Jocuri educaţionale

Testoasa
Elemente intuitive de geometrie. Forme plane
Matematica Clasa a III-a

În căutarea morcovului
Adunări şi scăderi în concentrul 0-1000
Matematica Clasa a III-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Regulamentul portalului Didactic.ro

Dreptul de a comunica pe portalul Didactic.ro este rezervat utilizatorilor înregistraţi pe www.didactic.ro. Prin înregistrarea şi utilizarea site-ului, aceştia acceptă implicit Termenii şi condiţiile de utilizare a portalului Didactic, precum şi prezentul regulament. Nerespectarea lor poate atrage restricţionarea accesului pe site şi cenzurarea, mutarea sau ştergerea comentariilor şi mesajelor postate pe forum.

Utilizatorii portalului Didactic.ro îşi asumă răspunderea asupra conţinutului materialelor propuse, a comentariilor şi a mesajelor proprii şi au obligaţia de a se asigura că datele lor de acces nu sunt folosite de alte persoane. Comunicarea se face în nume propriu - nu se acceptă conturi ale unor companii, asociaţii, fundaţii sau instituţii (de genul editura_x), nici mesaje de tipul „Echipa/compania X vă propune.../vă mulţumeste/vă urează sărbători fericite”. Fac excepţie comunicatele oficiale citate de utilizatori, de exemplu un anunţ al unui simpozion sau concurs.

Didactic.ro este dedicat discuţiilor pe teme educaţionale şi nu poate fi folosit în scopuri comerciale decât cu acordul proprietarului site-ului. Sunt permise anunţurile cu privire la concursuri, simpozioane, parteneriate sau campanii sociale, cu condiţia ca acestea să fie publicate în secţiunea adecvată. Se acceptă de asemenea publicarea pe forum a ofertelor comerciale pentru produse educaţionale la crearea cărora au participat cadrele didactice active pe Didactic.ro. Nu se acceptă publicarea neautorizată de oferte comerciale ale editurilor sau ale companiilor specializate, ci doar postarea de informaţii legate de produsele acestora ca răspuns la o cerere expresă a utilizatorilor. În toate aceste cazuri comunicarea cu organizatorul unui eveniment sau cu furnizorul unui produs educaţional se va face în particular, fără a se posta pe forum sau în comentarii întrebări personale şi detalii despre tranzacţii financiare, livrări, etc. Publicitatea mascată nu va fi tolerată.

Echipa de administrare a Didactic.ro îşi rezervă dreptul de a se pronunţa asupra utilităţii unui material, anunţ sau mesaj pentru comunitatea Didactic.ro, de a clasifica un material, comentariu sau mesaj ca reclamă nedorită sau spam şi de a lua măsurile necesare, acestea rămânând la aprecierea administratorului site-ului care tratează mesajele respective (editare sau ştergere, cu sau fără avertisment, în cazuri extreme banare).

Se acceptă linkurile către site-uri non-comerciale şi către site-urile organizatorilor de evenimente recomandate de utilizatori (în cazul unui concurs, de exemplu). Abuzul va fi considerat spam şi tratat ca atare. Administratorii Didactic.ro pot eventual edita linkurile din mesaje şi semnături.

Nu se permite publicarea adreselor de e-mail personale ale utilizatorilor, cu excepţia adreselor organizatorilor de evenimente (concursuri, simpozioane, parteneriate). Prin publicarea lor, aceştia acceptă faptul că adresele vor fi accesibile celor care frecventează forumul sau portalul şi că echipa Didactic.ro nu îşi asumă responsabilitatea ştergerii lor după încheierea evenimentului.

Pentru comunicarea personală cu alţi utilizatori (de exemplu pentru răspunderea la solicitări) se va folosi mesageria privată din cadrul forumului. Mesajele personale ale utilizatorilor sunt confidenţiale, echipa Didactic.ro nu intervine sub nicio formă în acest tip de comunicare, cu excepţia cazului în care acest lucru ar fi cerut de autorităţile abilitate conform legilor Statului. Este interzisă trimiterea de mesaje private nesolicitate (spam).

Mesajele publice de pe forum se vor posta numai în secţiunea adecvată, cu titluri şi descrieri pertinente (fără titluri ca „ajutooor!!”, „rugăminte” sau orice alt titlu de acest gen). Nu se permite publicarea unui mesaj în mai multe secţiuni. Echipa Didactic.ro va descuraja postarea de mesaje off-topic sau în mai multe exemplare, inclusiv prin ştergerea acestora. Pentru a răspunde la un mesaj existent se va folosi butonul „Răspunde”, nu „Topic nou”. Pentru a asigura coerenţa discuţiilor, replicile la un mesaj în afara topicului deja deschis vor fi sistematic şterse, cu sau fără avertisment.

Recomandăm ca înainte de crearea unui topic nou să se folosească funcţia de căutare a forumului sau să se verifice subiectele deschise în secţiunea corespunzătoare. Este foarte posibil ca şi alţi utilizatori să fi avut aceleaşi întrebări şi nelămuriri (şi să fi primit un răspuns pe forum) sau ca tema de discuţie aleasă să fi fost deja abordată într-un topic – în acest caz se va relansa subiectul.

Înainte de a cere un material didactic altor utilizatori, se va verifica dacă materialul dorit nu se află deja în baza Didactic şi doar în caz contrar se va posta un mesaj pe forum, alegându-se un titlu adecvat. Echipa Didactic.ro nu răspunde solicitărilor de materiale şi îşi rezervă dreptul de a şterge acest tip de mesaje după o anumită perioadă, pentru ca discuţiile şi informaţiile utile să fie găsite mai uşor.

Tuturor utilizatorilor li se cere să comunice în mod respectuos în mesajele publice şi private de pe forum, precum şi în celelalte secţiuni ale portalului. Nu vor fi tolerate atacurile la persoană, violenţa verbală sau instigarea la violenţă, cuvintele şi aluziile obscene, discursurile rasiste sau cu pronunţat caracter politic, etc. Aceleaşi reguli se aplică ID-urilor şi semnăturilor utilizatorilor. Exprimarea se va face doar în limba română (cu eventuala excepţie a citatelor), respectând regulile acesteia (printre altele, forumul permite utilizarea diacriticelor). Nu se acceptă scrieri precum asha, k, npc... limbajul tip SMS şi chat în general.

Semnalarea unui abuz sau a unei disfuncţionalităţi observate pe site, precum şi solicitările adresate echipei Didactic.ro se fac prin mesaj privat către webmaster (în cadrul forumului) sau folosind formularul de contact pus la dispoziţie pe portal.

Azi: 250 evenimente

«IANUARIE 2017»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


La mulți ani, Emin!

Propus de: magda3

Sondajul zilei

Sunteți de acord ca proiectele de lecție sa fie stocate pe suport electronic în vederea limitării consumului exagerat de hartie?

383 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: costaru Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Limba Română şi Matematică pentru gimnaziu