Şcoala cu
bune practici

36 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educational interjudetean " A fost odata..."

Proiectul pe teme de folclor incurajeaza valorificarea, atat de catre elevi, cat si de catre cadrele didactice, a tezaurului de traditii si obiceiuri stravechi romanesti si nu numai, prin culegerea acestora sub forma unei antologii.

Nume proiect: A fost odata...

Organizatori: Colegiul National de Informatica "Gr. Moisil" Brasov prin prof. Raluca Iancau si Alina Clinciu

Condiţii de participare: I. Secţiunea culegere de folclor: pentru elevii claselor III - XII • se va culege o producţie folclorică Se vor preciza sursa de informare localitatea sau documentul de unde a fost preluat. Lucrările premiate vor fi incluse într-o revistă publi

Perioadă înscriere: 01.11.2017 - 30.04.2018

Perioadă desfăşurare: 01.11.2017 - 30.04.2018

REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN

„A FOST ODATĂ ...”

ORGANIZAT ÎN CADRUL PROIECTULUI INTERJUDEŢEAN

„A FOST ODATĂ...”

 

Prezenta metodologie reglementează organizarea şi desfăşurarea Concursului Interjudeţean  „A fost odată...”, concurs adresat elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul primar (III-IV), gimnazial şi liceal.

►Secţiunile concursului sunt:

I. Secţiunea culegere de folclor: pentru elevii claselor III - XII

se va culege o producţie folclorică (basme, balade, doine, legende, snoave, strigături, colinde, datini, obiceiuri etc.). Se vor preciza sursa de informare (numele persoanei care a furnizat materialul), localitatea sau documentul de unde a fost preluat. Lucrările premiate vor fi incluse într-o revistă publicată la sfârșitul proiectului.

NOTĂ: creaţiile transcrise pot fi trimise în format electronic la adresele  de e-mail ralucaiancau@yahoo.com şi breazu_alina_laura@yahoo.com,  iar cele înregistrate prin material filmat sau audio la aceleaşi  adrese sau prin poştă la adresa Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil, str. Calea Bucureşti, nr. 75, Braşov, pentru profesor Raluca Iancău sau prof. Alina Clinciu.

II. Secţiunea adresată cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal

Pot fi trimise articole bazate pe situaţii reale întâlnite de-a lungul carierei didactice care respectă tema concursului. Lucrările/articolele de la această secţiune nu participă la concurs, ci vor fi incluse în publicaţia cu ISBN elaborată la finalul proiectului educaţional. Lucrările se vor trimite în format electronic până la data de 30.04.2018 pe adresele de e-mail: ralucaiancau@yahoo.com şi breazu_alina_laura@yahoo.com

 

►Regulamentul concursului:

Lucrările de la secţiunile I şi II se vor trimite în format electronic până la data de 30.04.2018 pe adresele de e-mail:ralucaiancau@yahoo.com şi breazu_alina_laura@yahoo.com

 

Cerinţe de tehnoredactare pentru lucrările de la secţiunea I:

Titlul se va scrie pe primul rând, cu majuscule, font Times New Roman, size 14, Bold; în dreapta, pe rândul următor, cu font Times New Roman, size 12, Bold, se vor scrie culegătorul, sursa de informare (numele persoanei care a furnizat materialul), localitatea sau documentul de unde a fost preluat,instituţia (fără prescurtări), numele profesorului îndrumător; textul se va scrie la două rânduri după numele profesorului îndrumător; tehnoredactarea textului: Microsoft Office Word 2003, font Times New Roman, size 12, Normal, la un rând, margini egale de 20 mm, text aliniat „justified”.

Nu se acceptă lucrări fără semne diacritice.

Cadrele didactice, care au îndrumat activitatea elevilor din clasele III-XII, sunt rugate să trimită lucrările elevilor până la data de 30 aprilie 2018, inclusiv,fie pe adresa de e-mail: ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com ,fie prin poştă, fie direct la sediul şcolii organizatoare: Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil, str. Calea Bucureşti, nr. 75, Braşov, pentru profesor Raluca Iancău sau Alina Clinciu – Secretariat.

Secţiunea adresată cadrelor didactice

Lucrarea/articolul va avea maximum 2 pagini, format A4, titlul la centru (Times New Roman, 14, Normal), autorul şi unitatea de învăţământ (TNR, 12, Normal), text aliniat „justified”, la un rând, margini egale de 20 mm.

 

►Alte precizări:

Înscrierea participanţilor se face pe baza fişei de înscriere (anexele 1/2) ce va fi completată şi trimisă odată cu lucrările pe adresa de e-mail ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com până la data de 30.04.2018.

Parteneriatele vor fi înregistrate şi semnate, apoi scanate şi trimise până la data de 30.04.2018 pe adresa de e-mail ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com, urmând a fi semnate de şcoala organizatoare şi înapoiate odată cu diplomele de participare pe adresele de e-mail ale şcolilor participante/profesorilor îndrumători.

Nu se percepe taxă de participare.

Lucrările câştigătoare vor fi expuse la Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşov. Lucrările înscrise în concurs nu se restituie.

   Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni. Toţi participanţii (cadre didactice şi elevi) vor primi diplomă de participare până la data de 1 septembrie 2018. Diplomele vor fi trimise în format electronic. Fondul de premiere este obţinut din sponsorizări şi donaţii.

►Jurizarea lucrărilor se va face până la data de 01 iunie 2018 de către un juriu format din cadre didactice de specialitate din învăţământul universitar şi preuniversitar, colaboratoare ale proiectului educaţional.

În evaluarea lucrărilor se va ţine cont de următorii itemi generali:

-      adecvarea la tema propusă de proiect;

-      originalitatea ideii expuse în lucrare;

-      originalitatea aspectelor formale ale lucrării (exprimare, creativitate, argumentare ingenioasă etc.);

-      gradul de dificultate implicat de realizarea lucrării.

 

 

 

 

Anexa 1

 

 

 

 

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE LA CONCURSUL INTERJUDEŢEAN

 

A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a V-a

 

 

Numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător:

 

________________________________________________________

 

Adresa de e-mail a îndrumătorului: _________________________________

Telefon: ________________________

 

 

Unitatea de învăţământ:

 

________________________________________________________

 

 

Elevii înscrişi:

 

Nr. crt.

Numele şi prenumele elevului

Clasa

Titlul lucrării

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

 

Fişa de înscriere va fi trimisă odată cu lucrările pe adresa de e-mail ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com , până la data de 30.04.2018.

Anexa 2

 

 

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

ARTICOLE – CADRE DIDACTICE

 

A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a V-a

 

 

 

 

Numele şi prenumele cadrului didactic:

 

________________________________________________________

 

Unitatea de învăţământ:

 

_________________________________________________________________

 

 

Titlul lucrării:

 

_________________________________________________________________

 

 

Date de contact

 

 

          NR. DE TELEFON: _____________________________________________

 

          E-MAIL: _____________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fişa de înscriere va fi trimisă odată cu lucrările pe adresa de e-mail ralucaiancau@yahoo.com sau breazu_alina_laura@yahoo.com , până la data de 30.04.2018.

CN Informatică                                                                                  Unitatea şcolară.........................................

Grigore Moisil”, Braşov                                                                        ..................................................................

Calea Bucureşti, nr. 75                                                                       ..................................................................

nr………………/………………….....…                                           nr………………/………………………

 

 

Facultatea de Litere, Braşov

Bd-ul Eroilor, nr. 25

nr………………/………………………

 

 

ACORD DE PARTENERIAT

ÎN CADRUL PROIECTULUI EDUCAŢIONAL INTERJUDEŢEAN

„A FOST ODATĂ...”

EDIŢIA a V-a

 

Încheiat astăzi, ............................................, între următoarele instituţii, prin reprezentanţii lor legali:

  • Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, reprezentat de prof. Milena POPA, în calitate de Director al instituţiei organizatoare a proiectului şi de prof. Raluca IANCĂU si CLINCIU ALINA LAURA , în calitate de coordonatoare a proiectului Interjudeţean „A fost odată...”, ediţia a IV-a.
  • Şcoala ......................................................................................., reprezentat(ă) de prof. ................................................................., în calitate de Director al instituţiei partenere şi de prof. / prof. înv. primar / înv...................................................................................., în calitate de partener(i).

 

Durata: noiembrie 2017 – septembrie 2018

Grup ţintă: elevi din clasele III- XII

 

Şcoala coordonatoare se obligă:

-        să mediatizeze organizarea concursului;

-        să respecte termenele de desfăşurare a concursului;

-        să emită şi să distribuie diplomele elevilor premiaţi;

-        să distribuie diplomele de participare elevilor şi cadrelor didactice îndrumătoare;

-        să mediatizeze rezultatele concursului.

Şcoala parteneră se obligă:

-        să mediatizeze concursul în şcoală;

-        să pregătească şi să îndrume elevii pentru activitate;

-        să respecte regulamentul de desfăşurare a concursului;

-        să selecteze lucrările elevilor participanţi la concurs;

-        să evite orice situaţie generatoare de risc ce poate afecta în mod negativ imaginea concursului.

 

Prezentul acord de parteneriat se încheie în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

 

Organizator:                                                                          Partener:

CN Informatică „Grigore Moisil”, Braşov               Facultatea de Litere, Universitatea

                                                                                             „Transilvania”, Braşov

 

 

DIRECTOR,                                                                                     DECAN,                                                                       

Prof. Milena POPA                                                             Conf. univ. dr. Adrian LĂCĂTUŞ                      

Propus de: breazu_alina_laura | 05.12.2017 23:12 | 2164 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (1)

0 0

22.01.2018 21:56 Neosimina

Buna ziua, concursul dumneavoastra este incus in vreunul din calendare CAN, CAER, CAEJ.....Va multumesc frumos!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 35 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

78 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN