Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Descoperiți Manualul de Istorie pentru clasa a VI-a care va deveni intrumentul cel mai folositor în predarea materiei dvs.

Dragi cadre didactice,

Editura INTUITEXT este declarată câștigătoare la licitația organizată de Ministerul Educației cu Manualul de Istorie pentru clasa a VI-a.

Structura manualului:

Manualul tipărit este împărțit în 4 unități de învățare, prezentate sub forma unor lecții de predare, recapitulare, evaluare, ameliorare și dezvoltare.

Manualul digital pune accent pe activități multimedia de învățare (animate, interactive) și îl ajută pe elev să aibă o experiență de învățare completă, potrivită vârstei.

Manualul digital include 49 de imagini, 28 de animații și filme și 13 jocuri, exerciții interactive care contribuie la dezvoltarea interesului faţă de învăţare și stimulează învăţarea prin efort propriu.

Manualul este conceput pentru a fi un instrument util și facil atât profesorului, cât și elevului. Profesorul îl poate folosi eficient pentru a acoperi toate momentele lecției (captarea atenției, învățarea dirijată, consolidarea și obținerea feedback-ului).

Răsfoiți manualul digital >>

Manualul este un instrument intuitiv, deoarece învățarea este organizată în 8 secvențe, care accesibilizează cunoștințele pentru a forma competențe.

  • Amintește-ți! În această secvență sunt prezentate informații pe care elevii le-au dobândit deja, dar care le permit familiarizarea cu noile conținuturi.
  • Observă și descoperă! Prin diversitatea și dinamismul informațiilor (texte inedite, hărți, albume, imagini, aplicații digitale), stârnește curiozitatea și antrenează gândirea elevilorpentru că îi ajută să învețe, să își organizeze informațiile, să sintetizeze și să analizeze fapte și evenimente istorice.
  • Informează-te! Sunt prezentate elementele de noutate, cauze, procese, efecte, caracteristici etc.
  • Important! Are loc sintetizarea informațiilor redate în lecție.
  • Exersează! Cuprinde aplicații care utilizează o varietate de itemi și forme de evaluare alternativă: portofoliu, investigația, proiectul, observația sistematică, prin care se urmăresc preponderent progresul elevilor în domeniul cunoștințelor, aptitudinilor şi atitudinilor.
  • Istoric în devenire! O scurtă cercetare/investigație istorică pornind de la elemente de imagistică, simboluri și alte elemente care captează interesul elevilor.
  • Știați că… ? - Prezintă curiozități istorice legate de tema studiată.
  • Dicționar istoric – Defineștetermenii noi din lecție.

De asemenea, manualul este centrat pe învățarea elevului, fiind dinamic și interactiv, în măsura în care facilitează atât munca individuală, cât și asumarea de responsabilități, educarea comunicării, negocierii și colaborării în cadrul activităților în echipă.

Răsfoiți manualul digital >>

Propus de: intuitext | 04.07.2023 12:24 | 5310 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN