Şcoala cu
bune practici

36 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu, şi unităţile şcolare participante organizează, sub egida Ministerului Educaţiei Naționale, Concursul naţional de eseuri și creație plastică „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”. DESFĂŞURAREA CONCURSULUI Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni: Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană; Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană; Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură; Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar; Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

Nume proiect: CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE” ediția a VI-a – 2019 (CAEN 2019 poziţia 66)

Organizatori: Colegiul Național „Ion Maiorescu”, Giurgiu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu Casa Corpului Didactic Giurgiu Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a

Perioadă înscriere: 03.02.2020 - 30.04.2020

Perioadă desfăşurare: 09.05.2020 - 25.05.2020

Nr. 2892/22.10.2019

CONCURS NAŢIONAL DE ESEURI ȘI CREAȚIE PLASTICĂ

LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE” – CAER 2020 (poziţia 865)

ediția a VII-a – 2020

 

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE   

           Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu, şi unităţile şcolare participante organizează, sub egida Ministerului Educaţiei Naționale, Concursul naţional de eseuri și creație plastică LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”.

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a.

 

DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni:

Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură;

Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar;

Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute

Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

 

Pentru concursul de eseuri „Cartea preferată”, elevii au libertatea de a-şi alege cartea. Eseurile vor fi redactate în Times New Roman, caracter 12, şi vor avea minimum 1 pagină A4. Pentru concursul de ilustraţie de copertă, de asemenea, vor avea libertatea alegerii cărţii şi a mijloacelor prin care vor realiza ilustraţia: desen, pictură, format A4, alb-negru sau color.  

Concursul de desene, pictură şi fotografie, format A4, pornind de la un text literar, presupune realizarea unor desene, picturi şi fotografii care să ilustreze tema cărţii alese de concurent, semnificaţiile acesteia.

Scurt-metrajul va fi realizat de către concurenţi pornind de la o carte aleasă de ei, va trebui să se încadreze în 8-15 min. Se va acorda doar un premiu, dacă se lucrează în echipă. Toţi membrii echipei trebuie să fie elevii şcolii participante.

Pentru atelierul-concurs „Lumea din cuvinte şi culoare”, se va extrage un bilet de concurs ce va conţine un text literar şi elevii se vor exprima atât într-un eseu de 150-300 de cuvinte, cât şi printr-o compoziţie plastică (pictură, grafică). Proba durează 120 de minute şi se va desfăşura la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Giurgiu, sâmbătă, 9.05.2020, în intervalul 10.00-12.00.

 

a. Înscrierea candidaţilor se va face prin email la adresa: cuvintesiculoare2018@yahoo.com, completând fişa de înscriere. În cazul participării la secţiunea a VI-a, atelier-concurs, vă rugăm să precizaţi elevii participanţi, pentru organizarea pe săli şi multiplicarea subiectelor. Lucrările de la secţiunea a II-a vor fi trimise pe adresa de email a concursului până la data de 30.04.2020. La sfârşitul lucrării se va preciza numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul.

 

b. Lucrările de la celelalte secţiuni vor fi trimise prin poştă (în plic cu confirmare de primire) până la data de 30.04.2020, data poştei, pe adresa: Colegiul Național „Ion Maiorescu”, strada Nicolae Droc-Barcian, nr. 8, Giurgiu, jud. Giurgiu, cu menţiunea Pentru concursul ,,Lumea din cuvinte și culoare”.

           Pe spatele fiecărei lucrări, în colţul din dreapta jos, se va scrie secţiunea, numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul. În cazul creaţiilor plastice, se va preciza titlul şi autorul operei căreia i se realizează caligrama, ilustraţia de copertă, ilustraţia de carte.

 

           Un cadru didactic coordonator poate participa cu maximum 5 lucrări pentru secţiunile I – a V-a. La secţiunea a VI-a poate înscrie maximum 10 elevi. Fişa de înscriere este obligatorie.

           Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 9 mai - 19 mai 2020.

           

PREMIILE CONCURSULUI                

Se vor acorda un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel liceal și un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel gimnazial. Comisia de evaluare are dreptul de a oferi mai multe premii, în funcţie de numărul de participanţi, respectiv, pe nivel, clasa a V-a – a VI-a, clasa a VII-a – a VIII-a, clasa a IX-a – a X-a, clasa a XI-a – a XII-a.

La secţiunea a VI-a, cu participare directă, se vor acorda, în măsura în care se vor asigura fondurile, premii în valoare de 2400 lei:

- premiul I, în valoare de 200 lei

- premiul al II-lea, în valoare de 150 lei

- premiul al III-lea, în valoare de 100 lei

- menţiuni, în valoare de 50 lei

Premierea se va realiza pe data de 22.05.2020 la Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu. Diplomele vor fi trimise premianţilor în decurs de o lună. În cazul unei instituţii cu mai mulţi profesori participanţi, se va trimite o diplomă de participare ce va fi multiplicată.

 

PERSOANA DE CONTACT:

Prof. Ciulacu Elisabeta, tel. 0723311037, email e_ciulacu@yahoo.com

Echipa de proiect:

Colegiul Național „Ion Maiorescu”, Giurgiu

Coordonatori :

prof. Delea Mirela

prof. Anton Corina

prof. Ciulacu Elisabeta

prof. Decea Dalia

prof. Bădărău Claudia

Membri:

prof. Burcescu Venera

prof. Adriana Preotu

prof. Grozea Violeta

prof. David Cristina

prof. Meclea Alina

prof. Lazăr Mădălina

Bibliotecar, Istrate Clarisa

Secretar, Oprea Mioara

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu

Coordonator: inspector pentru educație permanentă şi activităţi extraşcolare, prof. Vocheci Mădălina

Casa Corpului Didactic Giurgiu

Coordonator: director, prof. Ababei Lucica

Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu

Coordonator: director, Bardan Daniela

Fişă de înscriere

CONCURS NAŢIONAL DE ESEURI ȘI CREAȚIE PLASTICĂ

LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE

CAER 2020 (poziţia 865)

ediția a VII-a - 2020

 

 

Nume şi prenume profesor coordonator: ..............................................................

Telefon: ...................................................

Email: ......................................................

Unitatea de învăţământ: ........................................................................................

...............................................................................................................................

Adresa unităţii de învăţământ: ................................................................................................................................................................................................................................................................

telefon.......................................................

email.........................................................

codul poştal...............................................

localitatea..................................................

judeţul.......................................................

 

Elevi participanţi:

 

Nr. crt.

Numele şi prenumele elevului

Clasa

Secţiunea

1.

 

 

 

2.

 

 

 

3.

 

 

 

4.

 

 

 

5.

 

 

 

 

Corespondenţa se va realiza numai pe adresa şcolilor participante, nu pe adresa personală a profesorilor. Nu este necesar un plic autoadresat. În cazul unităţilor şcolare cu mai mulţi profesori participanţi, se va trimite o diplomă de participare care se va multiplica.

 

 

                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Chitu_A | 22.01.2020 22:06 | 2399 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (1)

0 0

23.01.2020 12:14 danielfanica32

Ati postat doar fisa de inscriere. Va rog sa postati si restul regulamentului

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«FEBRUARIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

60 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN