Şcoala cu
bune practici

18 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Festivalul Național de poezie „Gellu Naum” 2023, ediția XXI

Festivalul Național de poezie „Gellu Naum” este înscris în Calendarul activităților educative naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul 2023, cofinanțate de Ministerul Educației (conform Anexei 1 la OME nr. 3612/31.01.2023), poziția 32. Se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu care scriu poezie și care au trecut de etapa primelor încercări. Concursul cunoaște două etape: municipală, respectiv regională și națională (unde vor intra în concurs elevii premiați în etapa municipală și cei selectați din participările județene).

Nume proiect: Festivalul Național de poezie „Gellu Naum”-ediția 2023

Organizatori: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, București

Condiţii de participare: Înscrierea în concurs se face de către profesorul coordonator. Acesta va trece în tabelul anexat numele și prenumele elevului, clasa, profesor îndrumător, nr. de telefon al profesorului și adresa de e-mail, școala de proveniență și adresa aces

Perioadă înscriere: 09.03.2023 - 21.03.2023

Perioadă desfăşurare: 09.02.2023 - 18.06.2023

Regulament


Înscrierea în concurs se face de către profesorul coordonator. Acesta va trece în tabelul anexat numele și prenumele elevului, clasa, profesor îndrumător, nr. de telefon al profesorului și adresa de e-mail, școala de proveniență și adresa acesteia. De asemenea, se va completa de către fiecare elev/părinte în cazul în care nu au împlinit 18 ani și acordul GDPR (de prelucrare a datelor cu caracter personal). Școlile participante vor încheia un acord de parteneriat cu unitatea de învățământ care organizează concursul: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, București.
Pot fi înscriși în concurs cel mult 5 elevi dintr-o unitate de învățământ.
Profesorul va trimite în format electronic pe adresa de mail festivalulgellunaum@yahoo.com, în foldere separate, cele 5 poezii ale fiecărui elev participant. Pe fiecare document pdf se va scrie numele elevului, școala și profesorul coordonator. Numărul de poezii (5) este o condiție obligatorie pentru înscrierea în concurs. Tema poeziilor este la alegere.
Elevii din Municipiul București pot trimite textele până în data de 21 martie. Pentru elevii din țară, termenul limită este 20 aprilie.
Etapa municipală se desfășoara în data de 1 aprilie la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. 
Elevii selectați să intre în concurs (20 de elevi pentru secțiunea liceu și 20 de elevi pentru secțiunea gimnaziu) vor fi anunțați cu o săptămână înainte printr-o postare pe blogul festivalului www.festivalulgellunaum.ro, unde se regăsesc toate informațiile importante legate de concursul nostru. Ei vor citi în fața juriului cele 5 texte pe care le vor avea în ziua respectivă în format letric. Se vor acorda: Marele premiu Apolodor, Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea și câte 3 mențiuni pentru fiecare secțiune (gimnaziu, respectiv liceu). Diplomele elevilor distinși cu premiile menționate vor fi însoțite de cărți, oferite de organizatori și de sponsorii Festivalului.
Se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor. 
Etapa națională se va desfășura anul acesta în cele două secțiuni. Vor intra în concurs 20 de elevi pentru secțiunea gimnaziu și 20 de elevi pentru secțiunea liceu, selectați pe baza punctajelor obținute prin media aritmetică a notelor acordate de cei cinci scriitori care fac parte din juriul concursului nostru.
Secțiunea gimnaziu se desfășoara online în data de 20 mai 2023. Elevii selectați vor primi un link de conectare cu câteva zile înainte, pe adresa de e-mail de la care au fost trimise textele. Ei vor citi poeziile în fața juriului. Diplomele vor fi trimise în format scanat sau prin poștă. Secțiunea liceu se desfășoară în localitatea Brezoi, județul Vâlcea, în perioada 16-18 iunie. Cei 20 de participanți selectați să intre în concurs vor fi anunțați cu două săptămâni înainte pentru a-și exprima disponibilitatea de a se deplasa în localitatea respectivă, unde se va ține etapa națională. Cazarea și masa sunt oferite de organizatori în semn de prețuire pentru preocupările literare. Concursul se va desfășura la pensiunea „Frații Jderi”, unde organizatorii, scriitorii și participanții vor petrece timp valoros împreună. În seara de sâmbătă suntem invitați la un concert din cadrul deja celebrului Open Air Blues Festival Brezoi și surprizele nu se vor opri aici.


Vă așteptăm cu drag!
Date de contact:
profesor organizator Olaru Virginia (Colegiul Național „Mihai Eminescu”)
telefon: 0726 268 169
adresa de e-mail: virginia.olaru@yahoo.com

Propus de: lumyana | 09.02.2023 19:43 | 2256 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 9 evenimente

«SEPTEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


poza CNIMB

Propus de: CruceanuAdrianaGeorgiana

Sondajul zilei

Sunteti de părere că alternativa educațională Step By Step este utilă în sistemul de învățământ?

144 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: madabumb23 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN