Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ecaterina Andronescu: "Sper să nu ajungem să le permitem celor care au luat sub 5 la titularizare să vină la catedră"

Ministrul a adăugat că ar prefera ca aceste locuri să fie ocupate, ca suplinitori, cel puţin un an, de cei care au terminat anul acesta şi nu s-au prezentat la examenul de titularizare sau de cei care se află în stagii doctorale şi care ar putea să acopere un număr de ore în plata cu ora.  Andronescu a menţionat că judeţele cu cea mai mică rată de promovare la examenul de titularizare sunt Ilfov, Giurgiu şi Caraş-Severin.

"Rezultatele de anul acesta vor fi transmise inspectoratelor, pe care o să le rugăm să facă o analiză împreună cu profesorii şi să dispună nişte măsuri care s-ar impune pentru creşterea calităţii predării, pentru că de predare depinde şi calitatea achiziţiilor şi progresului şcolar", a subliniat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a precizat că anul acesta sunt aproximativ 6.000 de locuri destinate contractelor pe durată nedeterminată la catedre iar restul, în jur de 30.000, sunt destinate contractelor pe durata determinată.

Ea a susţinut că nu este de acord cu eliminarea examenului de titularizare, pentru că trebuie să existe un filtru, care ar trebui urmat de evaluări anuale.

Sursa: edumanager.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 09.08.2012 14:10 | 6862 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (21)

0 0

09.08.2012 15:56 adam30

Aberati, o sa predea si cei sub 5, doar au relati si nu se tine cont de competente

0 0

09.08.2012 16:10 profesor Laura

despre ce vorbiti doamna? am luat 8,75 si nu am prins post doar ca cineva din centru meu are cateva sutimi mai mult ca mine iar la altul nu se poate chiar daca are nota mai mica ca a mea. ehei buba mare e ca nu sunt posturi de suplinire in centrul meu , deci nici macar suplinire nu pot. si acum minunea cea mai mare ,trebuie sa ii astept pe cei cu 5 sa se repartizeze in centrele lor si apoi daca mai ramane ceva voi lua si eu un post de suplinire la cucuieta de deal sau mai rau somaj fiindca nu vor ramane posturi la suplinire. Va multumesc pt umilinta la care ma-ti supus doamna

0 0

10.08.2012 09:56 flsabin

Doamna ministru,
Va rog sa va consultati cu profesori simpli ,fara functii,cu vechime in invatamantul preuniversitar pentru a afla adevaratele lucruri din sistem !

0 0

10.08.2012 14:29 fulgut

Imi exprim indignarea vizavi de Metodologia de miscare a personalului didactic 2012-2013(art.110,alin 9,10).
De ce spun acest lucru:
-sunt o serie de candidati care au luat la proba scrisa note cuprinse intre 7-10,dar nu se pot titulariza deoarece la inspectiile speciale de la clasa au obtinut note sub 7;
-exista o alta serie de candidati care au luat la proba scrisa note sub 5,iar la inspectiile speciale au luat note peste 7.
Cunosc cazuri concrete ca acolo unde erau mai multi candidati pe un loc,primea cel putin nota 7 un singur candidat(cel favorit).Nu este posibil asa ceva.Comisiile care au evaluat inspectiile speciale de la clasa trebuia ele evaluate inainte.Nu trebuia sa conteze doar gradele didactice,ci competentele acelor oameni.Si-au bagat mita in buzunare si au spulberat viitorul unor oameni care au invatat cu adevarat.
Regret ca nu se analizeaza aceasta situatie la care se fac partase inspectoratele scolare.
Doamna Ministru trebuie sa stie ca in unele scoli nu se respecta OMECTS nr.6143/01.11.2011, unii directori datorita faptului ca nu citesc metodologia nu cunosc nici faptul ca fisa de autoevaluare/evaluare se poate adapta la nivelul unitatii de invatamant,dar respectand indicatorii de performanta!
Ei inteleg a elimina anumite puncte astfel incat toate cadrele didactice sa se incadreze la calificativul FB.Nu este drept pentru ca nu toti muncim la fel.In functia de director trebuie sa fie puse cadre didactice competente,corecte,evaluate printr-un examen desfasurat la Bucuresti in cadrul MECTS,nu la nivel de inspectorate(se stie cum au fost evaluati de ani de zile).Sa se termine cu aceasta selectie in cadrul Corpului de Experti,pe baza unor hartii fara valoare si a cursului de Management Educational pe bani.Acesti ,,experti"stiu sa doseasca posturi,stiu sa insele inspectoratele scolare(faceti o analiza a posturilor postate pe site-ul MECTS-atunci cand s-au dat continuitatile, cand au fost solutionate restrangerile,titularizarile in baza Legii 253,s-a dat si pretransfer la anumite cadre didactice.De pretransfer se vorbeste acum ,in luna august.Va inselati amarnic cu aceasta selectie!
Cadrele didactice competente/performante care isi desfasoara activitatea cu daruire,sufera enorm de masurile luate neloial si incorect.

0 0

10.08.2012 16:48 scorpyon

Ecaterina Andronescu: "Sper să nu ajungem să le permitem celor care au luat sub 5 la titularizare să vină la catedră"... din fericire nu ma numar printre cadrele didactice care se lupta cu sistemul pentru a ramane in ,,sistem"... nu fac parte din randul celor care se chinuie sa supravietuiasca dintr-un salariu de mizerie ... fac naveta... pe banii lor... dau piept cu realitatea din scolile romanesti unde nu e loc de performanta ... realitatea e cruda... e adevarat ca nu trebuie sa fie loc de cadre didactice nepregatite profesional ... dar in conditiile unui post incert si obtinut prin umilinta mai suntem si amenintati pe deasupra ... ma intreb cati vor mai ramane la catedra dintre cei de buna credinta,,,

0 0

11.08.2012 19:36 aurelia1966

Sunt de acord cu fulgut. Într-adevăr, directorii sunt puși de inspectorat pentru a spune DA, SĂ TRĂIȚI! Nu există nici un interes să se promoveze valorile. Nenorocirea este că noi, ceilalți, acceptăm de multă vreme această situație și nu avem curajul să ne opunem...

0 0

12.08.2012 10:40 floreanandrei

D-nă ministru,
Ideea în sine de la care porniţi este foarte corectă.
Din păcate, problema se rezolvă prin majorări salarile şi nu prin soluţii administrative.
Salarizarea scăzută din învăţământ va face ca, şi anul acesta, să predea în învăţământ, nu numai cei cu note sub 5. Vor preda şi aceea care, decât să primească o notă de 2 sau 3, se retrag din examen, predând hârtia albă şi pretextând cazuri medicale. Este aceea categorie de suplinitori care, an de an, cică "s-au prezentat la examen". Anul trecut, într-un judeţ, s-au retras din examen toţi, aşa s-au înţeles ei. Şi apoi au suplinit, fiindcă fiecare avea pe cineva.
Ministerul, dacă doreşte să atragă cadre valoroase, ar trebui să pluseze pe calea financiară. De exemplu, de ce să se deconteze naveta numai la elevi, iar la profesori, nu ?
Doar profesorii sunt mult mai puţini, iar primăriile nu decontează naveta.

0 0

13.08.2012 19:08 mamieea

Doamna ministru traieste intr-un balon..ar trebui sa vada situatia reala undeva pe la 1 noiembrie..am luat o nota ff mare 9,95 dar dintr-un cumul de motive am ajuns titulara la cucuieti.Traiasca sistemul de invatamant.Nu tin cu nimeni insa d-nul Pop,un om din sistemul preuniversitar care stie unde sunt adevaratele probleme a fost inlaturat.

0 0

13.08.2012 20:58 d_doriss

Cei de la minister nu cunosc/nu vor sa cunoasca situatia ,,de pe teren''. Cine are cate o ,,pila" pe la inspectorat sau mai da cate ceva pt.un post mai aproape de casa se descurca. Cel care doar invata si spera sa prinda un post bun aproape de casa...e trimis la 50 km...ce sa le mai spui? Cati din minister stiu ce inseamna sa faci naveta cu adevarat?

0 0

13.08.2012 23:25 iulia_adelina

Eu cred ca le mai suiera pe la urechi celor de la minister realitatea din scolile romanesti, numai ca sa merge pe sistemul autohton tipic - eu scot pe goarna ceva pompos si toti prostii ... aaa toata lumea o sa ma creada, pt ca romanii sunt obisnuiti din '90 incoace cu astfel de baliverne, in care culmea, inca mai spera. Oare chiar nu v-ati desteptat, chiar nu va dati seama ca in Romania inca mai sunt oameni care gandesc si care au valori si principii pe care vor sa le transmita mai departe si generatiilor viitoare si care vad toate incalcarile oemniei si ale bunului simt pe care le comiteti la fiecare secunda pentru ca sunteti compromisi peste masura?!
Dar realitatea ma izbeste crunt in fata si ma trezeste: e mai usor sa conduci o natie needucata, ce reprezinta doar o masa de manevra, simplu de controlat. Si de aici se intelege toata dezordinea mentinuta voit in sistem.
Nu cred ca voi prinde vremurile in care lucrurile se vor aseza in invatamantul romanesc si vor lua o turnura fireasca scopului si finalitatilor educatiei in sine. Atat timp cat sunt lasate la catedra, conducerea unitatilor de invatamant, a inspectoratelor si a ministerului persoane de o valoare si capacitate mai mult decat indoielnice, ce educatie credeti ca vor avea copiii nostri?!

0 0

14.08.2012 11:41 veronicacrs

Adam 30 si Profesor Laura, cum e posibil sa faceti greseli de ortografie???? Sunteti profesori??? Si in plus, va mai aratati si indignati??

0 0

14.08.2012 13:31 rita24

Andreea
Aberatii si iar aberatii. Scopul lor este sa ajunga sa predea necalificati, sa-i platesca mai putin, nu ca cei ce au luat sub 5,sunt incompetenti. De ce nu au mai organizat anul acesta suplinire? Raspunsul e simplu: prefera necalificatii si pensionarii sa vina la catedre. O mare prostie omeneasca e in tara asta.

0 0

14.08.2012 21:01 mariana2012

Daca ar avea timp sa citeasca și doamna ministru , ar fi poate mai bine pentru toti!
Eu, de exemplu, nici nu stiam ca a ajuns iar in fotoliu....
Vai si-amar! Ce ne mai asteapta?

0 0

15.08.2012 20:54 petculore

Eu nu contest ca cei cu note sub 5 sunt slab pregatiti. Sunt invatatoare si sunt profund indignata:ambele subiecte au fost din limba si literatura romana. Un invatator preda si matematica,stiintele naturii, geografie, istorie, sport...
Mi se parea normal ca subiectele sa fie diferite. In plus, modul in care se construiesc obiectivele este diferit (Manolescu m-a invatat intr-un fel, inspectoratul cere altceva, metodista scolii are alte idei....).
Cu media 8,8 voi prelua o clasa 0 despre care madam ministru spune ca vrea s-o trimita inapoi la gradinita din semestru II, dar un curs pentru a ma indruma in activitatea la clasa nu organizeaza. La programa inca se lucreaza, la fel si la planificari.
Intre 15 august(de cand am aflat unde am fost repartizata) si inceputul anului scolar as fi preferat sa ma lamuresc putin, sa-mi pegatesc materiale didactice, sa studiez putin niste carti, caiete pe care le voi folosi...
Totul mi se pare facut pe genunchi in legile invatamantului, copiii sunt debusolati, iar parintii intreaba in continuu de program after school gratuit, cum li s-a promis in campaniile electorale.

0 0

15.08.2012 21:13 petunia

Ce facem cu gramatica? Si mai avem pretentii la un post in invatamant? Mare rusine......

0 0

18.08.2012 22:27 lumynitza_gh

Mai exista persoane care cred inca in promisiunile electorale? De la inceput mi-am exprimat parerea ca, un lucru foarte bine facut in invatamantul prescolar, vezi grupa pregatitoare pe care au intitulat-o clasa 0, cu cadre didactice specializate, competente si cu baza materiala solida, este transferata in invatamantul primar de dragul modificarii. Se plange sau doar se vaita dna din fruntea invatamantului de rezultatele slabe obtinute de cadrele didactice la titularizare? Poate isi aminteste de umilinta la care a supus profesorii cu rezultate deosebite in activitatea didactica incepand cu anul 2009 cand si-au depus dosare pentru obtinerea distinctiilor "Gheorghe Lazar", dosare reactualizate in fiecare an. Iata ca ne-a impartit in doua tabere: cei slab pregatiti pe care ii dispretuieste si pe ceilalti pe care ii umileste. Si ne-ar fi mai usor daca am avea convingerea ca e singura care face acest lucru. Insa, cu parere de rau, sunt din ce in ce mai multi, fara a mai lua in calcul toti guvernantii.

0 0

19.08.2012 11:09 aliana_bvro

D-nă ministru,
Ce se intampla cu faptul ca ati schimbat metodologia de examen inainte cu 3 saptamani de examen? Vi se pare normal? Exemenul este in 2 august 2012, iar metodologia apare in 4 iulie 2012. Apar si exemple de subiecte si bereme de examen, dar atentie FARA MAISTRII INTRUCTORI, lor ce subiecte le revin? Nu inteleg ce vreti pana la urma? Sa aveti o tara de cadre didactice necalificate, sau sa scoateti de la naftalina pensionarii. Sa va intreb ceva Ce se intampla daca la inspectie se ia 9 iar la scris putin peste 4?
Va multumesc.

0 0

19.08.2012 22:12 nicaoc2009

n

0 0

20.08.2012 10:29 marius_marius19

oricum cei cu note sub 5 vor preda, este era lor...sau mai nou cei care ies din examen, ca de ,,asea'' e la moda-,,nu stiu eu metodica, nu stiu....e ffff greu''....si prind un post in buricul targului si pentru ca usa o deschid cu capul ca au mainile ocupate mai au si o multime de atributii ca ei ,,este'' destepti prin definitie....trist e ca oamenilor competenti-pe care ii numeri pe degete-le dau in cap aceste VIP-uri si invatamantul va avea cat de curand numai asa cv in scoli....dar pe cine intereseaza acest aspect??? si vis-a-vis de ce s-a mai scris-mai nou, pentru colegii astia ,,speciali'' inspectiile la clasa pentru acordarea unui grad se fac ,,online''-,,eu iti dau partea ta d-le inspector/metodist, matale imi scrii procesul verbal ca sunt o promisiune a invatamantului romanesc'' si gata inspectia...ce atata stres, nopti nedormite, multe materiale, proiecte schimbate si in ultima secunda ca iti vin idei....eee nu esti un dascal bun asa, daca nu CAAAAAAARI....si peste cateva zile directorul il lauda pe respectivul pe holul scolii ca a trecut cu brio aceasta inspectie sau ii intreaba pe colegi data ca nu-si aduce aminte....si colegii isi dau coate ca nu stiu despre ce e vorba si nu au nici curaj sa intrebe...mizerie maxima....tare este faza ca elevii sustin ca nu au avut nicio inspectie.....ce masuri luati in aceasta situatie, d-na ministru???????????

0 0

26.08.2012 11:18 Nutzib

Nu stiu cat ati luat la examen ,doamna Laura,dar se scrie corect"m-ati ".
PS Pentru un dascal NU exista scuze.Pentru un dascal nu exista "m-am grabit",n-am fost atent","am avut emotii"etc. pentru un dascal scrisul corect este un automatism.Un dascal stie intotdeauna CUM se scrie pentru ca stie DE CE se scrie intr-un anumit fel,si atunci NU poate gresi.

0 0

26.08.2012 11:25 Nutzib

Da ,Aliana, pentru ca invatamantul sa-si revina,"pensionarii ar trebui scosi de la naftalina"Suntem prea putini dascali cu vocatie si prea multi cei care nu au reusit in alta parte si ,asa cum bine spune Marius,se bazeaza pe vechiul dar reinnoitul PCR (pile,cunostinte,relatii).

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN