Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Interjudețean de istorie- literatură „ISTORIA CA POVESTE ŞI VIAŢA CA O ÎNTREBARE” 2020

Proiectul - concurs ”ISTORIA CA POVESTE și VIAŢA CA O ÎNTREBARE” este destinat elevilor și cadrelor didactice care îndrăgesc istoria si literatura/literatura știinţifică și doresc să le abordeze în mod creativ, aducând evenimentele mai aproape de societatea în care trăim , căutand și afland răspunsuri la problemele complexe ale lumii contemporane.

Nume proiect: Proiect - Concurs Interjudețean de istorie- literatură „ ISTORIA CA POVESTE ŞI VIAŢA CA O ÎNTREBARE ”

Organizatori: SCOALA GIMNAZIALA ,,DIACONU CORESI" FIENI

Condiţii de participare: NU se percepe taxa de participare

Perioadă înscriere: 01.02.2020 - 06.05.2020

Perioadă desfăşurare: 01.01.2020 - 15.06.2020

Proiectul  „ ISTORIA CA POVESTE ŞI VIAŢA CA O ÎNTREBARE ” se va derula în perioada  ianuarie– iunie 2020 la nivel regional/naţional/international şi va implica minim 125 de elevi din învăţământul gimnazial și 35 de cadre didactice de la școlile din țară.

 Prin obiectivele şi activităţile propuse, elevii și cadrele didactice  participante vor fi beneficiarii direcţi ai proiectului, iar cadrele didactice şi comunitatea locală vor fi beneficiari indirecţi. Activităţile propuse în cadrul proiectului sunt diverse, ele îmbinând în mod armonios istoria  -trecută şi prezentă- cu literatura , şi vizează gestionarea eficientă a propriei învăţări, a propriei cunoaşteri  prin realizarea de proiecte, prezentări, eseuri individuale sau de grup, poezii etc., realizarea unor conexiuni între cunoştintele dobândite şi aplicarea acestora în dezvoltarea personală, identificarea problemelor lumii contemporane, dar şi a celor specifice societaţii româneşti, exprimarea argumentată a propriilor opinii cu privire la dimensiunea existenţială a omului, prezentarea originală a unor evenimente istorice, utilizând informaţii provenite din diferite surse etc.

Cea mai importantă activitate a proiectului este etapa desfășurată cu participare directă , unde vor concura elevii şi echipajele calificate. Elevii (individual+echipaj) , participanţi la secţiunea istorie, vor susține proba practică și proba de cunoștințe din conținuturile cuprinse în regulament iar lucrările, premiate într-o etapă anterioară, la secţiunea literatură, vor fi prezentate de către elevi ai celor două școli. Juriul de la concursul de istorie va evalua conform criteriilor  și se va realiza clasamentul final. Preşedintele juriului de la secţiunea istorie va fi profesorul universitar doctor Marin Cârciumaru. La secţiunea literatură preşedintele juriului va fi criticul literar, prof. Ion Ştefan (Ghilimescu).Se vor acorda diplome și premii, atât elevilor cât și cadrelor didactice coordonatoare . De asemenea, toate persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului vor primi adeverinţe.

Estimăm că proiectul va avea un impact major asupra  elevilor care îndrăgesc istoria, povestea ei,  și doresc să o studieze, aducând evenimentele mai aproape de ei, precum şi asupra elevilor care privesc viaţa ca pe o provocare, ca pe o întrebare cu infinite răspunsuri, exprimate literar 

Propus de: SCOALA_DIACONU_CORESI_FIENI | 09.02.2020 18:39 | 1715 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN