Jocuri educaţionale

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

Fagurele
Noţiunea de fracţie
Matematica Clasa a IV-a

Culegerea Intuitext de Matematică clasa a V-a – Alegerea profesorilor cu rezultate bune la clasă

Pentru a apropia această știință de copii și a-i ajuta să-i înțeleagă toate tainele, e nevoie de o abordare pedagogică specială și de instrumente de studiu potrivite.

De aceea, specialiștii INTUITEXT în educație și o echipă de profesori cu rezultate excelente la catedră au creat auxiliare pentru ciclul gimnazial, ținând cont atât de dorințele profesorilor, cât și de cele ale elevilor.

Culegerea de Matematică pentru clasa a V-a, concepută ca o prelungire a manualului, îi ajută pe elevi să lucreze mai mult sau să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade.

Lucrarea este structurată în trei secțiuni: exerciții și probleme pentru lecțiile din manual, modele de teze, probleme de performanță, plus răspunsuri.

 

Aliatul profesorilor de Matematică

 

Probleme cu grad diferit de dificultate

Deși își doresc să învețe cât mai bine Matematica, nu toți elevii reușesc să înțeleagă noțiunile mai dificile la fel de ușor. De aceea, este nevoie de o abordare pedagogică specială, tocmai pentru a ajuta întregul colectiv să parcurgă cu succes programa școlară.

Astfel, în prima parte, pentru fiecare lecție din manual, sunt propuse câte 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru ușoare, următoarele patru de nivel mediu și ultimele două cu grad sporit de dificultate.

Acestea sunt precedate, uneori, de probleme rezolvate din manual, indicând, pentru fiecare problemă, numărul și pagina la care se găsește. Răspunsurile acestor probleme se află la finalul lucrării.

 

Modele de teze

În clasa a V-a, copiii susțin primele teze din viața. Adesea, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor, concursurilor școlare sau olimpiadelor, și aceste testări pot induce o stare de teamă în rândul elevilor.

Pregătirea corespunzătoare include, pe lângă învățarea propriu-zisă a materiei, și familiarizarea copiilor cu tipurile de itemi specifice tezelor.

De aceea, partea a doua a culegerii de Matematică pentru clasa a V-a cuprinde câte două modele de lucrări scrise semestriale/ teze.

 

Probleme pentru olimpiade și concursuri

În partea a treia există o selecție de 140 de probleme care s-au dat de-a lungul timpului fie la Olimpiada de Matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică ViitoriOlimpici.ro”. Soluțiile acestor probleme se află pe site-ul: www.viitoriolimpici.ro.

Astfel, această lucrare vine atât în sprijinul profesorilor, cât și al elevilor pasionați de Matematică.

Propus de: Editura_Intuitext | 24.04.2019 14:40 | 1793 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum il inveti pe copil sa asculte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 46 evenimente

«IUNIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Planeta viitorului

Propus de: luminita_murariu

Sondajul zilei

Din feed-back-ul primit din partea părinților și copiilor în urma desfășurării activităților online, care dintre afirmațiile de mai jos o considerați mai aproape de realitate?

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ank Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.