Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul Regional "OLIMPIADA PAMANTULUI", ediția a IX-a, 2019

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, ediţia a IX-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Interjudeţene şi Regionale – anul 2019, la poziția 691, domeniul cultural artistic – arte vizuale. El cuprinde activități care vizează domeniul cultural artistic: Educație plastică, Limbă și literatură română, dar și activități care vizează discipline din categoria Științelor Pământului: Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, Educație ecologică, urmărind abordarea complexă a problematicii mediului, fiind adresat elevilor din clasele V-VIII. Concursul este structurat pe patru secţiuni: Secţiunea 1 – ,,Lumea florilor – armonie și culloare” – propune un concurs de compoziţie plastică, prin care să se surprindă dimensiunea artistică a lumii florilor, un model de frumuseţe şi bucurie. Secţiunea 2 – „Balul florilor” – concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative în care să se prezinte o întâmplare imaginară petrecută la „Balul florilor”. Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului – probă scrisă” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe niveluri de studiu. Secţiunea 4 – „ECO-atitudine” – activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren.

Nume proiect: Concursul Regional "OLIMPIADA PAMANTULUI", ediția a IX-a, 2019

Organizatori: Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj Date de contact: Tel. 0264- 312517, Fax 0264-310804 E-mail: scoalasagunaturda@gmail.com

Condiţii de participare: Secțiunile 1, 2 și 4 ale concursul se adresează elevilor claselor V-VIII, iar secțiunea 3 se adresează elevilor claselor VI-VII, care îndeplinesc condițiile cerute de regulamentul concursului.

Perioadă înscriere: 07.03.2019 - 15.04.2019

Perioadă desfăşurare: 15.04.2019 - 25.05.2019

 

Concursul Regional “Olimpiada Pământului” se încadrează în sfera educaţiei cultural artistice dar și a educației pentru mediu.

Obiectivul general vizează utilizarea de către elevi a cunoştinţelor şi competenţelor deja formate, care să faciliteze exprimarea unei atitudini corecte referitoare la mediu şi a unui comportament activ-participativ.

Grupul țintă: elevii claselor V-VIII.

Activităţile din concurs:

Secţiunea 1 –  ,,Lumea florilor – armonie și culloare” – propune un concurs de compoziţie plastică, prin care să se surprindă dimensiunea artistică a lumii florilor, un model de frumuseţe şi bucurie (detalii în regulament).

Florile trăiesc în echilibru şi armonie. Frumusetea şi naturaleţea cu care ne încântă a determinat omenirea să le iubească şi să le prețuiască. Ele au constituit un model de supravieţuire, unele reuşind să înfrunte un mediu nu tocmai prietenos. Şi totuşi, lumea florilor este ameninţată prin intervenţa oamenilor: pădurile şi poienile lor multicolore cad sub “mâna” nemiloasă a defrişărilor, florile rare sunt vandalizate de turişti, întregul ecosistem suferă efectele poluării mediului. Exploatarea naturii se face pentru profituri materiale, şi nu se ţine cont de faptul că unele specii sunt protejate prin lege, respectiv unele teritorii sunt arii protejate.

Imboldul concursului este de a stârni dorinţa de a respecta natura şi de a trăi în deplină armonie cu tot ce ne înconjoară!       

În realizarea compoziţiilor artistico-plastice cu conţinut ecologic/ peisagistic, elevii vor folosi tehnicile de lucru studiate la clasă, punând accent pe culoare.Se sugerează evitarea temelor în care sunt aplicate elemente care defăimează arta şi distrug natura înconjurătoare.

                Termenul limită de expediere a lucrărilor este 15 aprilie 2019, data poştei, la sediul Școlii Gimnaziale “Andrei Saguna”, str. Axente Sever, nr. 4, Turda, jud. Cluj.

Secţiunea 2 – „Balul florilor”  – concurs de creaţie literară (detalii în regulament).

                Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative în care să se prezinte o întâmplare imaginară petrecută la „Balul florilor”. Se va avea în vedere: respectarea structurii unei compuneri narative; utilizarea naraţiunii la persoana a III-a, integrarea dialogului şi a descrierii în naraţiune; utilizarea a două imagini artistice şi patru figuri de stil diferite; construirea portretului a două personaje; alegerea unui titlu sugestiv, corespunzător conţinutului; viziunea originală, creativă asupra înlănţuirii întâmplărilor.

                Termenul limită de expediere a lucrărilor în format electronic este 15 aprilie 2019, la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă (detalii în regulament).

 „Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe niveluri de studiu.

Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi din trei discipline: Geografie, Fizică, Chimie sau Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”. Abordarea aceleiaşi teme din unghiuri de vedere diferite, permite formarea unei imagini globale, de ansamblu, asupra Terrei. Concursul dă posibilitatea elevilor de a face, mai uşor, transferul cunoştinţelor de la o disciplină la alta, permiţându-le o sistematizare şi o fixare mai eficientă a cunoştinţelor.

                Data susţinerii concursului este 18 mai 2019, în intervalul orar 1000-1200, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” (Turda, str. Axente Sever, nr. 4, jud. Cluj). Elevii trebuie să se prezinte în ziua concursului, la sediul Școlii  Gimnaziale „Andrei Şaguna”, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începerea concursului, să aibă asupra lor carnetul de elev, vizat pe anul școlar în curs și un calculator de buzunar, neprogramabil..

Secţiunea 4 – „ECO-atitudine”activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren (detalii în regulament). Este o activitate tematică la care vor participa echipe de elevi formate din 3 – 5 membri de la şcolile participante la concurs. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură.

                Data de realizare este  25 mai 2019, prin participarea directă a elevilor la activitatea practică, organizată în Rezervaţia naturală „Muntele Mare”- Băişoara.

Modalităţi de înscriere:

  • prin completarea formularului de înscriere, a acordului de parteneriat și a taloanelor de înscriere la secțiunile 1 și 2 din concurs (Anexele 1 și 2), semnate, ștampilate, scanate și transmise în format electronic, până in data de 15 aprilie 2019, la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com
  • prin completarea formularului de înscriere, a acordului de parteneriat, și a taloanelor de înscriere la secţiunile 3 şi 4 din concurs (Anexele 3 şi 4), semnate, ștampilate, scanate și transmise în format electronic până la data de 10 mai  2019, la adresa de e-mail olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com

ATENŢIE

  • pentru Secţiunea 1, lucrările se expediază prin poştă, până în data de 15 aprilie 2019, sau se depun la serviciul administrativ al Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”, Turda, din strada Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj.
  • pentru Secţiunea 2, lucrările se expediază în format electronic la adresa de e-mail  olimpiada_pamant_saguna@yahoo.com, până în data de 15 aprilie 2019.
  • pentru Secţiunea 3, este necesară prezenţa elevilor la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” Turda, str. Axente Sever, nr. 4, judeţul Cluj, la data de 18 mai 2019, ora  9 30.
  • pentru Secţiunea 4, este necesară deplasarea elevilor, cu autocarul asigurat de către Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, în perimetrul Rezervaţiei naturale „Muntele Mare”, judeţul Cluj, în data de 25 mai 2019. Fiecare elev participant va suporta cheltuielile de deplasare.

TIPUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT: învățământ gimnazial

DISCIPLINA: Educație plastică, Limba și literatura română, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, Educație ecologică.

 

 



Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mgabriela_2013 | 07.03.2019 05:00 | 1765 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN