Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educatorii și învățătorii fără studii superioare nu vor mai putea profesa! FUNERIU: „Guvernul îi OBLIGĂ să-și mai ia de la universități o BUCATĂ de CARTON”

Acesta a explicat că măsura lovește tocmai în cei mai performanți oameni pe  care-i are la ora actuală sistemul de învățământ românesc, obligându-i să dea  banii pe o diplomă care nu are nicio relevanță pentru cariera lor didactică.  “La nivelul  învățătoarelor exista o mare inechitate: învățătoarele formate pe stil vechi, cu  un liceu pedagogic serios și cu experiență de mulți ani la catedră, care sunt și  cele mai bune cadre didactice din sistem, câștigau mult mai puțin decât  colegele lor mai tinere, absolvente de licență. Prin Legea Educației am  reparat această inechitate, făcând un lucru firesc: am echivalat învățătoarelor  de calitate anii petrecuți la catedră cu absolvirea facultății. Procedura de  echivalare demarată de mine în 2011 s-a finalizat în iulie 2012 pentru 22 000 de  învățătoare dar miniștrii care s-au perindat de atunci nu au semnat ordinul de  echivalare”, mai spune Funeriu.

Ultimatum de șase ani

Legea Educației Naționale a fost modificată în decembrie, anul trecut,  printr-o ordonanță de urgență care prevede că „educatorii și învățătorii  încadrați  în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue  activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă, cu condiţia absolvirii  studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la  intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă."

Legea Educației, adoptate în 2011, prevedea ca educatorii și învățătorii să aibă o facultate, însă acest lucru era valabil doar pentru generațiile noi.  Cadrele didactice care erau deja încadrate în sistem erau scutite de acest  lucru.

Decizia a stârnit reacții negative din partea sindicatelor din învățământ,  care acuză oficialii din Educație că favorizează „fabricilor de diplome”. Peste  22.000 de cadre didactice sunt vizate de această măsură.

Sursa: Evenimentul zilei



Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 15.01.2013 22:51 | 1248 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

20.01.2013 20:41 dorelia

Nu am crezut ca voi ajunge ziua in care sa-l regret pe d-l.Funeriu.
Se vede ca ,in opozitie,explici mai bine si gandesti coerent!
Oare daca ar fi fost tot d-l.Funeriu proceda asa cum spune???
Sau ne facea"profesori" dar ne platea tot ca invatatori!?
Daca raspunsul la aceasta intrebare este "DA",atunci nu este decat "praf in ochi",pentru niste amarati care-si duc viata...de pe o zi pe alta.

0 0

14.02.2013 11:54 titatomescu

IMI PARE RAU D-LE FUNERIU PENTRU CA SEMANATI VANT SI CULEGETI FURTUNA!!!DECIZIA VA APARTINE IN TOTALITATE !!DUCETI OAMENII IN DERIVA CU AFIRMATIILE DOMNIEI VOASTRE!!IN LEGEA EDUCATIEI PE CARE ATI PROMULGAT-O ERA TERMEN DE 10 ANI CA TOATE EDUCATOARELE SI INVATATORII SA URMEZE STUDII SUPERIOARE!!Eu mai am 13 ani pana la pensie si de 4-5 ani ma tot duc la facultati sa imi completez studiile(urmez MASTER).Am vorbit cu profesori care au lucrat la noua Lege a Educatiei si asa era hotarat!!Intredevar acum s-a scurtat timpul de la 10 ani la sase!!Doamne cum va mai jucati cu noi!!!Si pun in discutie o alta ABERATIE,cea legata de competente si de titlul de profesor in inv presc si primar acordat,(pe urma unor hartii aiurea) ,tuturor educatoarelor si invatatoarelor!!Dle chiar aveti numai idei futuriste?Cum sa dati bani unor colegi care nu s-au chinuit ca noi ?Eu nici nu mai stiu cum m-am descurcat sa pot merge la facultate!!Au lucrat in locul meu cate trei colege ca sa pot pleca in sesiune!!!Apoi lucram zile in sir ca sa recuperez!!Acum mai am putin pana la sustinerea Tezei de dizertatie si deja sunt terminata de oboseala!!!Daca erati asa de Inteligenti cum sustineti ca sunteti, va gandeati si la cadrul legislativ care sa ne ajute sa putem merge la scoala!!Personal am fost ajutata de colegele mele ,dar omul se si satura sa te ajute!!Mi-au luat si din salariu ca sa ma lasa la sesiune!!!Legea nu permite sa ai concediu de studii platit !!D-le, am si doi copii studenti(si ele sunt cadre didactice dar au 2 ani vechime!!) !!Vai de capul nostru cat am indurat si induram ca sa mergem la facultati !!ESTE EXCLUSA IDEEA CA NOI CUMPARAM DIPLOMELE!!NU TOTI AM URMAT "SPIRU HARET"!!!!Ati pierdut cu totii notiunile de BUN SIMT SI DE ECHITATE!!VAI DE NOI!!!!PE NOI CADRELE DIDACTICE DIN INVATAMANTUL PRESCOLAR SI GIMNAZIAL NE TOT JIGNITI SI SICANATI DE PESTE 22 DE ANI!!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN