Jocuri educaţionale

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

NOU la CLASA 1 – Caiete moderne potrivite oricărui manual școlar aprobat MEN

A apropia informațiile de copii în mod plăcut este una dintre provocările oricărui cadru didactic. La clasele primare, misiunea pare cu atât mai grea cu cât micii elevi sunt adesea atrași de joc sau discuțiile cu colegii.

Pentru a le încuraja curiozitatea și a-i atrage în mod natural către lecții, Intuitext a creat două caiete noi pentru disciplinele Comunicare în Limba Română și Matematică și Explorarea Mediului.

 

Înțelegem Matematica ușor la clasa I cu NOUL CAIET potrivit cu TOATE MANUALELE APROBATE

Fascinantă, dar intimidantă pentru mulți dintre copiii de clasa I, matematica este acum mult mai aproape de elevi. Secreul constă, însă, în modul în care le prezentăm informațiile, chiar și cele mai abstracte, tocmai de aceea, echipa de autori a găsit maniera ideală de a le explica celor mici toate noțiunile cuprinse în programa școlară.

NOILE caiete de Comunicare în Limba Română și Matematică și Explorarea Mediului pentru clasa I sunt elaborate în conformitate cu programa școlară și reprezintă resurse ce completează oricare dintre manualele școlare aprobate.

Caietul este conceput ca un instrument de învățare ce oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, putând fi considerat un partener de învățare și de joacă al elevului de clasa I, un reper pentru cadrul didactic, o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Structurat în 11 unități de învățare, auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, vizează formarea achizițiilor matematice, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor, încurajează gândirea activă și curiozitatea cognitivă.

Imaginile oferă suport pentru învățare, captează și orientează atenția, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate. Sunt integrate și pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare și evaluării finale.

 

PUNCTE FORTE:

- respectă în totalitate programa şcolară;

- poate fi utilizat ca auxiliar al oricărui manual de Matematică și explorarea mediului pentru clasa I, ca o resursă care poate completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor;

- foloseşte date din universul cunoscut elevilor, utilizează situaţii de viaţa care incită la descoperire;

- se adresează tuturor elevilor propunând sarcini de lucru variate, cu grade diferite de dificultate, care facilitează consolidarea achizițiilor de bază;

- poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor, cât şi acasă, pentru activitatea independentă;

- este colorat și are imagini plăcute și o grafică aerisită, ludică;

- propune activități și exerciții atractive, asemănătoare jocurilor din revistele preferate ale copiilor;

- conține exerciții și activități ce pornesc de la exemple desprinse din experiența de viață a copiilor;

- propune activități diferite, care asigură o învățare dinamică și care urmăresc implicarea copiilor în procesul educațional;

- conține exerciții sub formă de joc.

 

NOUL caiet de Comunicare în limba română potrivit cu TOATE MANUALELE APROBATE

 

Prin conţinutul său, caietul este un instrument de lucru util și atractiv pentru aprofundarea cunoștințelor de citit-scris. Sarcinile de lucru dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului.

 

Sarcinile de lucru sunt atractive, au grade diferite de dificultate, oferă contexte multiple și variate de exersare a scrisului, de automatizare a citirii și de conștientizare a conținutului citit. Jocurile au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

 

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de            predare-învățare-evaluare, cele nouă unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citit-scris, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

 

PUNCTE FORTE:

- respectă în totalitate programa şcolară;

- poate fi utilizat ca auxiliar al oricărui manual de Comunicare în limba română pentru clasa I, ca o resursă care poate completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor;

- conține sarcini de învățare cu grade diferite de dificultate, care permit elevilor să aplice și să transfere, în alte contexte, achizițiile dobândite;

- sarcinile de lucru au, pe lângă rolul formativ, un plus de valoare ce rezidă din contextualizarea învățării, ancorarea acesteia în realitatea vieții în care elevul este parte activă;

- poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor, cât şi acasă, pentru activitatea independentă;

- este bogat în imagini atractive, care creează o senzație plăcută asociată învățării;

- oferă spațiu generos pentru ca micii elevi să poată scrie citeț, fără să se înghesuie;

- propune evaluări concepute grafic astfel încât să continue linia ludică a caietului. Astfel, copiii nu vor asocia testările cu emoțiile negative, așa cum este teama, de pildă, ci vor învăța încă de la început să le privească drept ocazii de a descoperi ce noțiuni e necesar să mai recapituleze;

- cu ajutorul zonei de Autoevaluare, copiii învață să testeze singuri cât de bine au înțeles noțiunile predate la clasă de învățătoare.

 

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 19.08.2019 10:28 | 2259 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parintii si temele copilului

Temele pentru acasa

Nu-ti lasa copilul sa ramana in urma la scoala

Note mici la scoala
Metode de invatare

Tulburarea de opozitionism

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«NOIEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Magia toamnei

Propus de: 77adn

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

456 voturi | 28 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati