Şcoala cu
bune practici

28 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii iubitori de matematică sunt chemați la start. Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” începe!

Abilitățile matematice și de gândire matematică sunt solicitate pentru meseriile prezentului și ale viitorului, reconfigurând astfel interesele elevilor care vizează performanța.

 

Olimpiada  Națională  „Gazeta Matematică” (ONGM) 2020-2021

 

Având în vedere importanța sprijinirii tinerelor talente din domeniul matematicii, dar și cultivării apetitului pentru această știință,  Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu INTUITEXT, organizează Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” (ONGM) 2020-2021.

ONGM va avea loc perioada 20 februarie 2021 – aprilie 2021, având următoarea structură:

Etapa I (unitate de învățământ) - se desfășoară online, în organizarea profesorilor de la clasă sau a catedrei de matematică din școală, sub coordonarea Filialei locale a SSMR, și va consta în teste grilă la fiecare clasă cu 20-24 de întrebări cu răspuns unic.

Etapa a II-a (locală) - se va desfășura online, la data de 20 martie 2021, pe platforma Naţională a Olimpiadei (construită de SSMR și Intuitext). Profesorii se vor înscrie în prealabil (începând cu 10 martie) pe această platformă prin filialele SSMR, urmând apoi să înscrie datele copiilor calificați la prima etapă.

Etapa a III-a (națională) - la aceasta etapă vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a și a VI-a vor fi premiaţi la nivel naţional de SSMR după rezultatele obţinute la etapa a II-a. Filialele pot organiza independent etapa finală pentru a V-a și a VI-a tot online, dar la nivel local.

Etapa a IV-a (selecția loturilor) - în funcție de rezultatele de la faza finală, aproximativ 40 de elevi de la clasele IX-XII și 30 de la clasele VII-VIII (eventual și clasa a IX-a, în funcție de vârstă) vor participa la București la două teste de calificare pentru alcătuirea loturilor naționale.

Pentru a afla mai multe detalii legate de Olimpiada  Națională  „Gazeta Matematică (ONGM) 2020 -2021 puteți accesa site-ul  Societății de Ştiinţe Matematice din România: https://ssmr.ro/onm2021.

Platforma Națională a Olimpiadei „Gazeta Matematică”: https://olimpiada.viitoriolimpici.ro/

Comitetul de organizare: 

Radu Gologan, Președinte SSMR

Cătălin Gherghe, Președintele Comitetului de Organizare

Cristian Alexandrescu, Vicepreședinte organizatoric

Marius Perianu, vicepreședinte, coordonare teste

Vicepreședinți: vicepreședinții SSMR

Membri: Consiliul SSMR și președinții de filiale

Secretariat: Ana Maria Nadolo, Cristina Hlevca, Roxana Goga, Andrei Alexandrescu

Comisia IT: Silviu Vasile, Constantin Chirița (Intuitext), Simona Ungureanu (Intuitext)

Comitetul Științific: Radu Gologan, Cătălin Gherghe, Wladimir Boskoff, Marius Perianu, Mihai Chiș, Gabriel Mârșanu, Vasile Berinde, Mihai Bălună, Eugen Păltănea, Ovidiu Sontea

 

Despre Societatea de Ştiinţe Matematice

 

Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din România şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa. Scopurile Societăţii sunt promovarea şi răspândirea cunoştinţelor matematice, îndrumarea şi sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de ştiinţă, cultivarea în rândurile tinerilor a interesului pentru matematică. Societatea de Ştiinţe Matematice din România a fost iniţiatoarea primei Olimpiade Naţionale de Matematică în anul 1950 şi a primei Olimpiade Internaționale de Matematică în anul 1959.

 

Despre INTUITEXT:

 

INTUITEXT este compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin şi unul dintre cei mai inovatori creatori de produse educaționale tipărite și online. Astfel, de peste 20 de ani ne dorim să încurajăm și să dezvoltăm un tip de educație plăcută atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Propus de: Editura_Intuitext | 05.03.2021 10:16 | 13228 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Interviu Codruta Florea

Metode alternative de educatie

Interviu Andreea Feraru, psiholog

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 13 evenimente

«DECEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Cum caracterizați legătura dintre învățământul superior și cel preuniversitar? Vă rugăm insistent să comentați, să dați sugestii!

144 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN