Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

De la anul se introduc manuale digitale la clasa I, evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi simulare la BAC la nivel naţional

Clasa pregătitoare

Pricopie a mai declarat că cei care au fost mai reticenţi faţă de clasa pregătitoare au fost directorii de şcoală, în timp ce 92% din părinţi au fost mulţumiţi, iar învăţătorii apreciază modul în care s-a desfăşurat orele. "Desfiinţarea clasei pregătitoare era mai scumpă decât dacă am fi mers înainte. Guvernul a hotărât să facem în continuare clasa pregătitoare", a spus Pricopie.

Fostul ministru al Educaţiei şi actualul consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, a declarat pentru adevărul.ro că "rostirea acestei fraze denotă o viziune defectă asupra învăţământului. O pot accepta de la un contabil, dar nu de la un ministru. Eliminarea clasei pregătitoare ar însemna pierderea unui proces educativ care, în timp, s-ar cifra la zeci de miliarde de euro. Cum calculezi preţul lăsării pe dinafară a 40.000 de copii anual, în România?".

Manuale digitale, valabile de la anul

Pricopie a mai anunţat că, de la anul, copiii vor avea toate manualele şcolare în format digital pe site-ul manuale.edu.ro. "Este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale. Începem cu clasa I din toamnă", a spus ministrul Educaţiei.

De asemenea, el a mai anunţat că există posibilitatea ca de anul viitor să se împartă Abecedarul în două părţi. "Nu e exclus ca pentru anul viitor manualele să fie împărţite în două volume".

Sursa: www.adevarul.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 29.04.2013 07:51 | 901 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN