Jocuri educaţionale

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a VIII-a

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Cutremur
Unităţi de măsurat lungimea
Matematica Clasa a III-a

Informatică și TIC clasa a V-a – alegeți Intuitext

În urma licitației pentru manualele de clasa a V-a, editura INTUITEXT a fost desemnată câștigătoare. Spre deosebire, însă, de alte manuale aprobate de MEN, cele ale Editurii INTUITEXT pentru clasa a V-a au obținut punctaje mari, clasându-se pe primele locuri în topul celor mai bune manuale pentru clasa a V-a la următoarele discipline: Limba și Literatura Română, Matematică, Biologie și Informatică.

Diferentiatori manual de Informatica si TICIată de ce să alegeți manualul de Informatică și TIC clasa a V-a de la Editura INTUITEXT:

Sunt prezentate interfața și utilizarea atât a sistemului de operare Windows, cât și a sistemului de operare Linux, ceea ce oferă posibilitatea elevilor/școlilor care nu-și permit achiziționarea unor licențe Windows să folosească Linux, care este gratuit, în predare;

Manuale Intuitext

Are o abordare foarte deschisă a conținutului. Echipa a avut în vedere diversitatea dispozitivelor, a mediilor de lucru, a sistemelor de operare, a programelor utile pentru grafică, astfel elevul să aleagă ceea ce îi este mai practic, mai la îndemână. Această caracteristică va avantaja orice cadru didactic în efortul de a fi un profesor creativ;

Pe lângă Paint este prezentat editorul DRAW (aplicație gratuită parte din pachetul OpenOffice ce poate fi rulat atât pe Windows, cât și pe Linux), editorul on-line Tinkercad cu care elevii pot crea imagini 3D și editorul Toontastic 3D ce poate fi folosit pe tabletă pentru a crea o poveste animată;

Pentru studiul algoritmicii, elevilor li se prezintă atât Scratch, cât și Blockly, care sunt incluse în manualul digital, având astfel acces la un mediu prietenos de a crea algoritmi fără a avea nevoie de acces la internet (cum e nevoie pentru Scratch).

Peste 250 de exerciții, probleme, jocuri și aplicații. Elevii învață lucrând sau jucându-se și dobândesc deprinderile utile, conform programei școlare actuale.

Lecțiile au ca punct de pornire experiența elevilor, abordând problemele din viața reală. Astfel, descoperă empiric noțiunile pe care, ulterior, le va vedea în forma lor științifică.

Manualul conține foarte multe elemente de interdisciplinaritate și de legătură cu viața reală, astfel încât înțelegerea și abstractizarea noțiunilor să fie accesibilă elevilor, mai ales în unitățile ce vizează algoritmii și structurile liniare și ramificate.

Varianta digitală interactivă este utilizabilă și atractivă, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare. În plus, urmează îndeaproape versiunea tipărită a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii temelor și stilului grafic, dar oferă și elemente specifice lucrului online utile elevilor și profesorului.

Încercați să puneți în fața elevilor din clasa dumneavoastră mai multe manuale de Informatică pentru clasa a V-a și veți descoperi că vor alege manualul Intuitext, pentru că noi am testat grafica cea mai atractivă și o structură clară, ușor de citit și de învățat a conținutului.

Autorul  însuși, Daniel Popa, a testat pe grupe de elevi timp de câteva luni, variante de lucru, alegând versiunea cu cel mai bun impact.

De asemenea, domnul profesor Emil Onea a declarat că „Recomand singurul manual care oferă elevilor și profesorilor alternative de lucru, tehnici moderne, așa cum soliciă programa.

 

Propus de: intuitext | 03.08.2017 12:02 | 6027 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Calitati pozitive ale unui copil

Comunicarea parinte - copil
Increderea in sine

Copil responsabil

Responsabilitatea

Increderea in sine la parinti

Increderea in sine

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IULIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


"Drag mi-e jocul romanesc"

Propus de: Andrei-Mirela

Sondajul zilei

Ce ar fi mai potrivit pentru o vacanță activă a școlarilor?

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!