Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul Regional Interdisciplinar de Științe ale Naturii "OLIMPIADA PĂMÂNTULUI", ediția a X-a, 2020

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional Interdisciplinar de Științe ale Naturii „Olimpiada Pământului”, ediţia a X-a, cuprins în Anexa 2 a OMEC nr. 5597/2019, poziția 618, pagina 13. El cuprinde activități care vizează discipline din categoria Științelor Pământului: Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, Educație ecologică dar și activități care ating domeniul cultural artistic: Educație plastică, Limbă și literatură română, urmărind abordarea complexă a problematicii mediului, fiind adresat elevilor din clasele V-VIII. Concursul este structurat pe patru secţiuni: Secţiunea 1 – ,,Noi toţi trăim pe acest Pământ! ” – concurs individual de compoziţii artistico-plastice, adresat elevilor din clasele V-VIII; Secţiunea 2 – „Mărul discordiei”, concurs individual de creaţie literară, adresat elevilor din clasele V-VIII; Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului – probă scrisă” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe niveluri de studiu. Secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren.

Nume proiect: Concursul Regional Interdisciplinar de Științe ale Naturii "OLIMPIADA PĂMÂNTULUI", ediția a X-a, 2020

Organizatori: Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj Date de contact: Tel. 0264- 312517, Fax 0264-310804 E-mail: scoalasagunaturda@gmail.com E-mail concurs: olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor claselor V-VIII, care îndeplinesc condițiile cerute de regulamentul concursului.

Perioadă înscriere: 01.03.2020 - 31.03.2020

Perioadă desfăşurare: 22.04.2020 - 16.05.2020

Activităţile din concurs:

Secţiunea 1 – ,,Noi toţi trăim pe acest Pământ! ” – concurs de compoziţie plastică (detalii în regulament)

Activitatea constă în realizarea, de către elevi, a unor compoziții plastice având ca temă planeta Pământ şi mediul său, aşa cum îl percep ei, dorind, astfel, să-i deprindem să se gândească atent şi conştient la ocrotirea mediului înconjurător, la păstrarea resurselor naturale şi, nu în ultimul rând, la reducerea poluării, pentru a putea fi adevăraţi “apărători” ai vieţii. Apoi, realizarea unei expoziții cu lucrările înscrise în concurs, jurizarea lor și premierea celor mai bune.

În realizarea compoziţiilor artistico-plastice cu conţinut ecologic/ peisagistic, elevii vor folosi tehnicile de lucru studiate la clasă, punând accent pe culoare. Se sugerează evitarea temelor în care sunt aplicate elemente care defăimează arta şi distrug natura înconjurătoare.

Termenul limită de înscriere și expediere a lucrărilor: 31 martie 2020, data poştei, la sediul Școlii Gimnaziale “Andrei Saguna”, str. Axente Sever, nr. 4, Turda, jud. Cluj.

Perioada de evaluare a lucrărilor: 22-24 aprilie 2020

Secţiunea 2 – „Mărul discordiei” – concurs de creaţie literară (detalii în regulament).

                Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative care prezintă o întâmplare în care personajele își dispută planeta Pământ, sau părți din aceasta, cu resursele ei, precum și un scenariu referitor la viitorul său. Se va avea în vedere: respectarea structurii unei compuneri narative; utilizarea narațiunii la persoana a III-a, integrarea dialogului și a descrierii în narațiune; utilizarea a două imagini artistice și patru figuri de stil diferite; construirea portretului a două personaje; alegerea unui titlu sugestiv, corespunzător conținutului; viziunea originală, creativă asupra înlănțuirii întâmplărilor.

                Termenul limită de înscriere și expediere a lucrărilor în format electronic: 31 martie 2020 la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com

                Perioada de evaluare a lucrărilor: 22-24 aprilie 2020.

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă (detalii în regulament).

„Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe niveluri de studiu.

Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi din trei discipline: Geografie, Fizică, Chimie sau Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”. Abordarea aceleiaşi teme din unghiuri de vedere diferite, permite formarea unei imagini globale, de ansamblu, asupra Terrei. Concursul dă posibilitatea elevilor de a face, mai uşor, transferul cunoştinţelor de la o disciplină la alta, permiţându-le o sistematizare şi o fixare mai eficientă a cunoştinţelor.

 Termenul limită de înscriere: 30 aprilie 2020

                ”Olimpiada Pământului – proba scrisă” se va desfășura sâmbătă, 9 mai 2020, în intervalul orar 1000-1200, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” din Turda, str. Axente Sever, nr. 4, jud. Cluj.

Elevii trebuie să aibă asupra lor carnetul de elev, vizat pentru anul școlar în curs (pentru a putea fi identificați) și un calculator de buzunar, neprogramabil (necesar efectuării calculelor).

Secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren (detalii în regulament).

Este o activitate tematică la care vor participa echipe de elevi, formate din 3-5 membri de la școlile participante la concurs, care are ca scop cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură.

Termenul limită de înscriere: 30 aprilie 2020

Activitatea propriu-zisă se va desfășura sâmbătă, 16 mai 2020, în rezervația naturală “Muntele Mare”, Băișoara, județul Cluj şi presupune susţinerea probelor de orientare în teren cu harta şi busola, precum şi a unor probe teoretice şi practice referitoare la rezervaţiile naturale din Munţii Apuseni.

Modalităţi de înscriere:

  • prin completarea acordului de parteneriat și a taloanelor de înscriere la secțiunile S1 și S2 din concurs (Anexele 1 și 2), semnate, ștampilate, scanate și transmise în format electronic, până in data de 31 martie 2020, la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com
  • prin completarea acordului de parteneriat și a taloanelor de înscriere la secţiunile S3 şi S4 din concurs (Anexele 3 şi 4), semnate, ștampilate, scanate și transmise în format electronic până la data de 30 aprilie       2020, la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com

ATENŢIE

  • pentru Secţiunea 1, lucrările se expediază prin poştă, până în data de 31 martie 2020, sau se depun la serviciul administrativ al Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”, Turda, din strada Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj.
  • pentru Secţiunea 2, lucrările se expediază în format electronic la adresa de e-mail       olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com, până în data de 31 martie 2020
  • pentru Secţiunea 3, este necesară prezenţa elevilor la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” Turda, str. Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj, la data de 9 mai 2020, ora 9 30, având asupra lor carnetul de elev vizat pentru anul școlar în curs și un calculator de buzunar, neprogramabil.
  • pentru Secţiunea 4, este necesară deplasarea elevilor, cu autocarul asigurat de către Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, în perimetrul Rezervaţiei naturale „Muntele Mare”, judeţul Cluj, în data de 16 mai 2020. Fiecare elev participant va suporta cheltuielile de deplasare.

 

Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mgabriela_2013 | 18.02.2020 06:06 | 1949 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

326 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN