Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Domn, Domn să-nălțăm! - ediția a VII-a (CAEN 2016)

Aflat la cea de-a VII-a editie, concursul “Domn, Domn, să-nălţăm!” (inclus în CAEN 2016, secțiunea A3, poziția 15) se desfășoară pe patru secțiuni: a. Creaţie literară (Proză, poezie, eseuri) b. Prezentări PowerPoint c. Decoraţiuni de Crăciun d. Pictură pe sticlă sau lemn. Este destinat preșcolarilor si elevilor din clasele CP-XII.

Nume proiect: Domn, Domn să-nălțăm!

Organizatori: Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Condiţii de participare: Se pot înscrie la concurs preșcolari și elevi ai claselor CP-XII, indiferent de confesiune. Fiecare profesor îndrumător poate participa cu un număr de maxim 5 lucrări, un preșcolar/elev putând participa la o singură secţiune.

Perioadă înscriere: 22.11.2016 - 23.12.2016

Perioadă desfăşurare: 28.12.2016 - 30.12.2016

Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii. Sărbătorile de Iarnă constituie un prilej de bucurie în special pentru copii, existând numeroase tradiţii legate de acestea. În mediul rural obiceiurile strămoşeşti încă se mai păstrează, dar în cel urban spiritul Crăciunului tinde să dispară, fiind înlocuit de aspectul comercial al sărbătorii.

Cultivarea acestor minunate tradiţii precum şi a altor modalităţi de cinstire, rememorare şi actualizare a marelui praznic în rândul copiilor este o datorie majoră a familiei, a Bisericii şi a instituţiilor de învăţământ.

Acest proiect educativ îşi propune redescoperirea semnificaţiei religioase a Crăciunului pentru a putea primi cu sufletul deschis vestea Naşterii lui Iisus Hristos. Prin activităţile din cadrul acestui proiect educaţional se doreşte construirea unei conduite morale atât prin indermediul educaţiei religioase, cât şi prin literatură, artă sau  prin informatică.

Teme orientative în cadrul concursului: Naşterea Domnului, Importanţa Naşterii Domnului  pentru lumea creştină, Spiritualitate şi tradiţie, O ce veste minunată, etc.

Se pot înscrie la concurs  prescolari și elevi ai claselor  CP-XII, indiferent de confesiune.

SECŢIUNI:

  1. Creaţie literară (proză, poezie, eseu) – (destinată elevilor din clasele III-XII)
  2. Prezentări PowerPoint (destinată elevilor din clasele VII-XII)
  3. Decoraţiuni de Crăciun -(destinată preșcolarilor și elevilor din clasele CP-XII)
  4. Pictură pe sticlă sau lemn (destinată preșcolarilor și elevilor din clasele CP-XII)

 

Fiecare profesor îndrumător poate participa cu un număr de maxim 5 lucrări, un preșcolar/elev putând participa la o singură secţiune.

Juriul este format din inspectori de specialitate, cadre didactice din şcoala aplicantă, din şcolile şi instituţiile partenere, din elevi, membri ai echipei de proiect.

Lucrările vor fi evaluate în funcţie de următoarele criterii:

  • Încadrarea în tematica propusă (concordanţa dintre reprezentare şi mesaj, relevanţa mesajului)
  • Unitatea compoziţiei (organizarea spaţiului plastic, folosirea elementelor de limbaj, relaţia dintre elementele de limbaj - structura compoziţională - mijloace artistice folosite)
  • Originalitatea şi creativitatea (noutatea limbajului plastic folosit şi a ideii, expresivitatea lucrării, nota personală)

Se vor acorda premiile I, II, III, și 2 menţiuni pentru fiecare secţiune a concursului și pentru fiecare nivel de vârstă: grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare, CP-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII. Se acordă diplome de participare pentru toţi concurenţii. Pe diplomă va fi menţionat şi numele profesorului coordonator.

Diplomele pentru participanţi (preșcolari și elevi), cu menţionarea numelui profesorului îndrumător, vor fi trimise în cursul lunii martie 2017 pe adresele de e-mail de pe care s-a realizat înscrierea on-line la concurs.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: dorelleucea | 22.11.2016 15:31 | 1338 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

587 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN