Şcoala cu
bune practici

47 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Greva generală din învățământ anunțată pentru 9 decembrie a fost amânată

Având în vedere timpul scurt pe care l-au avut la dispoziție sindicatele afiliate pentru a-i consulta pe toți cei 173.000 de membri, nu s-a reușit consultarea în integralitate a tuturor acestora. Conform datelor primite de la sindicatele afiliate, din cei aproximativ 70% dintre membrii consultați, aproximativ 50% s-au exprimat pentru declanșarea grevei generale începând cu 9 decembrie 2013. Ținând cont de cele prezentate mai sus și, având în vedere că o grevă generală se poate declanșa dacă cel puțin 50% din totalul membrilor de sindicat își exprimă opțiunea pentru această formă de protest, se impune ca greva generală să se amâne", se arată în comunicatul FSLI.

Pe fondul acestei situații, membrii sindicatului consideră că "rezultatele parțiale ale acestui referendum scot în evidență un lucru clar: starea de nemulțumire în rândul salariaților din învățământ este foarte mare și, conform acestor rezultate și a numeroaselor mesaje pe care le primim din rândul membrilor de sindicat, greva generală trebuie amânată pentru semestrul al-II-lea al acestui an școlar".

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 06.12.2013 18:06 | 1582 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

08.12.2013 10:53 ana_but_vs

Greva? Ce ar aduce o greva? Cine mai crede ca o greva, chiar generala, poate aduce si bine? Invatamantul romanesc e ca un bolnav conectat la aparate care sta sa-si traga o ultima suflare! Nu se investeste in oameni, ci in lucruri, caci un lucru se poate pune la suprapret sau se poate casa! Nu, eu nu mai cred in greva! Nu mai cred pentru ca nici liderii de sindicat nu mai cred in solutii si pentru ca ''alesii'' au spus NU! educatiei de ani buni! De ce sa lucram cu 30 de elevi intr-o clasa? De ce sa avem manuale depasite? De ce ni se cer cursuri de formare care sunt extrem de costisitoare? De ce dintr-un salariu de aprox. 1000 ron sa platim cursuri pentru a obtine obligatoriile 90 de credite? De ce sa mergem la concursuri (fara ele nu se considera ca muncim!!!!) pe banii nostri? De ce sa lucram cu material modern achizionat, confectionat pe banii nostri? Trageti linie si socotiti cu ce mai ramanem daca ne achitam de fisa postului? Nimeni nu spune ca 30 de elevi la clasa impiedica performanta! Nimeni nu spune ca programele stufoase depasesc enorm continutul manualelor editate prin 1999. E adevarat! Se pot procura auxiliare! Corect! Dar de ce? De ce nu ofera statul invatamantului obligatoriu, considerat gratuit, conditii si apoi sa ceara si apoi sa acuze cadrele didactice ca nu -si fac treaba!
Greva??? Multi punem problema daca nu ar fi mai bine sa ne retragem din sindicate. Cu cotizatiile lunare mai luam ceva paine in plus! Se moare de foame: foame de cultura, foame de educatie, foame de.... toate. Elevii nostri merita atentie mai multa. Luptati, domnilor lideri de sindicat, daca va da mana, pentru micsorarea simtitoare a numarului de elevi la clasa, pentru dotarea adecvata a scolilor, pentru norma didactica de 18 ore, pentru reinfiintarea scolilor in satele mici, pentru mariri salariale conform studiilor. Pasi mici, dar siguri! Fapte, nu vorbe! Greu, nu? Si mie imi e greu cand vad ca zboara lunar cotizatia si drepturi nu mai obtineti de ceva vreme.

0 0

08.12.2013 18:08 luminitamorosanu2

Mare dreptate aveti! Sper ca citeste si vreun "lider" ce ati scris aici. Mai mare rusinea sa anunti o greva si apoi sa o amani pentru niste motive care nu stau in picioare. Oricum liderii isi iau banii degeaba si ce e mai trist e ca acei bani nu sunt putini, un lider judetean primind un salariu lunar de cel putin 10 ori mai mare decat a unui debutant. De fapt nu cred ca au vrut sa faca greva niciun minut ci doar au vrut sa se mai faca "vazuti", sa nu zicem ca n-au "luptat" pentru drepturile noastre. Nu cred ca aceste sindicate ne mai reprezinta la ora actuala; ele sunt formate din niste necunoscuti dornici de imbogatire rapida fara munca, de oportunisti dornici sa capete functii importante in guvern sau ministere, de insi care isi pot aranja viata, familia, prietenii fara probleme.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

430 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN