Şcoala cu
bune practici

28 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect - Concurs, CAEJ Sibiu, poziţia 25: Cartea-lumină din lumină

În procesul educațional este importantă cunoașterea valorilor creștine care au contribuit la formarea statelor culte şi civilizate ale Europei de azi. De la întemeierea primelor şcoli şi spitale până la primele universităţi, pretutindeni unde ajungea lumina Evangheliei, într-o vreme când Biserica era singura care se îngrijea de educaţia popoarelor încreştinate, sau, de la amprenta asupra picturii, muzicii, sculpturii şi arhitecturii europene şi până la dezvoltarea agriculturii, a meseriilor şi artelor, prin învăţătura oferită de nenumăraţi călugări, totul vorbeşte despre valorile civilizaţiei europene, care întrupau în ele, lumină din Lumina veşnică a creştinismului. Faza actuală a relaţiilor cultural-politice dintre state, uniuni de state şi grupuri de interese pe plan internaţional, dovedeşte o alunecare către un discurs de tip „multicultural”, „politic corect”, sau care promovează „libertatea de mişcare”; acesta tinde să elimine specificul material şi spiritual care a susţinut lumea europeană timp de peste 2000 de ani. Se observă o penetrare, prin mass-media şi chiar prin curricula învăţământului, a unei relativizări axiologice, în paralel cu permanenta cedare din partea bisericilor şi a laicatului creştin, pe toate planurile, inclusiv în educaţia minimală din familie sau comunitate. De altfel, acest fenomen social-cultural cuprinde întreaga arie de răspândire a creştinismului şi se leagă direct de crizele familiei, educaţiei, culturii de masă şi a spiritului comunitar.

Nume proiect: Cartea-lumină din lumină

Organizatori: Organizatori Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu – inițiator Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu Parohiile Lazaret III ŞI V Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu Parteneri 1. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu 2

Condiţii de participare: Fără taxă, participare directă sau indirectă

Perioadă înscriere: 03.12.2015 - 15.01.2016

Perioadă desfăşurare: 03.12.2015 - 31.05.2016

SECȚIUNI

Secțiunea I - „Umblaţi ca fii ai luminii!” (Efeseni 5,8) – concurs de proiecte caritabile

 

Se vor realiza materiale VIDEO sau prezentări POWER POINT cu descrierea unui proiect caritabil. Materialele se trimit în format electronic CD și pe adresa școlii sau pe adresa de e-mail a proiectului proiectcartea2016@gmail.com cu menţiunea „Pentru proiectul Cartea - Lumină din lumină”. De asemenea, pachetul va conține și un document Word cu prezentarea sumară a proiectului desfăşurat.

Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail a proiectului până în data 29.01.2016

 

Secțiunea II - Valoarea unui minut /sau Nu judeca o carte după copertă, nu judeca un om

după chip - concurs de creație literară

 

Se vor trimite pe adresa școlii sau pe adresa de e-mail a proiectului proiectcartea2016@gmail.com creațiile literare ale participanților, în format word. (doc.) Fiecare elev va participa cu un eseu de 1-2 pagini (în format A4, scris cu TNR 12, spațiu între rânduri 1cm distanță, margini de 2 cm, obligatoriu cu diacritice), căruia îi va da și un titlu. Elevii vor ilustra în eseuri un enunţ la alegere: Valoarea unui minut /sau Nu judeca o carte după copertă, nu judeca un om după chip. Fiecare lucrare va avea în stânga sus numele și prenumele elevului participant, școala de proveniență, clasa, numele profesorului coordonator.

Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail a proiectului până în data de 29.02.2016.

Secțiunea III - Popas în lumea Cuvântului - concurs de machete

 

Elevii vor ilustra, prin intermediul unei machete realizate de ei, învățături morale din creații laice (opere literare) și/sau religioase. Machetele vor fi trimise la școală unde se va realiza o expoziție. Fiecare echipă participantă (echipa va fi formată din patru membri) la această secțiune își va prezenta macheta în fața celorlalți partcipanți. Fiecare machetă va avea atașată o etichetă care va conține următoarele: unitatea de învățământ, localitatea, numele și prenumele cadrului didactic coordonator, componența echipei, denumirea lucrării.

Machetele vor fi aduse la școală până la data 30.03.2016.

Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Delcob | 12.12.2015 19:57 | 2041 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Interviu Codruta Florea

Metode alternative de educatie

Interviu Andreea Feraru, psiholog

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 12 evenimente

«DECEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Cum caracterizați legătura dintre învățământul superior și cel preuniversitar? Vă rugăm insistent să comentați, să dați sugestii!

144 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN