Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministrul Ecaterina Andronescu consideră că "ştacheta" pentru titularizare ar trebui ridicată mai sus de nota 7

"Pentru intrarea în învăţământ, filtrul numit definitivat este extrem de important. Sigur, al doilea filtru este titularizarea, pentru că cel care promovează titularizarea rămâne definitiv în sistemul de învăţământ, titular, şi, indiferent dacă i se restrânge postul sau nu, inspectoratul trebuie să-i găsească un post în altă şcoală. Şi acolo eu am fost cea care, în mandatul anterior, am ridicat ştacheta de la 6 pentru mediul urban la 7 pentru toată lumea şi, sigur, acum este prea târziu pentru examenul care urmează, dar cred că în continuare va trebui să ridicăm această ştachetă şi mai sus", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu consideră că este foarte important ca în sistemul de învăţământ să intre oameni care să aibă calificarea necesară şi în acest sens a anunţat că Ministerul Educaţiei îşi propune atragerea de fonduri europene pentru organizarea de cursuri de formare profesională.

Ministrul Educaţiei s-a declarat mulţumit de procentul de promovare la examenul de definitivat, de peste 65%, pe care îl consideră "rezonabil" faţă de situaţia din alţi ani.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 28.07.2012 09:17 | 4400 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (22)

0 0

28.07.2012 09:53 zana_oana

foarte interesant! dar sa elaboreze niste programe pentru def care sa aiba legatura cu ceea ce predam la clasa, nu este interesata?

0 0

28.07.2012 11:16 profesor Laura

daca tot ridicati stacheta , nu ridicati si salariile? ca pretentii aveti tot mai mari de la an la an. da rasplata noastra cand vine?

0 0

28.07.2012 11:22 evutza2006

Poate Ministru Educatiei se gandeste si la elaborarea modelelor de titularizare intr-un timp rezonabil,nu cu 2 saptamani inainte de acesta...si poate sa puna accent pe personalul angajat sa informeze viitoarele cadre didactice corespunzator,nu sa te duci la inspectoratul judetean sa ceri o informatie si sa ti se zica asa intr-o doara niste informartii de care nu sunt siguri si nu au certitudinea ca ar fi adevarate.....datorita voua celor din conducere este haosul acesta in educatie,profesorii sunt pregatiti dar voi faceti tot posibilul incat sa ne duceti la pamant

0 0

28.07.2012 11:33 anamaria_l

Interesant....prea tarziu pentru anul acesta,dar oare nu a fost prea tarziu cand au decis sa schimbe programa pentru examen inainte cu 2 saptamani?Sau macar sa aiba bunul simt sa anexeze mai detaliat si continuturile de invat sau bibliografia?.....probabil pentru asta nu e prea tarziu,ca doar ar trebui sa fim genii....sa ghicim noi exact cam ce ar dori sa invatam...sau ma gandesc ca au nevoie de noi ca sa ne culpabilizeze pentru rezultatele dezastruoase ale elevilor,cand dupa examen,in conditiile date,presa noastra draga va dezbate cu mandrie notele rusinoase si atunci titlurile vor suna logic:ASA PROFESORI,ASA ELEVI! Stimata Doamna Ministru,nu v-ar dauna daca ati gandi un pic mai practic.....teorie stim si noi destula...de respect si intelegere avem nevoie...macar atat!

0 0

28.07.2012 11:33 nusulyca

bataie de joc...atatea pretentii pentru un salariu de nimic...

0 0

28.07.2012 11:39 nusulyca

daca era in joc un salariu de 1000 de euro mai ziceam, da frate vino cu pretentii, dar cand colo avem salariu minimul pe economie cu ce sa platesti datoriile si cu ce sa te intretii, Ministru de nimic.

0 0

28.07.2012 12:41 iuiu_flori

E bine ca au pretentii la titularizare (unde, asa cum au spus colegii, au afisat noile modele de subiecte si cu o saptamana inainte de examen pentru unele materii), dar atunci de ce primesc in facultati studenti care au terminat si cu note de 6 bacalaureatul? Daca ar ridica stacheta si in ceea ce priveste nota minima de absolvire a facultatilor poate ar mai fi ceva.... In acest caz, asa cum spuneau colegele, ar trebui sa ridice si salariile... Nu-i de ajuns ca la catedra, in loc sa-ti faci treaba la clasa, trebuie sa complezi zeci si sute de hartiute, rapoarte, procese verbale etc.?

0 0

28.07.2012 13:03 Domnprofesor

E o mare prostie :)) sau poate ma insel eu si de la an la an is tot mai multi care iau peste 7 :))) dar nu cred :))) in plus daca tot au schimbat metodologia examenului de titularizare cu 3 saptamani inainte ar fi fost frumos sa ridice stafeta chiar de anul acesta...ce doar suntem in Romania? pe ei ii doare in f..d de noi,iar noi suntem niste simpli cobai ce incercam sa supravietuim de la an la an...

0 0

28.07.2012 15:02 viomar81

daca ridicati"stacheta" ridicati si salariile,doamna ministru.Ar trebui sa comunicati oamenilor din timp programa, nu cu 2 saptamani inaintea examenului de titularizare.

0 0

28.07.2012 20:46 yazety

Au existat situatii in care colegi cu nota 9 la titularizare au mers pe suplinire.ridicam nota pentru titularizare dar oare exista si posturi pe care sa le ocupe cei care nu sunt deja titulari?Scoli inchise,salarii mizere...eii?cu aspectele acestea ce facem???

0 0

28.07.2012 21:00 artenililiana

RIDICÁ vb. 1. a (se) sălta, a (se) sui, a (se) urca. Deci, pe langa faptul ca exprimarea contine un pleonasm, motivatia depasirii notei 7(sapte) mi se pare absurda. Mai bine, s-ar ingriji ca subiectele sa fie corect elaborate si pe intelesul tuturor.Si la evaluarea nationala si la bac si la definitivat au fost subiecte pe care concurentii ar fi avut nevoie de lamuriri pentru a sti care-i raspunsul asteptat. Si apoi, vorba comentatorului yazety, daca iei nota 9(noua) si nu gasesti un post cu viabilitate de 4(patru) ani, la ce-ti foloseste?! Ca sa mori in fiecare zi cate putin?!

0 0

30.07.2012 12:22 BogdanDavid

daca tot vreti sa ridicati"stacheta" ridicati si salariile,doamna ministru.Ar trebui sa spuneti oamenilor din timp programa, nu cu 2 saptamani inaintea examenului de titularizare si aveti pretentii cand ,,altii,,nu sunt in stare sa elaboreze un subiect national si fac tot felul de greseli in elaborarea subiectelor ati dat gres si la evaluarea claselor a 8 a -subiectiva -predicativa, la bac la fel,la definitivat la fel ba e basmul ba nu e basmul,ACUM URMEAZA TITULARIZAREA.....NU STIU CE VREA SA SE URMAREASCA PRIN ELABORAREA ACESTOR SUBIECTE FF GRELE DE TITULARIZARE......IN ROMANIA TREBUIE SA STII FF MULTA TEORIE.....DAR LA PRACTICA SUNTEM VARZA!!!

0 0

30.07.2012 13:54 pantumarius

O alta idee "stralucita" a doamnei ministru. E de groaza. Poate nu stie ca notarea incepe de la nota 1. Poate pe vremea dansei era altfel si e usor din postura ei sa ridice stacheta.

0 0

30.07.2012 23:10 eug13antares

M-am saturat de sistemul asta haotic! Toata viata mi-am dorit sa fiu invatatoare, iar acum, cand "cica" visul mi s-a implinit, da, ne omoara hartiile. De doua ori am luat cea mai mare nota pe judet, pana la urma tot intr-un sat la capat de judet m-am titularizat. Acum dau din nou examenul sa ma mut de acolo si, an de an, suntem bataia de joc a celor de sus care se scalda in bani. Ce motivatie sa mai ai sa devii profesor? Ce se va alege de copiii astia? Ce se va alege de intreaga noastra tara daca sus ajung toti "inteligentii" cu pile? Noi, cei care mai avem bun simt si dorinta de munca o sa murim incet si o sa ii privim pe amaraciune pe elevii nostri care abia scoteau 5-ul cum o sa se ridice pe banii parintilor si o sa ne priveasca cu dezgust...

0 0

31.07.2012 11:21 andrada86

Daca tot vor un nivel mai ridicat, de ce nu elimina subiectivismul din notare? De ce nu detaliaza baremele care lasa loc la interpretari? Poti sa rezolvi subiectele tinand cont de toti autorii iar ei se limiteaza la unul si nu puncteaza daca nu ai luat in considerare acel autor. Se stie prea bine ca depinde de unde se corecteaza si didactica cui o folosesc acestea. Daca nu ai cazut pe ea, adio rezultate. Si sa nu ma contraziceti ca nu este asa ca am patit-o. Serios, chiar cred ca daca faci multa teorie esti mai performant?
Serios, ce avea vechea structura a examenului? Le era frica de raspunsurile candidatilor pe baza de bibliografie, in timp ce corectorii se limitau la informatia din manuale?

0 0

01.08.2012 12:15 virvamihaela

Nu stiu daca programa s-a schimbat, ci doar modelul subiectului care este elaborat din perspectiva metodica, iar despre asta se vehicula de prin aprilie, cand inca nu aparuse actuala Doamna Ministru. Nu stiu de ce le e teama tuturor de aceste subiecte deoarece sa va spun un lucru, un profesor poate sa fie as la teorie dar cand ajunge in fata clasei sa o dea in bara, iar noi avem nevoie de profesori care sa stie cum sa-si faca treaba la clasa. Cat despre pretentiile dansei, mi se par absurde, vorba altora vrem si calitate dar la pret mic. Sa se mai gandeasca un pic inainte sa o ia gura pe dinainte.

0 0

01.08.2012 20:12 bamboo

programa nu a fost modificată sau anunţată cu 2 săptămâni înainte de examen,dacă citeaţi metodologia mişcării personalului didactic de prin noiembrie ,era precizat că examenul scris se dă doar din didactica specializării.

0 0

03.08.2012 10:53 edit70

In anul 2010 am obtinut 7,90 si nu m-am putut titulariza deoarece au existat in judetul Mures doar 16 posturi titularizabile.... ce folos?

0 0

06.08.2012 10:21 carmina_alina

poate sa ridice la 10 daca posturi nu avem

0 0

06.08.2012 16:31 floreanandrei

În condiţiile în care un profesor debutant, câştigă mai puţin decât un săpător de şanţuri, altele ar trebui să fie priorităţile d-nei ministru.
Trebuie să nu ai simţul ridiculului, să crezi că nivelul învăţământului va creşte, odată cu ridicarea notei de titularizare.

0 0

07.08.2012 13:08 profesor Laura

doamna ministru am luat 8,50 la titularizare, e destul de sus stacheta? poate imi dati un post daca e deajuns de sus

0 0

18.08.2012 23:36 monicutza_a

anul acesta la noi pe centru au fost doar 5 posturi titularizabile la invatatori si 2 la educatori
Si sa ai nota 8 si 9 la examen si sa fie titularizabil un post de ajungi cu parasuta. E foarte bine. Sus stacheta!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

593 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN