Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs -ZAMBET DE COPIL

Proiectul “Zâmbet de copil” oferă ocazia întâlnirii copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, într-o lume inocentă, hazlie, plină de energie - lumea copiilor. Elevii claselor primare vor fi invitaţi să-şi împărtăşească din măiestria şi experienţa lor în cadrul activităţilor ce urmează a se derula pe parcursul proiectului. Vor fi activităţi de informare a elevilor despre drepturile şi îndatoririle ce le revin, despre cultura, tradiţiile, jocurile copiilor din alte ţări, despre viaţa copiilor defavorizaţi. Propunem activităţile: Despre « Zâmbet de copil », Copilul şi copilăria în lume, Suntem creativi, Copilărie în culoare, Ne pregătim să te sărbătorim, copilărie!, Copilărie, joc şi bucurie. Elevii vor avea prilejul să-şi exprime creativitatea prin picturi şi compuneri ilustrate, să deseneze pe asfalt sau să transmită mesaje către copiii lumii prin intermediul baloanelor divers colorate, în cadrul atelierelor prieteniei.Vor putea vedea cele mai reuşite lucrări în cadrul expoziţiilor organizate şi vor fi recompensaţi cu diplome, medalii şi premii surpriză.

Nume proiect: ZAMBET DE COPIL

Organizatori: Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Municipiul Câmpina

Condiţii de participare: Nu se percepe taxă de participare. Lucrările pot fi trimise prin poştă pe adresa şcolii (Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, B- dul Carol I nr. 104, Câmpina – cod 105600, Prahova), cu menţiunea – pentru concursul „Zâmbet de copil

Perioadă înscriere: 15.03.2015 - 10.04.2015

Perioadă desfăşurare: 19.01.2015 - 31.07.2015

ŞCOALA GIMNAZIALĂ « ALEXANDRU IOAN CUZA », MUNICIPIUL CÂMPINA – JUDEŢUL PRAHOVA

VĂ FACE CUNOSCUT

EDIŢIA I

(Înaintat spre avizare CAEN/CAER 2015 şi avizat CAEJ - Prahova la poziţia 25)

PERIOADA DE DESFĂŞURARE: ianuarie – iulie 2015

PARTENERI:

-        Inspectoratul Şcolar Prahova

-        Primăria Municpiului Câmpina

-        Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu”

-        Muzeul Memorial “B. P. Hasdeu”

-        S.C. BLOR RETAIL S.A. - Magazinul DIVERTA - Câmpina

-        Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, Municipiul Câmpina

 

PREZENTAREA PE SCURT A PROIECTULUI/ CONCURS

Proiectul/ Concurs “Zâmbet de copil” oferă ocazia întâlnirii copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, într-o lume inocentă, hazlie, plină de energie - lumea copiilor. Elevii claselor primare vor fi invitaţi   să-şi împărtăşească din măiestria şi experienţa lor în picturi şi compuneri illustrate. Cele mai reuşite lucrări se vor tegăsi în cadrul expoziţiilor organizate şi vor fi recompensate cu diplome, medalii şi premii surpriză.

SCOPUL PROIECTULUI/CONCURS:

  • ·         Stimularea potenţialului creativ al elevilor, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistico-plastice.

 

ECHIPA DE PROIECT:

  1. Turosu Felicia
  2. Vintilescu Manuela
  3. Badea Cristina
  4. Cucu Tanţa
  5. Anton Niculina
  6. Filip Georgeta
  7. Bolovan Nicoleta
  8. Nedelcu Maria
  9. Simion Maria

 

GRUPUL ŢINTĂ:

  • · elevi ai claselor pregătitoare, I, a II-a, a III-a şi a IV-a
  • · cadre didactice
  • · părinţi

BENEFICIARI:

  • · Beneficiari direcţi: - elevi ai claselor primare şi cadre didactice din unităţi şcolare ale judeţului Prahova şi ale altor judeţe din ţară
  • · Beneficiari indirecţi: - părinţii elevilor implicaţi în proiect, reprezentanţi ai comunităţii locale

SECŢIUNI:

A) PICTURĂ – elevii claselor pregătitoare, I, a II- a, a III- a şi a IV- a

  • ·         T E M A 1 -   Zâmbet de copil
  • ·         T E M A 2 -   Drepturile copiilor

B) COMPUNERE ILUSTRATĂ- elevii claselor a III- a şi a IV- a

  • ·         T E M A - Copilăria – joc, poveste şi culoare

A) PICTURĂ

-          Realizarea unor picturi, folosind tehnici specifice artelor plastice, în acuarele care să redea una din temele propuse. Dimensiunile lucrărilor vor fi de format A4. Nu vor intra în concurs lucrări de alt format.Fiecare lucrare va avea pe verso o etichetă conform Anexei II a. Învăţătorul clasei poate participa cu cel mult 6 lucrări pentru ambele teme ale aceastei secţiuni.

B) COMPUNERE ILUSTRATĂ:

-          Compunerile vor fi scrise de mână de către elevii propunători, pe coală A4. Ilustrarea lor se va face pe coala pe care este scrisă compunerea sau separat, pe o coală A5 (jumătatea unei coli A4). Tehnica folosită va fi la alegere: acuarele, creioane colorate, carioca. Se acceptă şi grafică. Vor fi prinse cu o agrafă de birou. Pe verso se regăseşte o etichetă conform Anexei II b. Învăţătorul clasei poate participa cu cel mult 3 lucrări pentru această secţiune.

 

PENTRU AMBELE SECŢIUNI:

-          Nu se percepe taxă de participare. Lucrările pot fi trimise prin poştă pe adresa şcolii (Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, B- dul Carol I nr. 104, Câmpina – cod 105600, Prahova), cu menţiunea – pentru concursul „Zâmbet de copil”. Alături de lucrări trebuie trimis şi un plic autoadresat timbrat (având valoarea unei scrisori recomandate), format C4 (cât coala de scris A4) pentru distribuirea diplomelor şi a adeverinţelor, pentru cei care nu pot participa la premiere. Primirea lucrărilor se va face în perioada 15 martie - 10 aprilie 2015. Înscrierea se va face prin e-mail, până la data de 10 aprilie 2015, la adresa zambetdecopil2@yahoo.com urmărind indicaţiile din Anexa I. Se completează opţional şi Acordul de parteneriat de la Anexa III. Lucrările nu se restituie, devin proprietatea organizatorilor, putând fi folosite în scopul popularizării concursului. Nu se admit contestaţii.

FINALIZAREA CONCURSULUI:

-          Jurizarea se va realiza în data de 28 aprilie 2015 de către un juriu format din cadre didactice şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate.Lucrările care nu se încadrarează în temă sau la care a intervenit direct, vizibil un adult, vor fi scoase din concurs.

-          Se acordă diplome cu premiile I, II, III şi menţiune pentru fiecare nivel de clasă, iar fiecărui cadru didactic participant i se va acorda adeverinţă de participare. Rezultatele concursului vor fi trimise până la 23 mai 2015, prin e-mail, la adresa de pe fişa de înscriere.

-          Se organizează expoziţii cu ocazia zilei de 1 iunie astfel:

ü  Picturile câştigătoare la MUZEUL MEMORIAL „NICOLAE GRIGORESCU”CÂMPINA,

ü  Compunerile ilustrate câştigătoare la MUZEUL MEMORIAL „B.P. HASDEU” CÂMPINA.

-          Premierea se va face în ziua de 2 iunie 2015, (pentru că 1 iunie 2015 este zi liberă - Rusaliile) orele 11.00, pentru sectiunea Pictură, la Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” şi la orele 12.30, pentru secţiunea Compuneri ilustrate,la Muzeul Memorial “B. P. Hasdeu

 

 

Propus de: cristina_badea67 | 18.01.2015 00:50 | 4054 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (1)

0 0

12.02.2015 23:14 cristina_badea67 - Autor

Concursul "ZÂMBET DE COPIL" este avizat CAEJ - Prahova 2015 la poziţia 25.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

290 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN