ANALIZA SENZORIALĂ A LEGUMELOR SI FRUCTELOR
19 ianuarie 2024, 18:53
Metoda are la bază determinarea cu ajutorul simţurilor (văz, miros, gust) a următorilor indici de calitate:
- pe intreg lot sau pe probe luate din lot;
- pe intregul lot de fructe sau legume: autenticitatea si uniformitatea soiului, marimea, forma, culoarea, aspectul exterior, starea de sanatate si de curatenie, starea de prospetime, gradul de maturare;
- pe probe luate din lot: consistenta pulpei, suculenta pulpei, gustul, aroma.
Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Fişe de lucru - Clasa a 9-a;
Învăţământ profesional şi tehnic - Resursele elevilor - Clasa a 9-a;
Metode: Metode activ-participative
Abordări: Abordare interdisciplinara
35 materiale
Review-uri (1)
5 stele
Adăugaţi un review
Exerciții interesante și utile pentru elevi
16.03.2024 11:56
Nivel de dificultate: mediu
Îmi place mult cum ați structurat fișa de lucru. Există un echilibru între informații și sarcinile de lucru pentru elevi, în așa fel încât aceștia să dobândească competențele vizate. Fișa poate fi folosită atât în școală cât și la agenții economici.
10 review-uri
Aţi găsit acest review util?
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Fişe de lucru recomandate de comunitatea Didactic.ro
Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Teste - Clasa a 9-a;
sv2008 | Colegiul Economic "Ion Ghica" Braila
0 comentarii
TESTE EVALUARE SUMATIVĂ-SORTIMENTE DE PREPARATE SI BAUTURI
Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Teste - Clasa a 9-a; Clasa a 10-a;
STRALUCITOR | Centrul Scolar Campulung Moldovenesc
1 comentariu
PROIECT DIDACTIC - DULCIURI DE BUCATARIE - Metoda MOZAIC
Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Lecţii - Clasa a 9-a; Clasa a 10-a; Clasa a 11-a;
gabihreniuc | Centrul Scolar Campulung Moldovenesc
0 comentarii
Comentarii (2)
19.01.2024 22:07 gabyandsymo
????
19.01.2024 22:08 gabyandsymo
Bun
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.