Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

`Taina povestii mele-cheia sansei tale`-proiect ,festival international

Ajuns la cea de-a X-a editie, proiectul-festival aduce in acest an imbunatatiri in cadrul sectiunilor /activitatilor organizate. Sunt sectiuni pentru cadre didactice/didactice auxiliare,pentru copii prescolari/scolari si liceeni. Proiectul interscolar ,Parteneriatul educational ,Schimbul de experienta ,Activitatea educativa si Concursul de creatie/interpretare se vor organiza si in etape (zonal,national,international).

Nume proiect: Taina povestii mele-cheia sansei tale

Organizatori: Asociatia Continuam,Exersam,ne Dezvoltam si Performam Parteneri: Primaria Tr.Magurele, Liceul` Marin Preda `Tr.Magurele, Scoala Islaz ,Teleorman, ONG-uri profesionale, unitati de invatamant din tara

Condiţii de participare: Participantii se pot inscrie la una sau mai multe sectiuni/activitati.Se va respecta regulamentul de la fiecare sectiune.Fiecare participant va descarca Acordul de parteneriat ,il va stampila la unitatea de invatamant si-l va pune in plic impreuna cu cele

Perioadă înscriere: 22.05.2018 - 29.06.2018

Perioadă desfăşurare: 08.06.2018 - 10.06.2018

Proiectul si-a inceput activitatea in anul 2009 ,cand s-a organizat prima editie  ,cu avizul Ministerului Educatiei Nationale :nr.11/21.01. 2009. De-a lungul timpului ,cu fiecare editie,proiectul si-a imbunatatit activitatea ,a stimulat competitia si bunele practici educationale,a stimulat copiii cu aptitudini deosebite in domeniul artistic. Anul acesta  am implicat in activitatile planificate mai multe unitati de invatamant din tara,organizatii profesionale ale cadrelor didactice si parteneri externi, specialisti cu experienta  in educatie.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: maguraflorica | 21.05.2018 11:21 | 2902 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (10)

0 0

22.05.2018 14:18 sil29sil

interesant... este in calendare? CAEN, CAERI...? domeniu si numarul, va rog...
MULTUMESC

0 0

22.05.2018 15:10 maguraflorica - Autor

Multumim de aprecieri!
Am amintit in anunt ca ,acest proiect a demarat cu avizul Ministerului Educatiei.Am dat nr.si data respectiva.
De-a lungul celor 9(noua) editii a fost inclus in CAER si CAEN.
Asa cum organizam anul acesta sectiunile, nu e nevoie de includerea proiectului in Calendar. Activitatile/sectiunile planificate(proiect interscolar,schimb de experienta,parteneriat educational , activitate educativa,publicatii cu ISSN si ISBN...) nu se organizeaza decat la nivelul unitatilor de invatamant .E nevoie doar de recunoastere pe plan local ( atat la organizatori cat si la participanti)si de aprobarea Bibliotecii Nationale. Vom atasa un Acord de parteneriat stampilat si de directorul unitatii la care lucreaza participantul .Vom implica (asa am procedat si anul trecut) in acest fel si conducerile unitatilor de invatamant respective, la aproape toate sectiunile .Programul de activitati,Activitatea educativa,Schimbul de experienta,Proiectul interscolar....vor avea si stampila directorul unitatii de provenienta.Pentru detalii,puteti accesa adresa de e-mail a festivalului:tainapovestii@yahoo.com.

0 0

28.05.2018 16:38 maguraflorica - Autor

Stimati participanti,
gasiti mai jos Acordul de parteneriat.Va rugam,trimiteti-l semnat /stampilat, in plic sau pe adresa de e-mail a festivalului! Specificati la subiect: Acord de parteneriat - ptr a sti sa-l descarcam,in caz ca-l puneti pe adresa:tainapovestii@yahoo.com.
Facem precizarea ca la ultima sectiune(in anuntul postat) am omis sa trecem donatia de 35 lei,la publicatia educativa cu ISBN.
ASOCIATIA CEDP PARTENER,
TR.MAGURELE
NR.22/28.05.2018
ACORD DE PARTENERIAT

PARTI:
1.Asociatia CEDP Tr.Magurele ,reprezentata de Magura Florica in calitate de Presedinte.
2. …….............................................................................(nume/prenume participant) de la……………………………………
…………………………………………………………………………………….(institutia de invatamant) ,in calitate de participant.
NOTA INTRODUCTIVA
Orice persoana fizica poate desfasura activitate de voluntariat,din proprie initiativa.Antrenarea cadrelor didactice/didactice auxiliare si a copiilor in actiuni de voluntariat este benefica pentru toti cei implicati in aceste activitati.
In institutia de invatamant ,voluntariatul este o activitate extrascolara, participarea copiilor fiind facultativa.Prin organizarea unor astfel de activitati se urmareste,in primul rand,valorificarea si dezvoltarea aptitudinilor copiilor,organizarea judicioasa si atractiva a timpului lor liber,dezvoltarea empatiei,descoperirea de talente noi si indreptarea catre invatamantul vocational.
OBIECTUL ACORDULUI DE PARTENERIAT: Colaborarea institutionala in vederea derularii festivalului international `Taina povestii mele-cheia sansei tale`-editia a X-a,2018.
ROLUL PARTILOR IMPLICATE :
- Furnizarea de informatii privind organizarea /desfasurarea festivalului de catre organizatori;
- Derularea actiunilor educative planificate,cu acordul parintilor/elevilor ,la nivelul institutiilor de invatamant;
- Supravegherea copiilor de catre coordonatorii grupului /insotitori pe tot parcursul Concursului de interpretare in direct;
- Derularea activitatilor ,pe sectiuni ,de catre organizatori ,conform anuntului facut pe `didactic.ro`;
- Realizarea materialelor educative de catre participanti,conform nevoilor unitatilor scolare implicate;
- Furnizarea mapelor cu rezultatele participantilor ,potrivit datelor auntate.
REZILIEREA ACORDULUI : Nerespectarea regulamentului convenit initial,schimbarea activitatilor planificate.
INCETAREA PARTENERIATULUI : Cand scopul pentru care a fost intocmit este realizat.

PRESEDINTE, DIRECTOR ,
MAGURA FLORICA …………………………………… …………………………………………..

0 0

29.05.2018 19:53 maguraflorica - Autor

Stimati participanti,
din motive obiective se va schimba numai data de desfasurare a Concursului de interpretare in direct.
Concursul se va desfasura in Sala de festivitati de la Clubul Copiilor Tr.Magurele, in data de 12.06.2018. Inscrierile pentru Concursul de interpretare in direct se fac pana pe data de 09.06.2018. Va asteptam cu drag!

0 0

17.08.2018 15:15 maguraflorica - Autor

Stimati participanti,
atasam mai jos Proiectele interscolare pe baza carora participantii la sectiunea IA vor intocmi Programul de activitati.
Proiectele nu sunt definitivate ,nu au toate datele.Nu le putem pune complete din motive lesne de inteles.In scurt timp veti primi si pe adresele de e- mail materialul si ,tot aici dar si pe e-mail,celelalte materiale de lucru.
Va multumim de intelegere!
Spor la treaba!
Pentru toti participantii care au neclaritati,sunati la nr.de telefon anuntat sau pe adresa de e-mail a festivalului.

0 0

17.08.2018 15:24 maguraflorica - Autor

Gradinita nr.5 Asociatia CEDP Scoala Gimn. Islaz Liceul `Marin Preda` Apex Concepts …………………………………
Tr.Magurele Tr.Magurele Teleorman Tr.Magurele Loma Linda ……………………………… Nr. / .08.2018 Nr. / .08.2018 Nr. /.08.2018 Nr./.08.2018 U S A Nr………../………………
PROIECT INTERSCOLAR PENTRU COMBATEREA ABANDONULUI SCOLAR SI A PARASIRII TIMPURII A SCOLII
< ETAPA INTERNATIONALA >
- EFECTE IN LANT -
INITIATORI:
- Dr.Margi Anne Isaia- Loma Linda,USA
- Lazar Constanta - Gradinita nr.5 Tr.Magurele
- Magura George Costin- Scoala Gimnaziala nr.2 Islaz
- Manea Tudor - Liceul`Marin Preda `Tr.Magurele
- Nania Violeta –Scoala Gimnaziala Islaz
REALIZATORI:
-Partenerii externi ai Festivalului,
-Echipa de proiect a Festivalului,
-Participantii la Festival –sectiunea I A,
-.......................................................................................................................................................................
- Reprezentanti ai comunitatii scolare si locale,
- Familiile copiilor
ARGUMENT:
Statisticile arata ca in ultimii ani,in tara noastra s-a inregistrat o rata accelerata de absenteism si abandon,de parasire timpurie a scolii.S-a constatat ca abandonul scolar si riscul parasirii scolii sunt mult mai mari in randul copiilor romi iar rezultatele scolare ale acestora sunt mult mai scazute.Discriminarea pe baza de criterii entice trebuie descurajata si monitorizata atat in randul elevilor,al profesorilor cat si al parintilor.
Este necesara asigurarea accesului la educatie de calitate pentru toti copiii,asigurarea finalizarii invatamantului obligatoriu ,consolidarea formarii continue a cadrelor didactice.Asigurarea calitatii in educatie impune existenta unor cadre didactice cu o pregatirea stiintifica si psihopedagogica temeinica, receptivi la schimbarile din societatea moderna .
In contextul international actual, institutia de invatamant trebuie sa perceapa copilul ca pe un individ cu drepturi ,capabil sa pretuiasca mostenirea nationala dar sa inteleaga si valoarea diversitatii si a independentei.
SCOP:
-Asigurarea pentru toti elevii de sanse egale la educatia de baza;
-Reducerea absenteismului ,a abandonului scolar si a analfabetismului functional;
-Prevenirea infractionalitatii in randul elevilor;
-Consolidarea constiineti si conduitei tolerante;
-Colaborarea intre cadrele didactice pentru realizarea dialogului intercultural si comunitar,impunand continuturi educationale ,mai ales extracurriculare.
-Optimizarea dialogului scoala-familie-comunitate locala.
GRUP TINTA: prescolari,elevi,cadre didactice/didactice auxiliare din tara si din afara tarii,consilieri scolari,pedagogi,psihologi,pastori,preoti,familiile copiilor.
RESURSE MATERIALE :diplome ,proiector,calculator,imprimanta,coli de scris, carti, carioca…
ACTIVITATI ORIENTATIVE:
-Activitati de identificare si evaluare a cazurilor sociale la nivelul unitatilor de invatamant;
-Activitati integrate ,actiuni umanitare ce vizeaza cresterea gradului de integrare sociala si scolara a elevilor aflati in diferite situatii de risc ;
-Intalniri cu parinti,psihologi,pedagogi,consilieri in care sa se dezbata cu prioritate posibilitatile individului de a se ridica deasupra conditiei date de familie,de locul si circumstantele in care s-a nascut;
- Activitati ,parteneriate,programe ce vizeaza combaterea discriminarii si excluziunii sociale si scolare;
- Dezbateri privind relatia dintre cresterea investitiilor in educatie si venitul pe cap de locuitor;
-Intalniri/dezbateri cu reprezentanti ai Politiei,Bisericii,Primariei,Comitetului de parinti.
Margi Anne Isaia- MD-MPH, Director, Presedinte, Director,
Prof.Lazar Constanta Educ. Florica Magura Prof.Manea Tudor,

Director, Director ,
Prof.Nania Violeta ……………………………………………….

Gradinita nr.5 Asociatia CEDP Sc.Gimn.Lunca Sc.Visina Noua Sc.Calmatui Grad.`Elena Farago` ……………………
Tr.Magurele Tr.Magurele Teleorman Olt Teleorman Dolj Nr./ .08.2018 Nr. / .08.2018 Nr. / .08..2018 Nr. /08.2018 Nr. /08.2018 Nr. /08.2018 Nr……/…………..
PROIECT INTERSCOLAR PENTRU COMBATEREA ABANDONULUI SCOLAR SI A PARASIRII TIMPURII A SCOLII
< ETAPA ZONALA >
- EFECTE IN LANT -
INITIATORI:
- Asociatia`` Continuam,Exersam ,ne Dezvoltam si Performam``-asociatie profesionala a cadrelor didactice
- Vergelea Cristiana – Gradinita nr. Tr.Magurele,Teleorman
- Raceala Sorina- Liceul Teoretic `Marin Preda` Tr.Magurele
- Lauda Marian Alexandru - Scoala nr.2 Tr.Magurele
- Lauda Florinela - Gradinita nr.5 Tr.Magurele
REALIZATORI:
Gradinita nr.5 Tr.Magurele,Scoala nr.2 Tr.Magurele, Gradinita `Elena Farago` Craiova ,Echipa de proiect a Festivalului, Scoala Visina Noua/GPN Visina Noua- Olt, Scoala Lunca -Teleorman, reprezentanti ai comunitatii scolare si locale, familiile copiilor , participantii la Festival –sectiunea I A, ................................................................................................................................................................................
ARGUMENT:
Statisticile arata ca, in ultimii ani,in tara noastra s-a inregistrat o rata ingrijoratoare de abandon scolar ,de parasire timpurie a scolii, in special in randul populatiei din mediul rural,a celei rome si a unor categorii de grupuri vulnerabile. Schimbarile rapide care au loc in societatea noastra si exodul romanilor ce cauta loc de munca in afara au implicatii grave asupra familiei contemporane , a copiilor ramasi singuri sau in grija rudelor.
Este necesara identificarea tuturor factorilor de risc si a elevilor aflati in aceasta situatie,
constientizarea complexitatii acestui fenomen ,o legatura mai stransa cu familiile acestor copii,cu reprezentantii comunitatii locale si ai asociatiilor nonguvernamentale care pot acorda asistenta .
Actiunile de prevenire sunt mult mai eficiente decat readucerea la cursuri a unui elev ce a abandonat scoala.
SCOP:
-Asigurarea pentru toti elevii de sanse egale la educatia de baza;
-Reducerea absenteismului si a abandonului scolar ;
-Prevenirea infractionalitatii in randul elevilor si gasirea de solutii pentru compensarea lipsei afectivitatii parentale ;
-Optimizarea dialogului scoala-familie-comunitate locala.
GRUP TINTA: elevi,cadre didactice/didactice auxiliare,familiile copiilor,reprezentantii comunitatilor.
RESURSE MATERIALE:diplome ,afise publicitare,slogane,proiector,calculator,imprimanta,coli de scris,carioca…
ACTIVITATI ORIENTATIVE:
-Activitati care sa vizeze crearea unui climat afectiv si atractiv pentru stimularea elevilor de a veni cu placere la scoala si pentru a compensara lipsa de afectivitate parentala ;
-Actiuni umanitare ce vizeaza copiii ce provin din medii defavorizate, cunoasterea de catre acesti elevi a drepturilor si responsabilitatilor lor;
-Intalniri cu parinti,psihologi,pedagogi ,consilieri scolari pentru gasirea de solutii privind eficientizarea folosirii resurselor si conectarea la practici educationale de succes;
-Implementarea programelor de tip `Scoala dupa scoala`,educatie remediala si invatare asistata;
-Intalniri/dezbateri cu reprezentanti al Politiei,Bisericii,Primariei,Comitetului de parinti,Consiliului de administratie….

Director, Presedinte, Director,
Prof.Lazar Constanta Educ. Florica Magura Prof. Cojocaru Ionela

Director, Director, Director ,
Prof.Mihalache Gabriela Prof. ……………………………………………….

0 0

17.08.2018 15:27 maguraflorica - Autor

As. CEDP Sc.`Elena Doamna` Grad.`Elena Farago` Lic.cu Program Sportiv Colegiul de Arte Grad.Junior Dej …………………………
Tr.Magurele Galati Craiova Alba Iulia Baia Mare Cluj …………………………
Nr. /.08.018 Nr. / .08.018 Nr. /08.018 Nr. /08.018 Nr. /08.018 Nr. /08.018 Nr. / 08.2018

PROIECT INTERSCOLAR PENTRU COMBATEREA ABANDONULUI SCOLAR SI A PARASIRII TIMPURII A SCOLII
< ETAPA NATIONALA >
- EFECTE IN LANT -
INITIATORI:
- Asociatia`` Continuam,Exersam ,ne Dezvoltam si Performam``-asociatie profesionala a cadrelor didactice
- Beznea Mariana – Gradinita .nr. 5 Tr.Magurele,Teleorman
- Biloiu Felicia – Gradinita nr.5 Tr.Magurele,Teleorman
- Magura George Costin- Scoala Gimnaziala nr.2 Islaz
REALIZATORI:
Grad. `Elena Farago`Craiova,Grad.Junior Dej-Cluj,Sc.`Elena Doamna`Galati,Liceul cu Program Sportiv- Alba Iulia,Colegiul de Arte- Baia Mare, reprezentanti ai comunitatii scolare si locale, familiile copiilor,participantii la Festival –sectiunea I A.. ..........................................................................................................................................
ARGUMENT:
Statisticile arata ca in ultimii ani,in tara noastra s-a inregistrat o rata ingrijoratoare de absenteism / abandon /esec scolar mai ales in randul populatiei din mediul rural,a celei rome si a unor categorii de grupuri vulnerabile. Aceasta situatie are consecinte negative atat pentru cel in cauza cat si pentru societate,in ansamblul ei.Este necesara identificarea elevilor aflati in aceasta situatie ,dezvoltarea si furnizarea serviciilor de orientare,consiliere si asistenta educationala,o legatura mai stransa cu familiile acestor copii , ajutor financiar pentru cei care apartin grupurilor vulnerabile,implicarea reprezentantilor comunitatii locale si ai asociatiilor nonguvernamentale .
SCOP:
- Asigurarea pentru toti elevii de sanse egale la educatia de baza;
- Diversificarea ofertei educationale prin extinderea oportunitatilor de educatie si pregatire profesionala;
-Reducerea absenteismului si a abandonului scolar ;
-Prevenirea infractionalitatii in randul elevilor;
-Implicarea mai intensa a parintilor in educatia copiilor.
GRUP TINTA: elevi,cadre didactice/didactice auxiliare,familiile copiilor,reprezentanti ai comunitatii
RESURSE MATERIALE:diplome,proiector,carti,afise ,calculator,imprimanta,coli de scris,carioca…
ACTIVITATI ORIENTATIVE:
-Activitati integrate ,actiuni umanitare ce vizeaza copiii ce provin din medii defavorizate;
- Proiecte educationale avand ca tinta ,in mod special, copii din grupele de risc;
- Activitati de implicare si motivare a elevilor in intregul act educational ;
- Aspecte,proiecte,activitati de adaptare a predarii in functie de nevoile elevilor si de particularitatile individuale ale acestora;
- Implementarea programelor de tip `Scoala dupa scoala` ,educatie remediala si invatare asistata;
- Intalniri/dezbateri cu reprezentanti al Politiei,Bisericii,Primariei,Comitetului de parinti,psihologi…


Presedinte, Director, Director,
Educ. Florica Magura Prof. Prof.


Director, Director, Director ,

0 0

03.11.2018 15:42 criserbanescu

Am încercat să contactez organizatorii, dar numerele de telefon nu mai sunt utilizate.
Trageți singuri concluziile.

0 0

03.11.2018 19:45 maguraflorica - Autor

Pentru Serbanescu Mihai Cristian- Colegiul National Vladimir Streinu
In ziua in care ati trimis mesaj pe adresa de e-mail a festivalului ati vorbit si cu noi la telefon.Toate numerele de telefon date initial sunt utilizabile.Se poate verifica .

0 0

04.11.2018 09:06 criserbanescu

Da, așa este, organizatorii au avut amabilitatea de a clarifica anumite aspecte legate de proiectul pe care îl implementează.
Vă mulțumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 33 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

380 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN