica la unitatea noastra.Am invatat de la dansa cum sa separam problemele de acasa de ceea ce se intampla la gradinita.D-na Bernad era considerata "un brand" pentru unitatea noastra.Pretuire pentru intreaga truda si felicitari pentru reusitele sale.

1 0

22.06.2013 20:46 danielaeva60

Creativitate şi bun gust am vazut în materialele postate de d-voastră.Implicare si profesionalism.felicitari.

1 0

23.06.2013 22:39 marinaion29

Doamna Bernad merită o coroniţă de premiant. Una împletită din flori de câmp şi flori "de suflet". Din sufletul celor care iubesc SCOALA şi vlăstarele ei.Drumurile noastre s-au intersectat în mai multe ipostaze.Prima, ca educatoare a copilului meu George care o idolatriza.Apoi din ipostaza de colege, eu fiind învăţătoare într-un sat din apropiere .Am primit multe sfaturi utile de la dânsa ,mi-a împărtăşit cu drag din vasta sa experienţă şi am devenit partenere în mai multe proiecte iniţiate, la început de dânsa,apoi de amândouă.Colaborarea noastră a continuat şi după ce George a devenit şcolar, chiar daca ne-am mutat la ţară.Cu deosebită apreciere colegiala,Mariana.

1 0

03.07.2013 15:30 mia1960

Felicitari si din partea mea. Meritati aceasta onoare din plin. Ati reprezentat prin lucrarile d-voastra invatamantul preprimar la un inalt nivel de daruire, profesionalism, si bogatie didactica. Sunteti un model de inspiratie si demn de urmat de didacticii acestui sait.Va multumesc ca existati si din tot sufletul va urez multa sanatate si o vacanta binemeritata alaturi de cei dragi d-voastra.
Cu respect Mia din Bistrita.

1 0

10.07.2013 08:31 mimi_camp

"Cea mai tare educatoare!" Aşa cum o caracterizează copiii care i-au fost învăţăcei.
Ce pot spune eu despre ea? E blândă, bună, are o voce cu care te captivează; e prietena care îi aşteaptă în fiecare dimineaţă la intrarea în grădiniţă cu un zâmbet larg şi adevărat, făcându-i să uite orice teamă sau neplăcere şi să intre în lumea minunată a ei... Cred ca nu va îmbătrâni niciodată!

1 0

11.12.2013 22:31 bianca_s

"Daca te gandesti la un doctor, un avocat sau un dentist care ar avea la usa 40 de oameni in acelasi timp, fiecare dintre ei cu diferite nevoi, printre ei aflandu-se si unii care nu sunt doriti si dau nastere la tot felul de probleme, iar doctorul, avocatul sau dentistul trebuind sa ii trateze pe toti cu toata competenta sa profesionala timp de noua luni, atunci poate ca ai putea sa iti dai seama ce inseamna slujba de profesor".
Donald D. Quinn
SAU
"Atunci cand esti profesor nu poti vedea roadele unei zile de muca. Ele sunt invizibile si raman asa poate chiar si douazeci de ani".
Jacques Barzun
Fiecare dintre ele va caracterizeaza foarte bine; dumneavoastra puneti prima caramida care ajuta la constructia educatiei fiecarui copil si dupa 20 de ani va treziti la usa cu niste adulti care va multumesc pentru acea caramida pusa la temelie.

Sunteti minunata !

2 0

28.09.2014 21:31 3456789

Ai fost, esti si vei fi "eterna floare" care inmiresmezi si daruiesti acestor "albinute,colectoare de nectar"-COPIII ,din tot ce DUMNEZEU ti-a dat si nu te rezumi doar la atat. Daruiesti si celor care, trecatori pe aceasta pagina, nutresc aceleasi simtaminte:copilul sa se bucure de tot ce este bun, frumos ,util pentru cel care va deveni ,OMUL. Iti multumesc .Sa ai parte de sanatate, inspiratie si rod bun .F. Jurcutiu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.