Jocuri educaţionale

Girafa la dietă
Aflarea termenului necunoscut. Metoda balanţei
Matematica Clasa a III-a

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a IV-a

Pregătiți pentru Comunicare! - Culegerea Intuitext de Limba și literatura română clasa a VI-a

Culegerea Intuitext de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a urmărește, prin abordarea autorilor, formarea de abilități esențiale de comunicare.

Auxiliarul este structurat în șapte unităţi: Bine ai venit în clasa a aVI-a!, În zbor, E-Fabule, Aventura ne cheamă, Destinatar: copilărie, Argumente de primăvară, România pitorească, Bun venit, vacanță!, fiecare abordând comunicarea dintr-o perspectivă complexă.

Lucrarea se constituie într-un material unitar, circular, gândit ca o poveste în care elevul este personajul principal.

Lectura devine o adevărată plăcere dacă intră în joc creativitatea, dacă textul le oferă elevilor posibilitatea de a-şi pune la încercare aptitudinile proprii și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, atât orală, cât și scrisă.

De aceea, textele din această culegere au fost selectate astfel încât să contribuie indubitabil la dezvoltarea imaginației, a creativităţii, a capacităţii de receptare a valorilor estetice.

Prin organizarea în secvențe specifice, menite să faciliteze procesul de învățare: Folosește-ți cunoștințele!, Descoperă!, Exersează!, Dovedește-ți creativitatea!, dar și prin secțiunea Important, ce conține explicația noțiunilor noi și prezentarea elementelor de teorie, lucrarea se recomandă drept un auxiliar consistent, oferind o completare dinamică și eficientă a manualelor.

În plus, abordarea modernă și eficientă a Culegerii de Limba si literatura română se pot identifica și următoarele elemente ce transformă lucrarea de față într-un instrument de studiu atractiv și util atât pentru profesori, cât și pentru elevi:

- propune activități în echipă, ceea ce încurajează și dezvoltă abilitățile de lucru în echipă, dezbatere, susținere a propriilor puncte de vedere și acceptarea unor păreri diferite de ale lor.


- dezvoltă creativitatea prin exerciții de imaginație, în care elevii sunt provocați să realizeze scenarii inedite pornind de la textul literar din manual.


- încurajează abilitatea copiilor de a argumenta o idee, de a înlănțui argumentele în ordine logică pentru a construi o demonstrație coerentă atât oral, cât și scris.


- elevii exersează diferite tipuri de comunicare prin activități de tipul „Realizați un poster sau o prezentare PowerPoint cu titlul 10 curiozități despre delfini“.


- dezvoltă abilitatea de autoevaluare a elevilor prin itemi de tipul Cum vei ști dacă ai reușit.


- încurajează elevii să gândească și să formuleze idei argumentate prin exerciții de tipul Exprimă-ți impresiile.


- datorită secțiunilor Important, ajută elevii să recapituleze noțiunile teoretice prin explicații clare și exemple despre din universul lor de cunoaștere, pentru o bună înțelegere a tuturor conceptelor din programa școlară.

Auxiliarul contribuie la optimizarea procesului de predare-învăţare-evaluare cu ajutorul lecțiilor recapitulative. Pentru o experiență de învățare completă, auxiliarul acordă atenţie procesului de evaluare şi asigură corectitudinea ştiinţifică a itemilor de evaluare şi autoevaluare.

Fiecare unitate conține probe de evaluare, prin intermediul cărora itemii evaluează informaţia relevantă.

 

Propus de: Editura_Intuitext | 20.09.2018 11:42 | 1317 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati si jocuri pentru copii in vacanta de primavara

Jocuri si jucarii
Vacanta in familie

Conflictele intre copii

Relatii de prietenie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 22 evenimente

«APRILIE 2021»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


COROANA DE PRIMAVARA

Propus de: laura_iordache10

Sondajul zilei

Despre activitățile remediale . Credeți că elevii dvs. au nevoie de ele? Comentați!

524 voturi | 10 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN