Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

NOU la CLASA 1 – Caiete moderne potrivite oricărui manual școlar aprobat MEN

Pentru a le încuraja curiozitatea și a-i atrage în mod natural către lecții, Intuitext a creat două caiete noi pentru disciplinele Comunicare în Limba Română și Matematică și Explorarea Mediului.

 

Înțelegem Matematica ușor la clasa I cu NOUL CAIET potrivit cu TOATE MANUALELE APROBATE

Fascinantă, dar intimidantă pentru mulți dintre copiii de clasa I, matematica este acum mult mai aproape de elevi. Secreul constă, însă, în modul în care le prezentăm informațiile, chiar și cele mai abstracte, tocmai de aceea, echipa de autori a găsit maniera ideală de a le explica celor mici toate noțiunile cuprinse în programa școlară.

NOILE caiete de Comunicare în Limba Română și Matematică și Explorarea Mediului pentru clasa I sunt elaborate în conformitate cu programa școlară și reprezintă resurse ce completează oricare dintre manualele școlare aprobate.

Caietul este conceput ca un instrument de învățare ce oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, putând fi considerat un partener de învățare și de joacă al elevului de clasa I, un reper pentru cadrul didactic, o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Structurat în 11 unități de învățare, auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, vizează formarea achizițiilor matematice, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor, încurajează gândirea activă și curiozitatea cognitivă.

Imaginile oferă suport pentru învățare, captează și orientează atenția, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate. Sunt integrate și pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare și evaluării finale.

 

PUNCTE FORTE:

- respectă în totalitate programa şcolară;

- poate fi utilizat ca auxiliar al oricărui manual de Matematică și explorarea mediului pentru clasa I, ca o resursă care poate completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor;

- foloseşte date din universul cunoscut elevilor, utilizează situaţii de viaţa care incită la descoperire;

- se adresează tuturor elevilor propunând sarcini de lucru variate, cu grade diferite de dificultate, care facilitează consolidarea achizițiilor de bază;

- poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor, cât şi acasă, pentru activitatea independentă;

- este colorat și are imagini plăcute și o grafică aerisită, ludică;

- propune activități și exerciții atractive, asemănătoare jocurilor din revistele preferate ale copiilor;

- conține exerciții și activități ce pornesc de la exemple desprinse din experiența de viață a copiilor;

- propune activități diferite, care asigură o învățare dinamică și care urmăresc implicarea copiilor în procesul educațional;

- conține exerciții sub formă de joc.

 

NOUL caiet de Comunicare în limba română potrivit cu TOATE MANUALELE APROBATE

 

Prin conţinutul său, caietul este un instrument de lucru util și atractiv pentru aprofundarea cunoștințelor de citit-scris. Sarcinile de lucru dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului.

 

Sarcinile de lucru sunt atractive, au grade diferite de dificultate, oferă contexte multiple și variate de exersare a scrisului, de automatizare a citirii și de conștientizare a conținutului citit. Jocurile au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

 

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de            predare-învățare-evaluare, cele nouă unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citit-scris, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

 

PUNCTE FORTE:

- respectă în totalitate programa şcolară;

- poate fi utilizat ca auxiliar al oricărui manual de Comunicare în limba română pentru clasa I, ca o resursă care poate completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor;

- conține sarcini de învățare cu grade diferite de dificultate, care permit elevilor să aplice și să transfere, în alte contexte, achizițiile dobândite;

- sarcinile de lucru au, pe lângă rolul formativ, un plus de valoare ce rezidă din contextualizarea învățării, ancorarea acesteia în realitatea vieții în care elevul este parte activă;

- poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor, cât şi acasă, pentru activitatea independentă;

- este bogat în imagini atractive, care creează o senzație plăcută asociată învățării;

- oferă spațiu generos pentru ca micii elevi să poată scrie citeț, fără să se înghesuie;

- propune evaluări concepute grafic astfel încât să continue linia ludică a caietului. Astfel, copiii nu vor asocia testările cu emoțiile negative, așa cum este teama, de pildă, ci vor învăța încă de la început să le privească drept ocazii de a descoperi ce noțiuni e necesar să mai recapituleze;

- cu ajutorul zonei de Autoevaluare, copiii învață să testeze singuri cât de bine au înțeles noțiunile predate la clasă de învățătoare.

 

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 19.08.2019 10:28 | 7697 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN