Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ecaterina Andronescu: “Trebuie să se reducă presiunea prin scăderea ponderii mediilor din gimnaziu la admiterea în liceu”

“Scăzând puţin ponderea mediilor din anii de gimnaziu se ajunge să se scadă presiunea. Astfel repartizarea ar putea să se facă doar pe baza notelor de la examenul de evaluare. Se păstrează astfel concursul ca şi concurs naţional. În acelaşi timp introducem elementele de imparţialitate întrucât calculatorul nu are parti-priuri. Evaluarea naţională ar rămâne ca un examen de admitere ca să nu facem fiecare liceu să dea admitere", a explicat Andronescu.

În ceea ce priveşte admiterea la universităţi, Ecaterina Andronescu a precizat că ar fi o idee bună introducerea unui examen de admitere. "Dacă noi am pune în lege că toate universităţile sunt obligate să dea admitere atunci am scădea presiunea. Conţinutul examenului nu va fi decis printr-o lege. Conţinutul examenului îl decide fiecare universitate şi aşa este normal. Pentru că dacă la UPB o să ne intereseze matematică, fizica şi chimia, cei de la Ştiinţe agricole poate nu au aceleaşi opţiuni ca şi noi şi nici nu ar fi normal să le aibă", a susţinut demnitarul.

Preşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului a spus că acest lucru ar însemna amendarea actualei Legi a Educaţiei. "Categoric da. Nu vreau să vorbesc prea mult decât ca idee pentru că legea înseamnă discuţia în comisii, există propuneri, se amendează, rezultă un conţinut din comisie, ajunge în plen. Plenul are şi el dreptul lui să decidă dacă mai modifică ceva sau nu", a arătat Andronescu.

Sursa: AGERPRES

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 15.07.2013 17:41 | 1535 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

17.07.2013 12:59 floreanandrei

Evident că aceasta este calea de urmat.
Nu înţeleg însă un lucru, de ce nu făcut Andronescu acest lucru când era ministru ?!
Şi apoi, noi aşteptăm introducerea bac-ului profesional, la care s-a angajat în vara trecută, atunci când era ministru.

0 0

20.07.2013 16:16 clau64clau

Parerea mea este ca ar trebui introduse din nou atat examenele de admitere in invatamantul superior, cat si cele de admitere in liceu. Ceea ce se face acuma nu este selectie adevarata, avand in vedere ca nici mediile claselor V-VIII si nici mediile obtinute la Evaluarea Nationala nu suntem siguri ca sunt cele reale.(cel putin stiu sigur ca intra in liceu elevi cu medii mari, care nu confirma aceste rezultate).

0 0

22.07.2013 21:23 lumynitza_gh

Ne meritam soarta! Ni se cere de fiecare data parerea atunci cand totul este batut in cuie. Dar...ni s-a cerut parerea! Dupa 26 de ani de invatamant primar am fost pusa in situatia de a-mi spune punctul de vedere in legatura cu clasa pregatitoare, programa acesteia, plan cadru si altele. Nimic greu. Doar ca am fost anuntate intr-una din zile, la ora 7,45 si se centralizau opiniile la ISJ la ora 11,00, in aceeasi zi. Se perinda prin fotoliile inalte cei care nu au nicio legatura cu sistemul, vor sa "faca" si ei ceva, preiau, fara niciun studiu ceea ce alte state abandoneaza etc. Ceausescu era unu, nebun dar singur. Astia cati sunt?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN