Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Limba română în era digitală – 6 moduri prin care elevii de clasa a VI-a își formează abilități de comunicare

Având în vedere dinamica societății actuale și profilul noilor generații de elevi ai erei digitale, specialiștii Intuitext în educație au creat o lucrare nouă, modernă și atractivă.

Culegerea Intuitext de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a urmărește, prin abordarea autorilor, formarea de abilități esențiale de comunicare.

Un prim pas în acest sens este încurajarea plăcerii de a citi. Lectura devine o adevărată bucurie dacă intră în joc creativitatea, dacă textul le oferă elevilor posibilitatea de a-şi pune la încercare aptitudinile proprii și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, atât orală, cât și scrisă.

De aceea, textele din această culegere contribuie la dezvoltarea imaginației, a creativităţii, a capacităţii de receptare a valorilor estetice.

În plus...

# 1 - Încurajează dezvoltarea abilităților de argumentare, pentru a construi o demonstrație coerentă atât oral, cât și scris. În plus, ajută elevii să fie atenți și să se concentreze atât asupra cerințelor, cât și asupra lor înșiși și a provocărilor pe care le au de depășit în timp ce învață.

# 2 - Dezvoltă creativitatea prin exerciții de imaginație, în care elevii de clasa a VI-a sunt provocați să realizeze scenarii inedite pornind de la textul literar din manual. Astfel, participând în mod activ la ore, copiii nu doar că înțeleg mai ușor materia școlară, dar își dezvoltă și capacitatea de a gândi autonom.

# 3 – Prezintă elementele de teorie în mod atrăgător și ușor de reținut. În plus, datorită secțiunilor Important, elevii recapitulează noțiunile teoretice prin explicații clare și exemple despre din universul lor de cunoaștere, pentru o bună înțelegere a tuturor conceptelor din programa școlară.

# 4 – Învață elevii să se documenteze corect și să lucreze în echipă prin activități ce vizează cooperarea, dezbaterea, susținerea propriilor puncte de vedere și acceptarea unor păreri diferite de ale lor.

 

# 5 - Învățarea prin joc continuă și la clasa a VI-a! Atunci când sunt relaxați copiii învață cel mai bine, indiferent de vârstă. De aceea, culegerea Intuitext de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a îmbină elementele ludice cu informațiile cuprinse în programa școlară pentru ca procesul de învățare să fie plăcut și eficient.

# 6 – Dezvoltă capacitatea elevilor de a se autoevalua prin itemi de tipul Cum vei ști dacă ai reușit. Astfel, elevii vor descoperi singuri noțiunile pe care trebuie să le reia pentru a le înțelege mai bine.

 

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 11.04.2019 14:37 | 3184 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN