Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

doc ANALIZA SENZORIALĂ A LEGUMELOR SI FRUCTELOR

19 ianuarie 2024, 18:53

5 stele | 1 review

Metoda are la bază determinarea cu ajutorul simţurilor (văz, miros, gust) a următorilor indici de calitate:
- pe intreg lot sau pe probe luate din lot;
- pe intregul lot de fructe sau legume: autenticitatea si uniformitatea soiului, marimea, forma, culoarea, aspectul exterior, starea de sanatate si de curatenie, starea de prospetime, gradul de maturare;
- pe probe luate din lot: consistenta pulpei, suculenta pulpei, gustul, aroma.

Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Fişe de lucru - Clasa a 9-a;

Învăţământ profesional şi tehnic - Resursele elevilor - Clasa a 9-a;

Metode: Metode activ-participative

Abordări: Abordare interdisciplinara

Simona92
35 materiale
1 a spus Mulţumesc.
2 comentarii
45 descărcări

Review-uri (1)

5 stele Adăugaţi un review

5 stele

Exerciții interesante și utile pentru elevi

16.03.2024 11:56

Nivel de dificultate: mediu

Îmi place mult cum ați structurat fișa de lucru. Există un echilibru între informații și sarcinile de lucru pentru elevi, în așa fel încât aceștia să dobândească competențele vizate. Fișa poate fi folosită atât în școală cât și la agenții economici.

MinodoraSimona
10 review-uri

Aţi găsit acest review util?

Da (0)   Nu (0)     Vedeţi comentarii (0)

Comentarii (2)

1 0

19.01.2024 22:07 gabyandsymo

????

1 0

19.01.2024 22:08 gabyandsymo

Bun

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Fişe de lucru recomandate de comunitatea Didactic.ro

Vizualizaţi
1 review
2256 descărcări

Adăugat la:
14.06.2012

Recomandat de moderator Test de evaluare sumativă clasa a IX-a Modul Organizarea activităţii în unităţile de alimentaţie şi turism

Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Teste - Clasa a 9-a;

sv2008 | Colegiul Economic "Ion Ghica" Braila

7 au spus Mulţumesc.   0 comentarii

Vizualizaţi
1 review
2126 descărcări

Adăugat la:
11.07.2013

Recomandat de moderator TESTE EVALUARE SUMATIVĂ-SORTIMENTE DE PREPARATE SI BAUTURI

Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Teste - Clasa a 9-a; Clasa a 10-a;

STRALUCITOR | Centrul Scolar Campulung Moldovenesc

9 au spus Mulţumesc.   1 comentariu

Descărcaţi
0 review-uri
2811 descărcări

Adăugat la:
03.05.2014

Recomandat de moderator PROIECT DIDACTIC - DULCIURI DE BUCATARIE - Metoda MOZAIC

Învăţământ profesional şi tehnic - Turism şi alimentaţie - Lecţii - Clasa a 9-a; Clasa a 10-a; Clasa a 11-a;

gabihreniuc | Centrul Scolar Campulung Moldovenesc

1 a spus Mulţumesc.   0 comentarii

Articole recomandate

Resurse educationale moderne pentru clasa a IX-a!

Lectii interactive la Geografie, Fizica, Chimie, Biologie si Matematica!

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

344 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN