Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

„Învăț să citesc” – Caietul care îi învață pe copii că școala poate fi o aventură fascinantă

De aceea, este esențial să le arătăm copiilor că învățarea poate fi o aventură minunată, pe care o parcurg alături de colegi, cadre didactice și părinți. Sună bine, nu-i așa?

Și pentru că ne dorim ca aventura cunoașterii să fie deosebită pentru fiecare dintre cei trei participanți la actul educațional, noi, echipa Didactic, vă recomandăm o lucrare nouă, modernă și atractivă: caietul Intuitext Învăț să citesc.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre motivele pentru care credem că acest auxiliar este un instrument plăcut, care să-i ajute pe copii să-și formeze abilități de comunicare deosebite, iar pe profesori să-i inspire în fiecare zi să susțină lecții interesante și interactive.

 

Propune exemple inspirate din experiența de viață a copiilor.

 

Prin exemple desprinse din experiența lor de viață, copiii înțeleg mai bine lecțiile noi și noțiunile mai dificile și astfel, micii elevi de clasa I încep să-și dezvolte în mod plăcut atât abilitățile de comunicare, cât și Inteligența Emoțională. Totodată, abordarea acestei lucrări încurajează plăcerea de a citi, activitate extrem de importantă pentru educația copiilor.

 

Dezvoltă creativitatea.

Specialiștii în educație atrag atenția că joburile viitorului, pe lângă cunoștințele tehnice specifice fiecărui domeniu, vor necesita multă creativitate. Modul în care vom face conexiuni între cunoștințele acumulate și capacitatea de a găsi soluții în diverse situații vor da măsura nivelului de creativitate al copiilor noștri. De aceea, autorii caietului Intuitext urmăresc, prin abordarea acestei lucrări, dezvoltarea unor competențe necesare pentru viitorul elevilor.

 

Dezvoltă capacitatea de argumentare.

Pentru a-și putea exprima coerent ideile și argumentele într-un anumit context, copiii au nevoie de îndrumare corespunzătoare.În caietul Intuitext Învăț să citesc cu ajutorul imaginilor și al întrebărilor ajutătoare, elevii de clasa I înțeleg ușor care sunt pașii de urmat pentru a realiza un discurs oral corect și bine formulat.

 

Propune proiecte interesante, care sa atragă copiii către școală și învățare.

Atunci când lucrează în echipe, copiii își formează și abilitatea de a colabora cu colegii, dar și abilitățile de comunicare. Exprimarea unui punct de vedere, acceptarea unei alte păreri, găsirea unei soluții de mijloc – iată doar câteva dintre deprinderile pe care le vor avea copiii de clasa I cu ajutorul caietului Intuitext Învăț să citesc.

 

Încurajează abilitatea copiilor de a se autoevalua.

Evaluările propuse de autorii acestui caiet îi ajută pe copii să se familiarizeze cu ideea de testări, pe care să le privească drept ocazii de a înțelege ce noțiuni trebuie să aprofundeze. În plus, daorită îndrumărilor de la final, elevii de clasa I își educă abilitatea de a se autoevalua.

 

 

Conține imagini plăcute și activități sub formă de joc.

Studiile de specialitate au evidențiat rolul jocului în educație, îndeosebi la clasele primare. Atunci când se joacă, cei mici sunt relaxați, iar când sunt relaxați învață cel mai bine.

Într-un interviu acordat special pentru ScoalaIntuitext.ro, Oana Moraru (expert în educație) a subliniat faptul că „cine poate traduce conținuturile învățării în limbajul jocului este cu adevărat, profesor.

În plus, știm deja că în procesul de învățare imaginile au un rol fundamental. Astfel, echipa de autori ai caietului Intuitext Învăț să citesc a inclus în această lucrare numeroase ilustrații și fotografii care transformă acest instrument de învățare într-un prieten minunat al copiilor.

De aceea, caietul Intuitext Învăț să citesc îmbină elementele ludice cu cele educative, pentru ca experiența învățării să fie cu adevărat deosebită.

Propus de: Editura_Intuitext | 22.04.2019 14:56 | 2070 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN