Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Cum public un articol?

Revista electronică Didactic.ro, ISSN 1844-4679 Iulie 2009

Articolele Cancelariei Naţionale

Activităţile extraşcolare şi extracurriculare - veritabile "ore de dirigenţie", inst. Zlatinca Neamţ, Şcoala cu clasele I-VIII Ghiroda, judeţul Timiş

Din totdeauna, prin slujitorii ei de suflet, şcoala a constituit pilonul principal al diverselor manifestări şi evenimente petrecute în localităţile natale şi împrejurimi. Ca urmare şi noi, dascălii de astăzi, ne punem de nenumărate ori întrebări legate de menirea noastră în educarea elevilor, mai ales acum când învăţământul românesc, şi chiar societatea românească în sine, suferă multiple transformări.

Îmi hotărăsc singur viitorul! Profesor Văleanu Ioana, Grup Şcolar C.C.F. Feteşti, jud. Ialomiţa

La începutul acestui an, am susţinut o oră educativă de Consiliere şi Orientare, la clasa a XII-a, profilul Tehnic, specializarea Tehnician în instalaţii electrice, la modulul "Dezvoltarea carierei profesionale", cu titlul de mai sus, urmărind conştientizarea elevilor în scopul alegerii meseriei dorite, în funcţie de aptitudinile personale, de cerinţele profesiei şi de oferta de pe piaţa muncii.

Ora de dirigenţie - O poveste cu final fericit, prof. ing. Valentina Butoi, Şc. cu cls. I-VIII  "Nichita Stănescu", Baia Mare

Adela este elevă în clasa a V-a. Este o fetiţă foarte drăguţă, sportivă şi cu o minte ageră. Rezultatele ei şcolare sunt foarte bune, colegii o plac, la fel şi profesorii. Părinţii ei sunt economişti de succes în oraş. Eu sunt diriginta ei. După două luni de şcoală am observat că e palidă şi aproape în fiecare zi acuză dureri de stomac şi stări de vomă. Rezultatele analizelor medicale nu indicau nimic anormal.

Proiectarea materialelor pentru educaţie - Noi posibilităţi de diversificare, flexibilizare şi colaborare, prof. Sorin George Todor, Şc. Gen. Nr. 11 Hunedoara, jud. Hunedoara

Chiar dacă majoritatea şcolilor din România au fost dotate cu calculatoare, conectare la internet, laboratoare IT etc., în general aceste mijloace sunt, în cel mai bun caz, folosite insuficient, şi în multe situaţii dramatic de rar folosite.

Rezultatele admiterii la liceu

Vreţi să ştiţi exact ce elevi au fost repartizaţi la o specializare anume? Pe www.admitereliceu.ro s-au publicat rezultatele admiterii la liceu, grupate pe instituţii şi specializări.
Pe site-ul www.admitereliceu.ro, dezvoltat de INTUITEXT, elevii sunt ordonaţi în funcţie de fiecare specializare/liceu, astfel încât fiecare dintre ei să-şi cunoască imediat viitorii colegi de clasă şi şcoala de unde provin aceştia. "Bobocii" au câte o pagină personală în care se vor prezenta pe scurt şi vor spune ce aşteptări au de la instituţia la care au fost repartizaţi. Iar pe forumul AdmitereLiceu le puteţi oferi sfaturi şi informaţii despre noua şcoală şi despre viaţa de licean.

FORCAD - Cursuri de perfectionare pentru profesorii de gimnaziu si liceu din Vrancea

Proiectul "Dezvoltarea oportunităţilor de formare continuă pentru cadrele didactice, prin utilizarea de resurse digitale în sistem blended learning" oferă cadrelor didactice oportunitatea parcurgerii unor cursuri în format combinat (blended learning), care include: - Sesiuni în sală în care cursanţii pot lucra în echipă şi pot interacţiona nemijlocit cu colegii şi cu formatorul; - Sesiuni de instruire la distanţă, mediate de resurse digitale, care le permit să se autoinstruiască folosind materiale multimedia interactive.

Concurs national - Cea mai frumoasa Scoala de vara

Şcoala cu clasele I-VIII, Horezu-Poenari, Dolj, organizează concursul Cea mai frumoasă şcoală de vară.

Elevii care au participat la o Scoala de vara sau cadrele didactice care au organizat o astfel de şcoală pot participa la acest concurs cu o prezentare a activitatilor la care au participat în orice format.

Bacalaureat 2009. Sesiune de vara cu discrepante, promovabilitate in functie de regiuni. Top 3: Mehedinti: 98,19%. Botosani: 97,09%. Constanta: 96,6%

Examenul de Bacalaureat 2009, sesiunea de vara, s-a incheiat. Dupa centralizarea rezultatelor din majoritatea judetelor, procentajele de promovabililtate reflecta discrepante. Astfel, judetul Mehedinti inregistreaza 98,19% promovabilitate, cu 17 elevi de nota 10. La polul opus, judetul Galati nu a reusit sa atinga un prag de 60%, procentul de 59,82% plasandu-l la capatul listei. Aflam si ca peste 40% dintre candidatii hunedoreni au promovat examenul cu medii peste 9. In total, 11 judete au declarat o promovabilitate de peste 90%.

Ministerul Educatiei va propune desfiintarea, din 2010, a tezelor cu subiect unic

Ecaterina Andronescu a anuntat, joi, ca Ministerul Educatiei va propune un proiect privind desfiintarea din anul scolar 2009-2010 a tezelor cu subiect unic, care va fi supus dezbaterii publice, relateaza Mediafax.

A inceput repartizarea computerizata. Peste 99% dintre elevi au fost admisi in licee

Repartizarea computerizata in licee a inceput, joi, la ora 17.00, la sediul Ministerului Educatiei. Conform ministerului sunt disponibile 221.000 de locuri in liceele teoretice si tehnologice. Ecaterina Andronescu a declarat ca 99,3% dintre cei 189.588 de elevi care s-au inscris in clasa a IX-a au fost repartizati in licee, iar 0,7%, respectiv 1.331 de elevi, au avut un numar prea mic de optiuni si vor fi repartizati in etapa a doua.

Comentarii (5)

0 0

10.07.2009 21:37 liveasahb

Bun gasit!
TREBUIE facut ceva...examenul de bacalaureat a ajuns, pentru unii, prilej de "afacere" anul acesta am fost pentru prima data intr-o comisie, la limba romana,mi-a fost rusine pentru cei care nu stiu sa fie cu adevarat OAMENI, in primul rand, si apoi profesori...invatatori.
Daca s-ar mai da o data examenul, fara ajutor, nu stiu care ar fi procentul de promovabilitate!!! Trist, foarte trist.

0 0

11.07.2009 08:17 dragoiu

Ora de Dirigenţie! Frumos studiu de caz!Felicitări doamnei diriginte care a ştiut să urmărească stările sufleteşti ale unui copil de clasa a V-a!Sunt probleme cu care se confruntă mulţi copii la trecerea în alt ciclu de învăţământ şi de care mulţi profesori nu vor să ţină cont.

0 0

11.07.2009 18:58 eugeniastanciu972

Felicitari doamnei diriginte care a stiut dincolo de"meseria" pe care oricum nu o apreciaza prea multa lume in aceasta tara , sa fie un sprijin pentru mintea dar si pentru sufletul unui copil...

0 0

13.07.2009 19:18 ioana2008

felicitari cu mii de aplauze pentru domnu diriginte din pacate sunt foarte putini as vrea ca si fetita mea sa aiba un asa diriginte dar din pacate asta e

0 0

18.12.2009 20:06 dobrila

succes in continuare

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 36 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

380 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN