Şcoala cu
bune practici

6 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Editura INTUITEXT vă prezintă manualul de Științe ale naturii, clasa a IV-a!

Conceput de autorii Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel, manualul  INTUITEXT de Științe ale naturii, clasa a IV-a, se evidențiază prin următoarele aspecte: abordarea domeniilor științelor naturii într-o manieră integrată, evitarea excesivei teoretizări și accentuarea accesibilității, fundamentarea studiului Științelor naturii pe interesele de cunoaștere ale elevului, deplasarea demersului didactic de la Ce se învață la De ce se învață.

Manualul de Științe ale naturii nu reprezintă doar o alăturare de teme din domeniile: biologie, fizică, chimie, autorii propun o abordare a conținuturilor programei într-o maniera integrată, mai apropiată modului în care elevii percep natura. Elevii nu observă în jurul lor fenomene și procese biologice, fizice sau chimice, ci descoperă natura în ansamblul și în toată complexitatea ei. – prof. univ. dr. Marin Manolescu, Universitatea București.

RĂSFOIȚI MANUALUL TIPĂRIT


RĂSFOIȚI MANUALUL DIGITAL

Descoperiți povestea manualului de Științe ale naturii prin următorul infografic:

Primiți GRATUIT Pachetul Învățătorului care cuprinde:

 • Un set de manuale pentru clasa a IV-a;
 • Acces la ScoalaIntuitext.ro, în zona de resurse educaționale online (filme de predare, teste de evaluare: inițiale, sumative și finale, jocuri de exersare);
 • Ghidul Învățătorului (planificarea și proiectarea unităților);
 • Fișe de lucru (ortograme, elemente de geometrie, înmulțirea și împărțirea, numerația, probleme cu cele 4 operații aritmetice, fracții, recapitulare, probleme);
 • Activități educaționale pentru clasa a IV-a;
 • Amenajarea clasei;
 • Adeverință de utilizator al produselor Intuitext;
 • Un abonament Didactic Premium valabil 3 luni.

Manualul are următoarele caracteristici:

 • dezvoltă, în cele 5 unități de învățare, toate domeniile științei: Științele vieții, Științele Pământului, Științele fizicii; respectă programa școlară și adaptează conținutul științific la nivelul înțelegerii elevului;
 • contribuie la educația pentru dezvoltare durabilă prin creșterea gradului de conștientizare a problemelor actuale și viitoare;
 • respectă etapele învățării prin descoperire: identificarea situațiilor-problemă, emiterea ipotezelor, observarea procesului sau fenomenului științific, investigare-explorare, experiment, stabilirea unor conexiuni între date, formularea concluziilor;
 • consolidează competența de comunicare prin înțelegerea terminologiei specifice și stimularea interesului pentru lectura textelor cu conținut științific.

 

Activitățile de învățare plasează elevul în condițiile naturale ale vieții, determinate de motivații și atitudini adecvate în raport cu particularitățile psihologice și cu mediul apropiat.

Varianta digitală a manualului urmează îndeaproape versiunea tipărită, prin respectarea conţinutului știinţific, a ordinii temelor și stilului grafic, contribuie la dezvoltarea interesului faţă de învăţare, stimulează învăţarea prin efort propriu, este utilizabilă și atractivă, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare.

Toate informațiile, termenii, conceptele prezentate în manual sunt corecte din punct de vedere științific și  - relevante pentru formarea competențelor specifice, pentru stimularea interesului elevilor și susținerea demersului didactic. Conținutul științific este organizat respectând logica internă a disciplinei și particularitățile de vârstă/dezvoltare ale copiilor. Sistematizarea conținutului este realizată prin evidențierea elementelor (alineate, chenare, fonturi, marcaje, culori), așezare în pagină și suport vizual, asigurându-se eficientizarea învățării.

Prezentarea conținuturilor este realizată într-o manieră unitară, remarcându-se consecvență în stilul de prezentare, alegerea ilustrațiilor, utilizarea organizatorilor grafici.  - prof. dr. Coralia Elena Matei, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești.

Propus de: Editura_Intuitext | 05.10.2021 12:44 | 19392 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Copilul cu o atitudine negativa

Echilibrul emotional

Interviu Dan Dinu Lynx Festival

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«IUNIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lalele

Propus de: crisanrd

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre greva declanșată luni 22 mai? Răspundeți și comentați.

341 voturi | 17 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN