Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministrul Remus Pricopie anunţă că şi în 2013 clasa pregătitoare va rămâne în şcoli

El a precizat că a solicitat o situaţie pentru acele 3% din cazuri, iar dacă va fi posibil, acele clase vor fi mutate în şcoli. "Efortul financiar extraordinar (n.r. pentru organizarea clasei pregătitoare) a fost anul trecut. Din punct de vedere al spaţiului, lucrurile sunt echilibrate în şcoli şi grădiniţe. Din punct de vedere al locurilor avem un pic mai multe în grădiniţe decât numărul de copii, raportat la cifrele de faţă. Se lucrează la un recensământ al copiilor", a mai spus ministrul.  Referitor la clasa a noua, ministrul a explicat că aceasta se va desfăşura în anul şcolar 2013/2014 în licee.

"Potrivit legii actuale, clasa a noua nu face parte din liceu, ci din învăţământul gimnazial. Legea nu are aplicabilitate (n.r. pentru trecerea clasei a noua în şcoli) în acest an şcolar, ci peste doi ani. Există discuţii în Ministerul Educaţiei şi la nivelul Comisiilor de Învăţământ din Parlament ca acest subiect să fie revăzut după ce va exista un studiu de impact, pentru că problemele pe care le-am avut anul trecut cu spaţiile pentru clasa pregătitoare şi cu cadrele didactice ar putea să se repete peste doi ani şi să constaţi că în licee rămâi cu spaţii în plus şi cu profesori pe care să trebuiască să îi concediezi şi cu spaţiu insuficient în şcoli. Este posibil ca peste doi ani clasa a noua să fie la gimnaziu, dar nu decide ministrul Educaţiei. Este vorba de un proces complex care trebuie finalizat în Parlament", a precizat ministrul.

Remus Pricopie a recomandat elevilor care urmează să susţină Bacalaureatul în acest an să se pregătească pentru formula actuală de examene. "Bacalaureatul profesional din punct de vedere legal nu există. Bacalaureatul profesional este o propunere.(...) Avem anunţată o metodologie şi o procedură de examen de Bacalaureat identică cu cea de anul trecut şi numai în cazul în care Parlamentul va vota şi preşedintele va promulga un act normativ referitor la bacalaureatul profesional, acesta va deveni din 2013 sau din 2014 o opţiune, o completare. Pentru un elev de clasa a XII-a astăzi care urmează să susţină bacalaureatul anul aceasta am o recomandare: să înveţe şi să se pregătească pentru formula actuală de bacalaureat", a mai spus ministrul.

El susţine că va face schimbări în educaţie doar acolo unde este necesar. "În calitate de ministru nu îmi propun să planific un an 2013 plin de schimbări pentru că eu cred că schimbările în educaţie trebuie să fie ponderate şi să se facă doar atunci când este absolut necesar. Fără stabilitate în sistemul educaţiei nu vom ajunge la un nivel de stabilitate şi educaţie al ţării. Trebuie să facem acele corecţii acolo unde se impune", a adăugat Remus Pricopie.

Pentru combaterea violenţei în şcoli, ministrul este de părere că trebuie instalate în toate clasele camere de luat vederi. "Mesajul meu este că toţi trebuie implicaţi în eliminarea violenţei în şcoli. Directorul are responsabilitatea păstrării disciplinei în şcoli. Nu o face, pleacă. Profesorul dacă nu îşi face orele, pleacă. Şi părinţii au responsabilitatea lor. Ca să nu mai existe înregistrări făcute de elevi eu aş pune camere video în fiecare clasă. Ca părinte de ce să nu intru pe internet şi să văd ce face copilul meu la şcoală", a încheiat ministrul Educaţiei.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 14.01.2013 20:35 | 1625 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (5)

0 0

15.01.2013 15:04 simonaivan77

Un subiect delicat...
Sunt impotriva clasei pregatitoare la scoala...si nu înțeleg de ce trebuie sa-mi se impună ce trebuie sa fac eu cu copilul meu, de la ce vârsta sa-l introduc într-un sistem total nepotrivit vârstei lui...DE CE SA LE "FURAM" COPIILOR COPILARIA?

0 0

16.01.2013 14:21 ofelia1975

SUNT PENTRU CLASA PREGATITOARE IN SCOLI, ELEVII MEI S-AU ADAPTAT F. BINE SI LE PLACE LA SCOALA. DRAGI PARINTI, NU VA MAI FACETI GRIJI PENTRU ASTA!

0 0

16.01.2013 17:47 adrianad

sunt pentru clasa pregatitoare in scoala, sa nu uitam ca multi dintre noi am inceput scoala tot la 6 ani si poate nu din inconstienta parintilor sau comoditate si har domnului suntem bine si fara sechele ca ne-ar fi luat cineva un an din copilarie, sunt parintele unui copil de 14 ani care a inceput gradinita la 2 ani si scoala la 6, sunt invatatoarea unei clase pregatitoare din aceasta toamna si dascal in sistem de 20 de ani . stiti ce-mi spun elevii mei , doamna imi place mai mult la scoala deoarece invatam lucruri noi in fiecare zi si scriem cu stiloul.

0 0

17.01.2013 14:22 ofelia1975

BRAVO, ADRIANA!
CHIAR IERI, LA ULTIMA ORA, CATIVA COPII AU EXCLAMAT (DUPA UN JOC CU SILABE): DOAMNA, CE-MI PLACE LA SCOALA!!!!! SI NU A FOST SINGURA DATA CAND S-A INTAMPLAT ACEST LUCRU!

0 0

18.01.2013 09:40 simonaivan77

Doamnelor va respect părerile Dvs.... Dar haideti sa fim recunoscatori si pentru munca de educator si sa nu ridicam in slavi incantarea prescolarilor. Vreau sa va spun ca la noi in grădi se fac lucrurile cu care va mandriti si totul respectand vârsta lor si spiritul de joaca...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN