Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Premierul Victor Ponta nu se opune examenului de admitere la licee şi cere mai multă disciplină în învăţământ

Dacă în ceea ce priveşte învăţământul universitar şi felul în care sunt admişi viitorii studenţi, premierul Victor Ponta crede că există "un sistem competitiv", iar la liceu este "adeptul să nu se mai facă atâtea reforme". "La liceu, haideţi să vedem. Sunt adeptul în primul rând al ideii să nu mai schimbăm sistemul în fiecare an. Cred că cel mai rău lucru este că în fiecare an mai facem o reformă a Educaţiei. De 20 de ani, în fiecare an e reformă, de nu mai înţelege nimeni nimic şi nu mai are nimeni încredere. În al doilea rând, sigur că se pot face ajustări, putem găsi soluţii mai bune, însă vreau să gândim mult înainte, să analizăm toate consecinţele, unele pozitive, altele negative şi când luăm decizii, să le luăm pe termen lung, să nu mai fie temă de dezbatere politică", a precizat primul-ministru.

Victor Ponta, tatăl a doi copii, spune că îşi doreşte ca părinţii din România, când îşi înscriu copiii în clasa întâi, să ştie ce îi aşteaptă până când termină liceul, fără să se facă schimbări în fiecare an, în funcţie de fiecare ministru sau guvern care se succede. "De principiu, când vorbim de Educaţie, eu sunt partizanul ideii să nu mai facem atâtea reforme, că atâtea reforme am făcut, că aproape am distrus sistemul. Hai să-l aşezăm pe nişte baze solide, să aibă predictibilitate, să ştiu şi eu, o să meargă copilul la şcoală la anul, în clasa întâi, vreau şi eu să ştiu cum termină clasa a XII-a, nu în fiecare an, vine alt guvern, alt ministru şi iarăşi se schimbă ceva", a afirmat Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 30.07.2013 23:37 | 1398 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

31.07.2013 20:38 ella_uaic

Foarte bine in ceea ce-i priveste pe elevi. Dar oare profesorii nu si-ar dori si ei, ca in momentul in care intra in invatamant sa stie ce ii asteapta, din punct de vedere al salariului si al examenelor? Sa nu se mai modifice titularizarea si definitivatul dupa cum viseaza un ministru sau altul?

0 0

02.08.2013 11:19 floreanandrei

"Interesul" primului-ministru faţă de învăţământ a fost demonstrat recent când, la rectificarea bugetară, a luat 200 de milioane de lei de la educaţie. Ştiţi unde i-a dat ?
Pentru mărirea pensiilor, şi aşa neruşinat de mari, ale militarilor beşe-n cisme.
Acum profesorul debutant, s-ar putea să nu primească nici salariul ăla amărât de 900- 1000 de lei, în timp ce o fleandură de maistru militar ia de demult, o pensie de 96 de milioane de lei vechi.
O adevărată sfidare la adresa cadrelor didactice !
Ar fi cazul ca şi sindicatele să ia atitudine !
Dacă nu luăm atitudine, vom fi călcaţi în continuare în picioare.

0 0

14.08.2013 13:41 alinutza_dobre

Asa este cu siguranta: disciplina din invatamant lipseste cu desavarsire. Cat despre examenele de admitere in liceu dar si la facultate ar fi extraordinare. Poate nu or fi doar vorbe de data asta... Ca sisteme "antiviolenta" exista destule. Adica, pentru cadrele didactice. Cele pentru elevi... par a fi inexistente! Adica, ma gandesc la expresii din regulamentul pe care a trebuit sa il citim si sa semnam ca l-am inteles, ca de exemplu: " sa nu ridici vocea la copii", "sa nu ii privesti sfidator", " sa nu le vorbesti ironic"... s.a.m.d. Lipsea doar: "sa le intorci obrazul cand te scuipa sau te injura". In rest... s-a gandit la toate d-l Ministru sau cine o fi conceput acest regulament antiviolenta... Pai cum sa faci disciplina intr-o clasa in care elevii stiu ce reguli "antiviolenta" au cadrele didactice?!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN