Concursul Naţional de Educaţie tehnologică „ARTĂ, TEHNICĂ, NATURĂ”

Vă aducem la cunoştinţă că, în anul şcolar 2011/2012, Concursul Naţional de Educaţie tehnologică „ARTĂ, TEHNICĂ, NATURĂ” ediţia a-IVa, organizat de Şcoala „Ion Neculce” Iaşi, se desfăşoară în data de 24 martie, conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare. Concursul se va desfăşura pe secţiunile:

· Concurs de cunoştinţe teoretice pentru elevii din învăţământul primar (clasele III-IV) şi gimnaziu (clasele V-VII);

· Concurs de cunoştinţe practice pentru elevii din învăţământul primar (clasele III-IV) şi gimnaziu (clasele V-VII).

Probele de concurs constau în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi practice aparţinând modulelor prevăzute în programa pentru „Educaţie tehnologică” şi în bibliografia  concursului.

Participanţii claselor primare vor forma un echipaj din  2 (doi) elevi (pentru ambele probe), coordonaţi de un cadru didactic, iar cei din gimnaziu, un echipaj din 3 (trei) elevi (câte un elev din clasele V-VI-VII pentru trunchiul comun şi pentru prezentarea lucrărilor înscrise în concurs), de asemenea coordonaţi de un cadru didactic.

Probele se vor desfăşura astfel:

· Proba teoretică – sub formă scrisă, prin aplicarea unor teste grilă; se răspunde pe grupe, membrii putând colabora între ei;

· Proba practică – constă în prezentarea unui material PPS/un film ce cuprinde aspecte din realizarea unei lucrări practice din materiale studiate în timpul orelor de educaţie tehnologice, precizându-se modul de realizare, materialele folosite, argumentarea titlului ales, tehnicile folosite. Echipajele vor aduce şi produsul realizat, acesta urmând a rămâne laşcoala organizatoare.

Pentru buna desfăşurare a concursului, este necesară prezenţa grupelor de elevi, în ziua de 24 martie 2012, orele 930, deschiderea concursului fiind la orele 1000.

Durata probei teoretice – 60 minute, iar punctajul acordat este de la 1-100.

Durata probei practice – 10 minute/echipaj.

Confirmările de participare la concurs şi înscrierea echipajelor participante se vor face prin email, până la data de 17 martie 2012, prin trimiterea fişei de înscriere la următoarele adrese: ababiivaleria@yahoo.com, spiridonbirsan_marilena@yahoo.com,mititelu_mihaela@yahoo.com.

În cadrul aceluiaşi concurs, se va desfăşura pentru cadrele didactice Simpozionul Naţional „ARTĂ, TEHNICĂ,NATURĂ”, cu tema „Educaţia tehnologică –abordări interdisciplinare”.

Simpozionul  se va desfăşura în data de 24 martie 2012, lucrările dvs. urmând a fi trimise până la data de 20 martie 2012, inclusiv. Lucrările pentru simpozion vor fi trimise prin email, la adresele menţionate mai sus. Se admit doi autori pe lucrare (materialul va avea max. 2 pagini).

Setarea în pagină a lucrării:

§ format A4, Word 2003;

§ iniţializare pagină: LEFT 2,5 cm, RIGHT 1,5, JUSTIFY;

§ caractere de TIMES NEW ROMAN, size 12, spaţiere între rânduri de 1,5;

§ Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, centrat, bold, cu TIMES NEW ROMAN, size 14. La două rânduri de titlu, centrat, bold, TIMES NEW ROMAN, size 12, vor fi scrişi autorii lucrării în ordinea următoare: nume, prenume, şcoala de provenienţă. La două rânduri de autori, se începe lucrarea;

§ Textele vor fi scrise cu diacritice;

§ La finalul lucrării se va specifica bibliografia, astfel: nume şi prenume autor, titlul volumului, editura şi anul de apariţie.

Adeverinţele de participare şi volumul cu ISBN vor fi înmânate participanţilor direcţi în ziua desfăşurării simpozionului (fapt pentru care vă rugăm insistent ca până la data menţionată în invitaţie săfie trimise toate materialele dumneavoastră pentru a le putea da spre publicare), iar cei indirecţi le vor primi prin poştă, până la data de 30 mai 2012.

Taxa de participare: 30 ron/lucrare cadre didactice, se va depune în  contul bancii  RO51BRDE20SV42545082400 (RON), la BRD (pe numele ABABII VALERIA, nr. telefon 0748641329).

Va asteptam!

Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ciprianlavric | 01.03.2012 23:28 | 1362 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Dezamagirea parintilor

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«NOIEMBRIE 2022»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Din activitatea extracurriculara

Propus de: baghii

Sondajul zilei

Ați recomandat părinților să cumpere broșuri/materiale despre bullying pentru a le folosi la clasă?

273 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: Crisa177 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN