Clasa a VI-a - Informatică și TIC – De ce auxiliarul Intuitext este alegerea ideală

Auxiliarul INTUITEXT de Informatică si TIC pentru CLASA a VI-a le oferă șansa să înțeleagă tainele acestei discipline ușor și plăcut.

Astfel, acest auxiliar creat special pentru copiii curioși din era digitală oferă explicații teoretice, demonstrații video, exerciții cu ajutorul cărora elevii înțeleg mai ușor noțiunile dificile și descoperă lumea fascinantă a informaticii.

 

6 motive să alegeți Caietul Intuitext de Informatică și TIC clasa a VI-a:

 - explică „cum să faci”, cum să abordezi un anume proiect;

- este foarte consistent la secțiunea algoritmi și programare. Are exerciții, lucrări practice; gândite gradat pentru nivele diferite de înțelegere;

- este foarte bine ilustrat grafic;

- este foarte accesibil și ușor de parcurs, în ordinea conținuturilor recomandate de programă;

- conține demonstrații video cu ajutorul cărora elevii observă cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly.

- oferă, pentru toate noțiunile noi, exerciții și probleme rezolvate care ajută elevul în asimilarea lor. Toate problemele de algoritmică beneficiază de indicații care îndrumă elevul spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.

 

Un alt aspect important este acela că auxiliarul este conform cu Programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC și este structurat în 6 unități de învățare:

- Ne reamintim din clasa a V-a! – o binevenită reactivare a cunoștințelor dobândite în clasa a V-a.

- Internet - unde elevii vor învăța despre protecția datelor personale, siguranța pe Internet și comunicare prin e-mail.

- Animații grafice și modele 3D – introduce elevii în lumea fascinantă a realizării animațiilor, a creării desenelor 3D și a realității virtuale.

- Prezentări – care pregătește elevii să realizeze și să susțină o prezentare, aceștia având posibilitatea de a studia și compara trei aplicații destinate realizării prezentărilor.

- Algoritmi – introduce noi posibilități pentru descrierea algoritmilor și deschide poarta spre programarea roboților prin intermediul mediilor prezentate.

- Soluții – ajută elevul în rezolvarea exercițiilor propuse.

 

De aceea, vă invităm să răsfoiți auxiliarului Informatică și TIC, autor Daniel POPA și să descoperiți un instrument util în însușirea noțiunilor de informatică și TIC pentru elevul de clasa a VI-a.

Propus de: Editura_Intuitext | 30.10.2018 10:24 | 1691 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Convingeri despre lume

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 37 evenimente

«IUNIE 2022»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Saptamana Sanatatii Emotionale

Propus de: c_mmb

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

314 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN