Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Regional de Creaţie Lirică ,,Dor de poezie " 2017

Concursul de creație lirică ,,Dor de poezie” își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. Finalitatea și impactul celor 14 ediții desfășurate deja ne motivează în continuarea concursului cu intenția ca în timp să-și câștige un renume la nivel național prin valoarea concurenților și modul de organizare. Proiectul a fost inclus în CAER 2016 şi este propus pentru CAER 2017. Scopul proiectului constă în desfășurarea unor activități care să ducă la trezirea interesului elevilor pentru creația lirică, pentru cultură, afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic și creativ al elevilor de liceu.

Nume proiect: Concurs Regional de Creaţie Lirică ,,Dor de poezie " 2017

Organizatori: Colegiul Tehnic ,,Petru Poni” Jud. Neamț, Mun. Roman, B-dul Republicii, Nr. 1-3 Nr. de telefon/fax: 0040233-724336 Site şi adresă poştă electronică: www.ctppr.ro; lic_3@yahoo.com

Condiţii de participare: Înscrierea se va face în perioada ianuarie-martie 2017 (termen limită 10 martie 2017), online, pe adresa de e-mail a concursului: dordepoezie_ctppr@yahoo.com, prin completarea formularului de înscriere și a acordului de parteneriat anexate. Formularu

Perioadă înscriere: 11.01.2017 - 10.03.2017

Perioadă desfăşurare: 10.11.2016 - 10.06.2017

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Argument

În acest timp al postmodernității, caracterizat printr-o dinamică de o mare complexitate, dezvoltarea potențialului creativ al elevilor a devenit o prioritate pentru învățământul românesc și nu numai. Creativitatea, comunicarea, inovarea sunt competențe-cheie în câmpul practicii educaționale, cu rol în dezvoltarea gândirii și stimularea progresului personal.

Concursul de creație lirică ,,Dor de poezie” își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. Finalitatea și impactul celor 14 ediții desfășurate deja ne motivează în continuarea concursului cu intenția ca în timp să-și câștige un renume la nivel național prin valoarea concurenților și modul de organizare. Proiectul a fost inclus în CAER 2016 şi este propus pentru CAER 2017.

Scopul proiectului constă în desfășurarea unor activități care să ducă la trezirea interesului elevilor pentru creația lirică, pentru cultură, afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic și creativ al elevilor de liceu.

Obiectivele specifice ale proiectului

• Dezvoltarea dragostei pentru frumos.

• Valorificarea potențialului creativ al elevilor.

• Stimularea creativității.

• Interacțiunea culturală și spirituală.

• Sensibilizarea și educarea tinerei generații.

• Promovarea imaginii școlii organizatoare.

Grupul ţintă: acest concurs de creație literară se adresează elevilor talentați din licee ce se înscriu în categoria de vârstă: 15-19 ani, precum și cadrelor didactice din învățământul  liceal.

Organizator:

Colegiul Tehnic ,,Petru Poni”

Jud. Neamț, Mun. Roman, B-dul Republicii, Nr. 1-3

Nr. de telefon/fax: 0040233-724336

Site şi adresă poştă electronică: www.ctppr.ro; lic_3@yahoo.com

Resurse:

1.Umane:

a. elevi ai gimnaziilor și liceelor participante;

b. coordonator: prof. Mirela Mihoc

c. organizatori: prof. Alexandru Cramer, prof. Teodora Dima, prof. Dănuț Rusu, Monica Pescaru prof. Mihaela Stan, informatician  Iulian Ostafe

d. parteneri implicați în organizare : Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Casa Corpului Didactic Neamț, Primăria Roman, Biblioteca Municipală ,,George Radu Melidon”, Ziarul de Roman, Televiziunea RomTv, Televiziunea TopAll.

 

2.Financiare:

Resursele financiare vor fi asigurate prin sponsorizări și donații (concursul nu percepe taxă de participare).

 

3.Temporale

a. Promovarea concursului pe site-urile de specialitate : decembrie 2017

b. Înscrierile la concurs (prin completarea formularelor de încriere) , expedierea creațiilor, a lucrărilor știinifice și a acordurilor de parteneriat se vor face în perioada ianuarie-martie 2017 (termen limită 10 martie 2017) prin trimiterea acestora pe adresa de e-mail a concursului dordepoezie_ctppr@yahoo.com, respectiv mihoc_mirela@yahoo.com

c. Jurizarea va avea loc în perioada:15-20 martie 2017

d. Anunțarea câștigătorilor: 21 martie 2017

e. Festivitatea de premiere și sesiunea de referate și lucrări științifice: 12 aprilie 2017

f. Expedierea diplomelor, CD-urilor cu volumul de versuri și revista sesiunii de referate și comunicări științifice:  01-15 mai 2017

g. Evaluarea proiectului și întocmirea raportului: 16 -31 mai 2017

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Concursul va cuprinde două  secțiuni la care pot participa elevi de liceu cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani și cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

 

I. SECȚIUNEA ELEVI –CONCURS DE CREAȚII LIRICE

 

1. ÎNSCRIEREA PARTICIPANȚILOR

Înscrierea se va face în perioada ianuarie-martie 2017 (termen limită 10 martie 2017), online, pe adresa de e-mail a concursului: dordepoezie_ctppr@yahoo.com, prin completarea formularului de înscriere și a acordului de parteneriat anexate. Formularul, acordul de parteneriat și lucrarea vor fi expediate pe adresa de e-mail menționată într-un singur fișier atașat.

Vă rugăm ca în e-mail, la subiect, să scrieți numele participantului la concurs pentru o mai ușoară identificare.

2. REDACTAREA CREAȚIILOR

Tema poeziilor este la libera alegere a participanților la concurs, dar va corespunde specificului vârstei acestora. Creațiile trimise nu trebuie să mai fi fost premiate la vreun concurs sau să fi fost publicate. În cazul în care nu se va respecta această condiție, concurentul va fi eliminat din concurs.

Un elev poate participa cu o singură lucrare, în condițiile respectării regulamentului.

Un profesor poate coordona unul sau mai mulți elevi, în condițiile respectării regulamentului.

Textele vor fi trimise în format A4, portrait, redactate în Times New Roman, 12, la 1,5 rânduri, margini egale de 20 mm, cu diacritice. Nerespectarea acestor condiții atrage eliminarea elevului din concurs.

3. JURIZAREA LUCRĂRILOR

În perioada 15-20 martie 2017, juriul concursului, format din profesori de limba și literatura română, personalități culturale romașcane, scriitori, va selecta lucrările ce urmează a fi premiate. Pentru evitarea subiectivismului, membrii juriului vor primi lucrările participanților fără numele și școala de proveniență ale acestora. Creațiile vor putea fi identificate printr-un număr ce îi va fi atribuit fiecărui concurent în funcție de ordinea înscrierii în concurs.

Se acordă premiile I, II, III,  mențiuni și diplome de participare. La solicitarea juriului, acesta poate acorda premii speciale unor poezii considerate deosebite din punct de vedere artistic.

►Criterii de evaluare:

• respectarea normelor de tehnoredactare solicitate;

• corectitudinea exprimării;

• coerența textului (registrul ligvistic, stilul, lexicul);

• originalitatea temei și conținutul ideatic;

• impactul mesajului transmis;

• creativitatea (limbaj, figurat, imagini artistice);

• elemente de tehnică, particularități de compoziție (așezare în pagină, paragrafe, versificație).

►Sistemul de notare

Dintre poeziile înscrise în concurs, pentru fiecare secțiune, juriul va alege  creații lirice considerate superioare din punct de vedere artistic (numărul acestora va fi ales ulterior în raport cu numărul poeziilor înscrise în concurs).

Pentru fiecare premiu, mențiune și premiu special se vor acorda punctaje , după cum urmează:

Premiul I între 90 și 100 de puncte;

Premiul II între 80 și 89 de puncte;

Premiul III între 70 și 79 de puncte;

Mențiune între 60 și 69 de puncte;

Premiu special între 50 și 59 de puncte.

MODEL DE JURIZARE

Numărul poeziei

Premiul

Punctaj

56

I

100

33

I

90

37

II

88

7

II

84

98

III

78

110

III

77

14

M

69

90

M

66

54

M

62

43

PS

59

14

PS

55

10

PS

50

 

4. PREMIEREA

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 12 aprilie 2017 .

Coordonatorii concurenților ce urmează să fie premiați vor fi anunțați pe e-mail sau telefonic pentru a putea paricipa alături de elevi la festivitatea de premiere.

Elevii premiați  își vor citi creațiile în cadrul festivității. Fiecare câștigător va primi diploma și volumul de versuri ,,Dor de poezie”, alcătuit din cele mai reușite creații înscrise la ediția curentă a concursului. De asemeni, fiecare profesor coordonator va primi un CD cu volumul de versuri și adeverințe, iar elevii vor primi diplomă de participare.

Pentru concurenții și coordonatorii care, din diverse motive, nu au putut fi prezenți la festivitate, diplomele, adeverințele și CD-urile cu volumul de poezii vor fi expediate până la data de 31 mai 2017.

 

II. SECȚIUNEA PROFESORI – REFERATE ȘI COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE ALE CADRELOR DIDACTICE cu tema ,,LITERATURA ȘI CELELALTE ARTE

1. ÎNSCRIEREA PARTICIPANȚILOR

Înscrierea se va face în perioada ianuarie-martie 2017 (termen limită 10 martie 2017), online, pe adresa de e-mail a coordonatorului: mihoc_mirela@yahoo.com, prin completarea formularului de înscriere și a acordului de parteneriat anexate. Formularul, acordul de parteneriat și lucrarea vor fi expediate pe adresa de e-mail menționată într-un singur fișier atașat.

Vă rugăm ca în e-mail, la subiect, să scrieți numele participantului la sesiune pentru o mai ușoară identificare.

2. REDACTAREA LUCRĂRILOR

Lucrările trebuie să dezvolte tema propusă. Lucrările (max.5 pagini) vor fi redactate: Format A4, tehnoredactare WORD, font Normal 12 Times New Roman, la 1,5 rânduri, cu margini egale de 2 cm, text aliniat bloc (justify); titlul lucrării se va scrie cu font Normal 12, bold, cu diacritice. Nerespectarea acestor condiții atrage eliminarea lucrării din activitate. Pe prima pagină, după titlul lucrării, la două rânduri, se va scrie numele cadrului didactic și instituția pe care o reprezintă.

 

3. SESIUNEA DE REFERATE ȘI COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE

Pe data de 12 aprilie 2017, profesorii doritori își pot susține lucrările. Prezentarea lucrărilor științifice va fi urmată de o dezbatere pe tema propusă.

Organizatorii nu răspund de imposibilitatea primirii diplomelor de către participanți, în cazul în care datele transmise prin formularul de înscriere sunt incomplete sau nu corespund realității.

 

Persoană de contact (organizator) pentru relații suplimentare:

• Prof. Mirela Mihoc : tel. 0741611179, e-mail: mihoc_mirela@yahoo.com

 

 

 

 

Propus de: myrela74 | 10.01.2017 11:59 | 3579 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (3)

0 0

15.01.2017 10:56 andreea-andrei5

Buna ziua! Imi puteti trimite acordul de parteneriat pe adresa andreeaandrei433@yahoo.com ? Multumesc!

0 0

06.03.2017 14:40 mariaelenapasca

Buna ziua! Imi puteti trimite fisa de inscriere pentru elevi si acordul de parteneriat pe adresa ma_el111@yahoo.com? Multumesc!

0 0

07.03.2017 14:49 myrela74 - Autor

Din păcate am omis să postez fişele de înscriere şi acordul de parteneriat. Cei care doresc să participe sunt rugaţi să-mi scrie pe adresa de mail mihoc _mirela@yahoo.com şi le voi trimite cu mare drag documentele. Ţin să menţionez că proiectul este inclus în CAER, poziţia 770 şi că data înscrierii a fost prelungită până pe 30 martie 2017. Vă aşteptăm cu drag!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN