Informatică și TIC clasa a V-a – alegeți Intuitext

Diferentiatori manual de Informatica si TICIată de ce să alegeți manualul de Informatică și TIC clasa a V-a de la Editura INTUITEXT:

Sunt prezentate interfața și utilizarea atât a sistemului de operare Windows, cât și a sistemului de operare Linux, ceea ce oferă posibilitatea elevilor/școlilor care nu-și permit achiziționarea unor licențe Windows să folosească Linux, care este gratuit, în predare;

Manuale Intuitext

Are o abordare foarte deschisă a conținutului. Echipa a avut în vedere diversitatea dispozitivelor, a mediilor de lucru, a sistemelor de operare, a programelor utile pentru grafică, astfel elevul să aleagă ceea ce îi este mai practic, mai la îndemână. Această caracteristică va avantaja orice cadru didactic în efortul de a fi un profesor creativ;

Pe lângă Paint este prezentat editorul DRAW (aplicație gratuită parte din pachetul OpenOffice ce poate fi rulat atât pe Windows, cât și pe Linux), editorul on-line Tinkercad cu care elevii pot crea imagini 3D și editorul Toontastic 3D ce poate fi folosit pe tabletă pentru a crea o poveste animată;

Pentru studiul algoritmicii, elevilor li se prezintă atât Scratch, cât și Blockly, care sunt incluse în manualul digital, având astfel acces la un mediu prietenos de a crea algoritmi fără a avea nevoie de acces la internet (cum e nevoie pentru Scratch).

Peste 250 de exerciții, probleme, jocuri și aplicații. Elevii învață lucrând sau jucându-se și dobândesc deprinderile utile, conform programei școlare actuale.

Lecțiile au ca punct de pornire experiența elevilor, abordând problemele din viața reală. Astfel, descoperă empiric noțiunile pe care, ulterior, le va vedea în forma lor științifică.

Manualul conține foarte multe elemente de interdisciplinaritate și de legătură cu viața reală, astfel încât înțelegerea și abstractizarea noțiunilor să fie accesibilă elevilor, mai ales în unitățile ce vizează algoritmii și structurile liniare și ramificate.

Varianta digitală interactivă este utilizabilă și atractivă, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare. În plus, urmează îndeaproape versiunea tipărită a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii temelor și stilului grafic, dar oferă și elemente specifice lucrului online utile elevilor și profesorului.

Încercați să puneți în fața elevilor din clasa dumneavoastră mai multe manuale de Informatică pentru clasa a V-a și veți descoperi că vor alege manualul Intuitext, pentru că noi am testat grafica cea mai atractivă și o structură clară, ușor de citit și de învățat a conținutului.

Autorul  însuși, Daniel Popa, a testat pe grupe de elevi timp de câteva luni, variante de lucru, alegând versiunea cu cel mai bun impact.

De asemenea, domnul profesor Emil Onea a declarat că „Recomand singurul manual care oferă elevilor și profesorilor alternative de lucru, tehnici moderne, așa cum soliciă programa.

 

Propus de: intuitext | 03.08.2017 12:02 | 6912 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Teoria inteligentelor multiple

Metode alternative de educatie

Lipsa motivatiei de a invata

Motivatia pentru invatare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«IANUARIE 2022»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Eminescu ...și atât!

Propus de: budeanu-m

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre condițiile tehnice pentru lucrul online(local sau la distanță) in școala dvs.?

475 voturi | 10 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN