Jocuri educaţionale

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Duel geometrie
Liniile importante în triunghi
Matematica Clasa a VI-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a IV-a

Culegerea Intuitext de Matematică clasa a V-a – Alegerea profesorilor cu rezultate bune la clasă

Noțiunile abstracte, teoretice sau greu de înțeles îi intimidează de multe ori pe școlari și le generează, în cazuri extreme, o teamă reală de eșec. Prin urmare, nu e de mirare că Matematica, una dintre cele mai provocatoare discipline școlare, este cel mai adesea prima alegere a elevilor atunci când vine vorba despre materiile de care se tem.

Pentru a apropia această știință de copii și a-i ajuta să-i înțeleagă toate tainele, e nevoie de o abordare pedagogică specială și de instrumente de studiu potrivite.

De aceea, specialiștii INTUITEXT în educație și o echipă de profesori cu rezultate excelente la catedră au creat auxiliare pentru ciclul gimnazial, ținând cont atât de dorințele profesorilor, cât și de cele ale elevilor.

Culegerea de Matematică pentru clasa a V-a, concepută ca o prelungire a manualului, îi ajută pe elevi să lucreze mai mult sau să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade.

Lucrarea este structurată în trei secțiuni: exerciții și probleme pentru lecțiile din manual, modele de teze, probleme de performanță, plus răspunsuri.

 

Aliatul profesorilor de Matematică

 

Probleme cu grad diferit de dificultate

Deși își doresc să învețe cât mai bine Matematica, nu toți elevii reușesc să înțeleagă noțiunile mai dificile la fel de ușor. De aceea, este nevoie de o abordare pedagogică specială, tocmai pentru a ajuta întregul colectiv să parcurgă cu succes programa școlară.

Astfel, în prima parte, pentru fiecare lecție din manual, sunt propuse câte 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru ușoare, următoarele patru de nivel mediu și ultimele două cu grad sporit de dificultate.

Acestea sunt precedate, uneori, de probleme rezolvate din manual, indicând, pentru fiecare problemă, numărul și pagina la care se găsește. Răspunsurile acestor probleme se află la finalul lucrării.

 

Modele de teze

În clasa a V-a, copiii susțin primele teze din viața. Adesea, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor, concursurilor școlare sau olimpiadelor, și aceste testări pot induce o stare de teamă în rândul elevilor.

Pregătirea corespunzătoare include, pe lângă învățarea propriu-zisă a materiei, și familiarizarea copiilor cu tipurile de itemi specifice tezelor.

De aceea, partea a doua a culegerii de Matematică pentru clasa a V-a cuprinde câte două modele de lucrări scrise semestriale/ teze.

 

Probleme pentru olimpiade și concursuri

În partea a treia există o selecție de 140 de probleme care s-au dat de-a lungul timpului fie la Olimpiada de Matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică ViitoriOlimpici.ro”. Soluțiile acestor probleme se află pe site-ul: www.viitoriolimpici.ro.

Astfel, această lucrare vine atât în sprijinul profesorilor, cât și al elevilor pasionați de Matematică.

Propus de: Editura_Intuitext | 24.04.2019 14:40 | 423 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum mentii o relatie apropiata cu copilul tau

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 114 evenimente

«MAI 2019»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Ziua Apei

Propus de: iuiu_flori

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre utilitatea evaluărilor naționale la clasele a II-a și a IV-a?

732 voturi | 18 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: 8101961 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!