Jocuri educaţionale

Întrecerea
Folosirea parantezelor în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

Fagurele
Noţiunea de fracţie
Matematica Clasa a IV-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a VIII-a

Clasa a III-a - Caietele Intuitext, ajutorul zilnic al învățătorilor

Cât de important este ca elevii să-și dorească să descopere alături de dumneavoastră, cadrele didactice, cât de frumoasă poate fi aventura cunoașterii?

Foarte important și de aceea vă oferim o serie de caiete ale elevului pentru CLASA A III-A care să vă ajute în fiecare zi să susțineți lecții interesante și plăcute.

 

De ce să alegeți Caietele elevului de la Intuitext?

 

Caiet Lectură și scriere, joc și fantezie

- Autorii au avut în vedere și dezvoltarea unor aptitudini extrem de utile, cum ar fi atenția și răbdarea. (pag. 61, ex. 1)

- Textele propuse îl pun pe copil în situația de a descifra mesajul unui text scris și de a se exprima corect, respectând convențiile de limbă și comunicare în cadrul unei abordări interdisciplinare.

- La fiecare lecție se precizează ce învață elevii, ce beneficii le oferă lecția respectivă.

- Conține exerciții care le dezvoltă creativitatea (pag. 8, ex. 2), inteligența emoțională (pag. 10, ex. 5d), îmbogățirea vocabularului prin exerciții sub formă de joc foarte plăcute (pag. 15, ex. 4) sau gândirea critică, o aptitudine esențială pentru viață, evaluată, de altfel, și în teste precum PISA (pag. 19, ex. 7).

 

Caiet de Limba și literatura română

- Exerciții prin care elevii sunt provocați să se raporteze față de anumite personaje, să-și exprime sentimentele și emoțiile pe care le simt când vine vorba de personajele unui text literar (pag. 74, ex. 5).

- Oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor specifice clasei a III-a, de receptare a mesajelor orale/scrise și de redactare. Cuprinde o colecție de fișe de învățare al căror conținut respectă ordinea lecțiilor din manualul editurii Intuitext.

- Activități și exerciții care dezvoltă creativitatea elevilor (pag. 16, ex. 7), gândirea și argumentarea (pag. 12, ex. 4; pag. 73, ex. 2) sau logica (pag 96, JOC).

- La finalul fiecărei evaluări, elevii sunt invitați să aprecieze singuri cât de bine s-au descurcat în cadrul sarcinilor din caiet. Astfel copiii își dezvoltă abilitatea de a se autoevalua.

 

Științe ale naturii

- Cuprinde o colecție de fișe de învățare al căror conținut respectă ordinea lecțiilor din manualul editurii Intuitext. Este structurat în 6 unități tematice.

- Exerciții sub formă de joc, cu grafică sugestivă, care dau posibilitatea utilizării lor din perspective multiple, cu trimiteri atât în cadrul disciplinei cât și dincolo de ea. Imaginile utilizate oferă suport pentru învățare, captează și orientează atenția, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor. Exemplele oferite facilitează înțelegerea.

- Exerciții care provoacă elevii să se informeze și apoi să-și argumenteze punctul de vedere și le dezvoltă gândirea critică (pag. 11, ex. 1).

- Caietul conține pagini destinate recapitulării și evaluării la finalul unităților de învățare, recapitulării și evaluării finale, sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, care asigură aprofundarea/dezvoltarea celor din manual.

- Oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor specifice disciplinei, conform programei școlare, dar și pe cele transversale în contexte interdisciplinare.

 

Matematică

- Reprezintă îmbinarea echilibrată între ludic și situațiile concrete de învățare și exersare, oferind elevilor posibilitatea de a percepe acest caiet ca pe un partener loial, care îi ajută pas cu pas în descoperirea matematicii în viața de zi cu zi.

- Jocuri ce încurajează nu doar dezlegarea anumitor enigme matematice, ci și lucrul în echipă, colaborarea și socializarea.

- Prin Jocurile propuse, copiii asociază matematica și studiul cu experiențe plăcute, chiar distractive (pag. 20).

- Evaluările sunt concepute cu grade diferite de dificultate. Exercițiile obișnuite sunt însoțite de altele puțin mai grele și chiar de unele pentru elevii excelenți.

 

Iar dacă alegeți caietele Intuitext pentru clasa a III-a, veți primi GRATUIT materiale pentru activitatea dumneavoastră la clasă:

- Ghidul învăţătorului ce cuprinde proiectarea  integrată şi planificarea unităţilor de învăţare (se trimite pe e-mail);

- Teste de Evaluare Inițială, Sumativă și Finală (se trimit pe e-mail).

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un agent de vânzare vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 02.11.2018 13:41 | 424 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rezilienta la scoala

Echilibrul emotional

RBL Summit 2019: Educatia – cea mai sigura investitie in viitor

Comunicarea cu cadrele didactice
Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 107 evenimente

«MARTIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Fluturaş

Propus de: lodroman

Sondajul zilei

Folosiți culegeri de gimnaziu la clasă sau pentru acasă? Vă rugăm să vă argumentați opțiunea într-un comentariu

66 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: Editura_Intuitext Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!