Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministerul Educaţiei va face o evaluare a clasei pregătitoare la mijlocul anului şcolar

"Este o clasă care este gândită prin programa de învăţământ să facă trecerea între grădiniţă şi şcoală şi ea trebuie să rămână în învăţământul obligatoriu. Dacă vom lua măsura de a avea o altă locaţie nu vom schimba poziţia acestei clase în sistemul obligatoriu de învăţământ", a precizat Andronescu.

Referindu-se la bacalaureatul profesional, Ecaterina Andronescu a mai spus că şi-ar fi dorit ca proiectul de lege să meargă la promulgare înainte de începerea anului şcolar.

"Acestea sunt procedurile parlamentare şi trebuie să le respectăm. Guvernul se află în coordonarea Parlamentului. Parlamentul este suveran în modul în care îşi planifică demersurile. Pe mine m-a bucurat foarte tare această dezbatere pentru că este prima dată când în plenul Senatului are loc o dezbatere pe fond a unor probleme majore pentru societatea românească, aşa cum sunt problemele de învăţământ", a mai afirmat Andronescu.

Sursa: edumanager.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 19.09.2012 15:30 | 4088 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (15)

0 0

20.09.2012 11:39 andreeamaria

Invatatorii sunt convinsi ca aceasta clasa pregatitoare isi are locul LA SCOALA !!! Cu fiecare zi la scoala elevii au mai multe deprinderi ca vor usura munca tuturor din clasa I si pe mai departe.

0 0

20.09.2012 18:30 lenutza

Nu inteleg de ce s-a creat o psihoza cu aceasta clasa pregatitoare!
Se stie ca in majoritatea tarilor din UE invatamantul primar incepe cu clasa I de la varsta de 6 ani.
Nu ar trebui uitat nici faptul ca au fost multe generatii de copii care au mers de 6 ani la scoala si in tara noastra si lucrurile au fost in regula, cu toate ca mergeau la scoala 6 zile pe saptamana.

0 0

20.09.2012 19:22 grigoras

este bine daca nu ar fi la simultan

0 0

20.09.2012 20:29 marymir

Nu mai avem copiii de acum 20 de ani. Cei de azi sunt obisnuti de acasa cu alt confort .Clasa pregatitoare ar trebui sa ramana obligatorie ,dar in cadrul gradinitelor si formati ar trebui sa fie educatorii.

0 0

20.09.2012 21:08 23111969

Daca de la anul clasa pregatitoare va reveni la gradinite, ce vom face cu atatea restructurari? Ne va mai sta mintea la ce avem de facut la scoala sau ne vom ocupa doar de dosare si ne vom sapa intre noi? S-a gandit cineva si la noi, invatatorii?

0 0

20.09.2012 21:35 valiionita

Asa este.Deja am inceput sa ne gandim la ce am facut in anii din urma.Mai avem ceva pana la pensie si ncepem sa ne plimbam.Este o realitate dureroasaaaaaaaaaaa!!!!!!!

0 0

20.09.2012 22:58 miticastancu

Cursurile de formare online, formarea pe grupe de lucru, consilierea după inceperea anului scolar nu pot duce la formarea unor cadre bine specializate in educaţia prescolară. De aceea consider ca activitatea clasei pregatitoare trebuie sa se desfasoare in cadrul gradinitei, intrucat personalul este pregatit si face asta de mult timp.
Imi permit sa pun in discutie cazul invatatorilor barbati, mai ales al celor care se află spre sfarsitul carierei (cazul meu) si care vor trebui sa facă saltul de la clasa a IV-a la clasa pregatitoare. Barbatii si femeile sunt structuri diferite. Oricat ar fi de priceput in lucrul cu copiii, un barbat nu are acel instinct matern care o ajuta pe educatoare sa fie mai apropiata de cei mici si sa-i inteleaga. Prin blandete si rabdare, educatoarea poate crea un ambient familial, poate inlocui lipsa mamei pe o perioadă mai lunga de timp. Pledez, asadar, pentru implementarea clasei pregatitoare la gradinita.

0 0

21.09.2012 20:00 anne-marie14

In clasa pregatotoare totul se spune ca se invata prin joaca.Prin care loaca ,cand in scoli nu exista nici un fel de material didactic,nici o jucarie ,nimic.Au adus niste banci si nici alea cum trebuie ,pantru ca scaunele sunt tot mari pentru bietii copi,daca vor sa-l mute nu pot.invatatoarea noastra a spus ca asteapta caietele speciale ca sa inceapa sa lucreze ceva,pentru ca a recunoscut ca nu stie ce sa faca cu ei.O zi la scoala a constat intr-o poveste spusa de doamna si nici aia cum trebuie pentru ca a fost fara nici un fel de plansa ,inagine sau carte ,ori copiii la varsta aceasta nu au o imaginatie atat de bogata .In rest totul s-a rezumat la "sati cuminte ,ia loc,nu vorbi,ai rabdare",ori la varsta aceasta copiii trebuie sa faca cu totul altceva si in alt fel.Consider ca invatatoarele nu sunt pregatite pentru a se comporta adecvat si cum au nevoie acesti copii la acesta varsta.

0 0

21.09.2012 21:50 catipaunescu

Clasa pregătitoare îşi are rostul la şcoală. Pentru copii este cel mai bine, pentru în văţătoare puţin mai greu. Dar eu nu cred că vreo învăţătoare calificată şi cu ceva experienţă în spate nu ştie ce să facă. Cursurile de formare au fost organizate neaşteptat de bine pentru harababura în care trăim.

0 0

21.09.2012 23:54 mirelachristine

Daca rostul acestei clase pregatitoare este la scoala, atunci de ce invatatorii sunt atat de speriati si de ce apeleaza la noi, educatorii, ca asa ii ajutam la planificarea activitatilor? Este bine, probabil, ca au preluat clasa pregatitoare, pentru ca astfel va disparea conceptia potrivit careia ,,la gradinita copiii doar se joaca''. Sincer, pentru noi, educatoarele, clasa pregatitoare era ca o incununare a intregii activitati, intrucat aveam rezultate fantastice. Dovada o constituie faptul ca, la intrarea in clasa I, copiii stiau sa citeasca si sa scrie. Acum Invatatorii trebuie sa isi formeze singuri copiii. Acum vor munci cum se muncea candva: adica sa ii invete dumnealor alfabetul si scrierea si sa nu ii mai ia gata formati. Poate acum se va vedea adevarata valoare a gradinitei in viata copiilor nostri.

0 0

22.09.2012 15:11 invatacelul

Politicienii fac ceea ce stiu, sa se certe si nu accepta ca cei de dinainte sa faca ceva bun. Ma doare insa raceala si ura pe care au tranmis-o intre educatori si invatatori . Nu pot intelege cum pot transmite si forma valori pozitive acesti oameni(inv. si educ.) cand ii vad si aud vorbind cu atata ura uni fata de altii.

0 0

22.09.2012 15:16 invatacelul

Clasa pregatitoare poate functiona daca este ajutata. Primaria nu are bani pentru amenajarea claselor, a materialului didactic , raceala directorilor care au o grija in plus si lista poate continua.

0 0

22.09.2012 16:03 octaviad

A ajuns aceasta clasa discutie politica. Pana la urma daca d-na ministru daca considera ca nu e buna de ce i-a dat drumul? De ce n-a oprit-o? Cei care am luat aceasta clasa suntem niste apostoli trimisi in tara fara baza materiala. Ateptam mai mut respect noi, copiii si parintii. Nu ne permitem experimente pe oameni.

0 0

23.09.2012 14:49 mhojda

Sunt invatatoare la clasa pregatitoare, este greu ca-s mici, dar daca stii sa le captezi atentia, este grozav! Mie mi-s dragi si daca la inceput am avut oarece temeri, acum va spun sincer este o experienta frumoasa! La scoala noastra sunt doar copiii din ciclul gimnazial si au grija de astia mici.

0 0

26.10.2012 21:11 alexi2007

Sunt o invatatoare care preda la clasa pregatitoare . Locatia unde se desfasoara activitatea clasei pregatitoare este in gradinita. Pentru faptul ca scoala nu avea baia pregatita pentru acesti copilasi, s-a hotarat ca aceasta clasa sa functioneze in cadrul gradinitei.
Totul decurge foarte bine !! Mediul copilului nu s-a schimbat doar doamna invatatoare.La anul cand vom merge in scoala ,copiii vor fi obisnuiti si nu va exista acel trac pe care il au de obicei la inceputul clasei intai.
Solutia optima cred ca este ca aceasta clasa sa ramana in gradinite dar la care sa predea invatatorul sau educatorul cu dubla specializare pentru a avea continuitate la clasa.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN