Şcoala cu
bune practici

41 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul naţional de eseuri și creație plastică „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”

Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni: Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană; Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană; Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură; Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar; Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

Nume proiect: Concursul naţional de eseuri și creație plastică „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”

Organizatori: Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu, şi unităţile şcolare participante

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a.

Perioadă înscriere: 01.03.2023 - 06.04.2023

Perioadă desfăşurare: 06.05.2023 - 20.05.2023

CONCURS  NAŢIONAL DE ESEURI ȘI CREAȚIE PLASTICĂ

LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE

ediția a VII-a – 2023

CAENI fără finanțare din partea M.E. – poziția 71

REGULAMENT DE  DESFĂŞURARE

            Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul  Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu, şi unităţile şcolare participante organizează, sub egida Ministerului Educaţiei Naționale, Concursul naţional de eseuri și creație plastică LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a.

DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni:

Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură;

Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar;

Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute

Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

Pentru concursul de eseuri „Cartea preferată”, elevii au libertatea de a-şi alege cartea. Eseurile vor fi redactate în Times New Roman, caracter 12, şi vor avea minimum 1 pagină A4. Pentru concursul de ilustraţie de copertă, de asemenea, vor avea libertatea alegerii cărţii şi a mijloacelor prin care vor realiza ilustraţia: desen, pictură, format A4, alb-negru sau color.   

Concursul de desene, pictură şi fotografie, format A4, pornind de la un text literar, presupune realizarea unor desene, picturi şi fotografii care să ilustreze tema cărţii alese de concurent, semnificaţiile acesteia.

Scurt-metrajul va fi realizat de către concurenţi pornind de la o carte aleasă de ei, va trebui să se încadreze în 8-15 min. Se va acorda doar un premiu, dacă se lucrează în echipă. Toţi membrii echipei trebuie să fie elevii şcolii participante.

Pentru atelierul-concurs „Lumea din cuvinte şi culoare”, se va extrage un bilet de concurs ce va conţine un text literar şi elevii se vor exprima atât într-un eseu de 150-300 de cuvinte, cât şi printr-o compoziţie plastică (pictură, grafică). Proba durează 120 de minute şi se va desfăşura la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Giurgiu, sâmbătă, 6.05.2023, în intervalul 10.00-12.00. Pentru desfășurarea probei, elevii vor veni cu materiale necesare, precum: culori tempera, creion, gumă de șters, pensule etc. În evaluarea lucrării se vor analiza următoarele aspecte: respectarea elementelor literare ale textului (temă, motive literare, imagini artistice etc); acuratețea desenului (construcție, atenție la detalii); expresivitatea și originalitatea plastică a lucrării.

În situația în care contextul pandemic nu permite, secțiunea a VI-a, cu participare directă, nu se va desfășura.

  1. Înscrierea candidaţilor se va face prin email la adresa: cuvintesiculoare2018@yahoo.com, completând fişa de înscriere. În cazul participării la secţiunea a VI-a, atelier-concurs, vă rugăm să precizaţi elevii participanţi, pentru organizarea pe săli şi multiplicarea subiectelor. Lucrările de la secţiunea a II-a vor fi trimise pe adresa de email a concursului până la data de 6.04.2023. La sfârşitul lucrării se va preciza numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul.
  1. Lucrările de la celelalte secţiuni vor fi trimise prin poştă (în plic cu confirmare de primire) până la data de 6.04.2023, data poştei, pe adresa: Colegiul Național „Ion Maiorescu”, strada Nicolae Droc-Barcian, nr. 8, Giurgiu, jud. Giurgiu, cu menţiunea Pentru concursul ,,Lumea din cuvinte și culoare”.

            Pe spatele  fiecărei  lucrări, în colţul din dreapta jos, se va scrie secţiunea, numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul. În cazul creaţiilor plastice, se va preciza titlul şi autorul operei căreia i se realizează caligrama, ilustraţia de copertă, ilustraţia de carte.

            Un cadru didactic coordonator poate participa cu maximum 5 lucrări pentru secţiunile I – a V-a. La secţiunea a VI-a poate înscrie maximum 10 elevi. Fişa de înscriere este obligatorie.

            Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 6 - 26 mai 2023.  

PREMIILE CONCURSULUI                 

Se vor acorda un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel liceal și un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel gimnazial. Comisia de evaluare are dreptul de a oferi mai multe premii, în funcţie de numărul de participanţi, respectiv, pe nivel, clasa a V-a – a VI-a, clasa a VII-a – a VIII-a, clasa a IX-a – a X-a, clasa a XI-a – a XII-a. La secțiunea a II-a, se vor acorda premii pentru fiecare limbă de redactare.

Premierea se va realiza vineri, 26.05.2023, ora 12, la Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu. Diplomele vor fi trimise premianţilor până la sfârșitul anului școlar 2022-2023. În cazul unei instituţii cu mai mulţi profesori participanţi, se va trimite o diplomă de participare ce va fi multiplicată.

PERSOANA DE CONTACT:

Prof. Ciulacu Elisabeta, tel. 0723311037, email: cuvintesiculoare2018@yahoo.com

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Chitu_A | 16.02.2023 23:26 | 3168 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (4)

0 0

26.03.2023 21:24 martinika

Buna ziua, de unde pot sa descarc fisa de inscriere?

0 0

01.04.2023 18:07 Chitu_A - Autor

Fişă de înscriere
CONCURS NAŢIONAL DE ESEURI ȘI CREAȚIE PLASTICĂ
„LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”
ediția a VII-a - 2023

Nume şi prenume profesor coordonator: ..............................................................
Telefon: ...................................................
Email: ......................................................
Unitatea de învăţământ: ........................................................................................
...............................................................................................................................
Adresa unităţii de învăţământ: ................................................................................................................................................................................................................................................................
telefon.......................................................
email.........................................................
codul poştal...............................................
localitatea..................................................
judeţul.......................................................

Elevi participanţi:

Nr. crt.
Numele şi prenumele elevului
Clasa
Secţiunea
1.

2.

3.

4.

5.

Corespondenţa se va realiza numai pe adresa şcolilor participante, nu pe adresa personală a profesorilor. Nu este necesar un plic autoadresat. În cazul unităţilor şcolare cu mai mulţi profesori participanţi, se va trimite o diplomă de participare care se va multiplica.

0 0

01.04.2023 16:58 laura_bamiopol

Buna ziua! As dori si eu fisa de inscriere, va rog!

0 0

01.04.2023 18:07 Chitu_A - Autor

Fişă de înscriere
CONCURS NAŢIONAL DE ESEURI ȘI CREAȚIE PLASTICĂ
„LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”
ediția a VII-a - 2023

Nume şi prenume profesor coordonator: ..............................................................
Telefon: ...................................................
Email: ......................................................
Unitatea de învăţământ: ........................................................................................
...............................................................................................................................
Adresa unităţii de învăţământ: ................................................................................................................................................................................................................................................................
telefon.......................................................
email.........................................................
codul poştal...............................................
localitatea..................................................
judeţul.......................................................

Elevi participanţi:

Nr. crt.
Numele şi prenumele elevului
Clasa
Secţiunea
1.

2.

3.

4.

5.

Corespondenţa se va realiza numai pe adresa şcolilor participante, nu pe adresa personală a profesorilor. Nu este necesar un plic autoadresat. În cazul unităţilor şcolare cu mai mulţi profesori participanţi, se va trimite o diplomă de participare care se va multiplica.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

251 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN