Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

FESTIVAL-CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR, TRADIȚII ȘI OBICEIURI ”CHIP DE COPIL” + SIMPOZION, C.A.E.R. 2016 - FARA TAXA DE PARTICIPARE

Proiectul se adresează cadrelor didactice care doresc să le stimuleze interesul elevilor în cunoașterea şi respectarea diversității etnoculturale din România, prin conştientizarea existenţei minorităţilor etnice pe teritoriul ţării noastre, precum şi a valorilor cu care acestea îmbogăţesc cultura din spaţiul românesc. Pot participa elevi şi cadre didactice români, precum şi din toate etniile conlocuitoare în România, din școlile de masă sau din centrele speciale pentru educație incluzivă. Temele de inspiraţie pentru toate secţiunile: copilăria, activităţi desfăşurate copii, preocupări ale unor oameni de artă, scriitori sau poeţi în copilăria lor, aspecte din viaţa/obiceiurile/tradiţiile copiilor români şi ai minorităţilor etnoculturale, prietenia dintre copiii diferitelor etnii din România.

Nume proiect: FESTIVAL-CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR, TRADIȚII ȘI OBICEIURI ”CHIP DE COPIL”, EDIȚIA a VI-a + SIMPOZION, C.A.E.R. 2016 - FARA TAXA DE PARTICIPARE

Organizatori: PALATUL COPIILOR CONSTANȚA – CLUBUL COPIILOR MEDGIDIA ŞCOALA GIMNAZIALĂ “CONSTANTIN BRÂNCUŞI” MEDGIDIA

Condiţii de participare: Nivelurile concursului: I. Primar II. Gimnaziu Secţiunile concursului: 1. Concurs de creație literară: a) compuneri – clasele II - IV b) eseuri - primar - gimnazial c) poezii – în limba română sau maternă - primar - gimnaz

Perioadă înscriere: 12.03.2016 - 15.05.2016

Perioadă desfăşurare: 12.03.2016 - 01.11.2016

REGULAMENTUL CONCURSULUI "CHIP DE COPIL"

EDIȚIA a VI-a

An școlar 2015-2016

Durata proiectului: 1 februarie – 1 noiembrie 2016

 

Nivelurile concursului:
I. Primar
II. Gimnaziu

Secţiunile concursului:

  1. Concurs de creație literară:

a)      compuneri – clasele II - IV

b)      eseuri  -     primar

-          gimnazial

c)      poezii – în limba română sau maternă -   primar

-       gimnazial

  1. Concurs de arte vizuale:

a)      desen        -    primar

-    gimnazial

b)      pictură      -    primar

-    gimnazial

c)      grafică      -    primar

-    gimnazial

d)      fotografie  -   primar

-    gimnazial

 

  1. NOU! Festival de muzică populară – CU PARTICIPARE DIRECTĂ:

a)      folclor (zone geografice şi minorităţi) - cântece populare:

a.1) soliști individuali  - primar

- gimnazial

a.2) grupuri vocale       - primar

- gimnazial

b)  dansuri, obiceiuri și tradiții     - primar

- gimnazial

 

  1. NOU! Simpozion cu tema: ”Valorile copilăriei” – cadre didactice CU PARTICIPARE DIRECTĂ ȘI INDIRECTĂ


Proiectul se adresează cadrelor didactice care doresc să le stimuleze interesul elevilor în cunoașterea şi respectarea diversității etnoculturale din România, prin conştientizarea existenţei minorităţilor etnice pe teritoriul ţării noastre, precum şi a valorilor cu care acestea îmbogăţesc cultura din spaţiul românesc. Pot participa elevi şi cadre didactice români, precum şi din toate etniile conlocuitoare în România, din școlile de masă sau din centrele speciale pentru educație incluzivă.

Temele de inspiraţie pentru toate secţiunile: copilăria, activităţi desfăşurate copii, preocupări ale unor oameni de artă, scriitori sau poeţi în copilăria lor, aspecte din viaţa/obiceiurile/tradiţiile copiilor români şi ai minorităţilor etnoculturale, prietenia dintre copiii diferitelor etnii din România.

La secţiunea 1, creaţiile care vor fi scrise în limba maternă, trebuie să aibă pe verso şi traducerea în limba română. Redactarea se va face pe maxim două pagini A4, în Word, cu caractere de 12, Times New Roman, Microsoft Word 2003. La sfârşitul lucrării, se vor specifica:

 

Secţiunea:

Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Școala:

Numele cadrului didactic îndrumător:

Localitatea:

Județul:

 

ATENŢIE! Creaţiile participante la secţiunea 1 vor fi trimise şi electronic pe e-mail: chipdecopil@yahoo.com, împreună cu fişa de înscriere, completată şi nescanată, pentru eventuala includere în publicația cu ISSN a proiectului. Fiecare document va avea denumirea: Secţiunea, Nume şi prenume elev, Denumirea lucrării, Şcoala, Clasa, Nume cadru didactic îndrumător, localitatea, județul. Fiecare creaţie literară va fi salvată în document separat denumit  ca în exemplul:  nume cadru didactic (cu majuscule), nume elev, clasă elev, localitatea, județul.

Pentru jurizarea creațiilor literare înscrise în concurs se vor urmări exclusiv: contribuţia individuală, talentul, gradul de originalitate şi imaginaţia pe care elevul le dovedeşte.
La secţiunea 2, lucrările plastice vor fi realizate în format A4, folosind o tehnică la alegere: desen, pictură, grafică. Tematica şi subiectele lucrărilor sunt aceleaşi ca cele menționate mai sus. Pe faţa lucrării, în colţul dreapta jos, se va lipi o etichetă pe care se vor scrie:

 

Secţiunea:

Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Școala:

Numele cadrului didactic îndrumător:

Localitatea:

Județul:

 

Fotografiile vor fi originale, aparținând elevului înscris în concurs. Pe fața fotografiei, în colțul dreapta jos, se va lipi o etichetă pe care se vor scrie:

 

Secţiunea:

Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Școala:

Numele cadrului didactic îndrumător:

Localitatea:

Județul:

 

Pentru jurizarea lucrărilor înscrise în concurs se va urmări exclusiv: crearea unui spaţiu plastic armonic şi expresiv prin care să fie respectate, pe de o parte, elementele de limbaj folosite, pe de altă parte, corectitudinea formelor şi a proporţiilor.

La secţiunea 3, concurenții vor avea de prezentat un singur moment artistic (o singură melodie / un singur dans / un singur obicei). Cadrele didactice vor trimite pe adresa de email a festivalului-concurs negativul necesar pentru prestația artistică a elevilor înscriși, până la data de 15.05.2016.

La această secțiune juriul va avea în vedere în evaluare: autenticitatea costumului popular, prezenţa scenică, corectitudinea interpretării (voce, expresivitate, timbru vocal).

La secţiunea 4, se vor realiza lucrări cu caracter original, care să cuprindă informaţii cu privire la tema simpozionului: ”Valorile copilăriei”. Documentul va fi redactat pe maxim două pagini A4, în Word, cu caractere de 12, Times New Roman, Microsoft Word 2003. Lucrările participante vor fi trimise şi electronic pe e-mail: chipdecopil@yahoo.com, pentru includerea lor în publicația cu ISSN a proiectului. Lucrarea va avea maxim doi (2) autori.

Această secţiune se adresează doar cadrelor didactice. Vă rugăm să specificați pe fișa de înscriere pentru ce participare optați: directă/indirectă.

Pentru jurizarea lucrărilor înscrise în concurs se vor urmări exclusiv: respectarea temei simpozionului, prezentarea elocventă, contribuţia individuală și gradul de originalitate.

Lucrările înscrise în concurs nu se restituie. Drepturile patrimoniale asupra lucrărilor sunt cedate organizatorilor. Participă la concurs numai lucrări de concepţie originală, gândite şi executate de elevi, fără intervenţii directe ale adulţilor. Lucrările copiate din surse on-line vor fi eliminate din concurs!

Fiecare participant va intra în concurs cu o singură lucrare pe secțiune!

Înscrierea în concurs se va face pe baza unei fişe de înscriere (Anexa 1) completată şi nescanată, la următoarea adresă de emailchipdecopil@yahoo.com, până la data de         15.05.2016.

NU SE SOLICITĂ TAXĂ DE PARTICIPARE.

Împreună  cu  lucrările se  vor  trimite  fişa  de înscriere (Anexa 1) și acordul de parteneriat (în trei exemplare, semnat şi ştampilat de către director), pe următoarea adresă:

 

ŞCOALA „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” MEDGIDIA,

STR. KEMAL AGI AMET, NR. 26, LOC. MEDGIDIA, COD 905600,

JUD. CONSTANŢA, cu specificaţia *pentru concursul „CHIP DE COPIL”.*


Data limită de trimitere a lucrărilor pentru oricare dintre secţiuni este 15.05.2016.


Lucrările primite la primele două secțiuni vor intra în prealabil într-o preselecție la nivelul unității de învățământ, urmând ca cele mai bune să fie trimise în concurs.

Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiune pe nivel de învățământ şi pentru fiecare secţiune în parte.

Toate creațiile premiate (indiferent de secţiune)  vor apărea în publicația cu ISSN a proiectului.

Eliberarea și trimiterea prin email a copiei în format electronic a acestei publicații, cu lucrările premiate, este GRATUITĂ.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: viomara | 13.03.2016 23:27 | 1726 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

27.03.2016 20:41 Andr33a-Melania

Pot participa si profesorii din invatamantul prescolar cu lucrari pentru SIMPOZION? VA MULTUMESC!

0 0

03.04.2016 16:57 viomara - Autor

Buna ziua! Pot participa toate cadrele didactice, indiferent de nivelul de invatamant. Va asteptam cu mult drag! Organizatorii

0 0

10.05.2016 19:18 viomara - Autor

Inscrierea la Festival se prelungeste pana la data de 20 mai. Va asteptam cu drag! Organizatorii

1 0

25.05.2016 16:18 stanciucarmen

Buna ziua,
Se mai pot face inscrieri pt. sectiunea 3?

0 0

25.05.2016 19:14 viomara - Autor

Acum am vazut ca sunteti din Ploiesti. Anul acesta sectiunea 3 se face cu PARTICIPARE DIRECTA! Doriti sa veniti la noi, in Medgidia? Festivalul de folclor are loc sambata, 28 mai, intre orele 10-13, la Casa de Cultura "I.N.Roman" Medgidia. Astept raspunsul dvs.

0 0

25.05.2016 19:07 viomara - Autor

Daca trimiteti cel tarziu maine pana la ora 15 fisa de inscriere, precum si negativele, va pot introduce in program. Va asteptam cu drag!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

398 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN