Aripi către viitor
Nume proiect: Aripi către viitor
Organizatori: Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Pitești, jud. Argeș Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, jud. Argeș Colegiul Tehnic „Carol I”, București Școala Gimnazială „Regina Maria”, București Liceul Teoretic „Virg
Condiţii de participare: Elevi clasele VII - XII, elevi cu CES clasele VII - XII. Profesori de limbi străine sau cu o limbă străină pe diploma de licență sau conversie. Nivel: gimnazial și liceal
Perioadă înscriere: 01.02.2025 - 20.03.2025
Perioadă desfăşurare: 01.02.2025 - 15.04.2025
REGULAMENTUL CONCURSULUI
Concursul interjudețean de eseuri pentru promovarea studiului limbilor străine pentru elevi și simpozionul pentru cadre didactice se va desfășura pentru disciplinele: limba engleză, limba franceză, limba germană, limba italiană, limba spaniolă.
Secțiunea A – Concurs pentru elevi cu tema „De ce să învăț o limbă străină?”
Activitatea se va derula pe Secțiunea A, cu participare directă (pentru elevii participanți din Pitești) și online (pentru elevii participanți din alte orașe și județe), cu două subsecțiuni pentru elevi (cu CES și fără CES) și Secțiunea B, cu participare indirectă pentru cadre didactice.
- Subsecțiunea 1: Concurs de eseuri pentru elevi
- Subsecțiunea 2: Concursul de eseuri pentru elevii cu CES
Eseuri – pentru elevii claselor VII-VIII, eseul va cuprinde 200 de cuvinte și pentru elevii claselor IX-XII, eseul va cuprinde 300 de cuvinte. Lucrările vor fi scrise în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, cu semnele diacritice specifice, tehnoredactate cu Times New Roman 12, la 1,5 rânduri. Titlul va fi scris centrat, Times New Roman 14, bold. Sub titlul textului, la un rând, în dreapta, se specifică următoarele: numele şi prenumele autorului, clasa, numele profesorului coordonator, unitatea de învățământ. Pentru elevii cu CES, eseul va cuprinde maximum 100 de cuvinte. Aceleași reguli de tehnoredactare.
Lucrările vor fi salvate cu numele și prenumele autorului: Nume și Prenume Elev – Unitatea de învățământ.
Nivelele vor fi: clasele VII-VIII, clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a. Pentru secțiunea cu CES, nivelele vor fi: clasele VII-VIII, clasele IX-X, clasele XI-XII. Fiecare nivel va fi pentru fiecare dintre limbile străine menționate.
Elevii pot participa cu o singură lucrare la oricare dintre subsecțiuni. Un elev poate participa la secțiuni de limbi diferite, dacă dorește, maximum două limbi străine.
Fiecare profesor va coordona cel mult 5 lucrări! Se va face o selecție prealabilă în urma organizării unei etape la nivel de unitate școlară.
Elevii de la unitățile școlare din Pitești, jud. Argeș, trebuie să fie la unitatea școlară organizatoare, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Pitești, cu 20 minute înainte de începerea concursului, adică 09:40. Concursul durează 2 ore (10:00 – 12:00).
Secțiunea B – Simpozion pentru cadrele didactice cu tema „Limbile străine – o necesitate pentru viitor?”
Lucrările vor fi scrise în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, cu semnele diacritice specifice, 1-3 pagini format A4, Times New Roman, caracter 12, text aliniat stânga-dreapta, la 1,5 rânduri, cu margini egale de 20 mm, titlul va fi scris cu majuscule, Times New Roman, caracter 14, bold, centrat. La doua rânduri de titlu se va scrie autorul sau autorii și unitatea de învățământ (Times New Roman,12). Sunt maximum doi autori per lucrare. Bibliografia se consemnează la sfârșitul lucrării, dacă e cazul.
Lucrările vor fi salvate cu numele și prenumele autorului/autorilor: Nume și Prenume Profesor/i – Unitatea de învățământ.
Grila de evaluare a eseurilor:
- încadrarea în tema propusă;
- modalităţile de expresie, tehnicile de construcţie a textului în funcţie de tema abordată;
- abordarea originală a temei;
- respectarea normelor gramaticale în vigoare.
Jurizare:
Din juriul concursului vor face parte cadre didactice – profesori de limbi moderne, desemnaţi de către IȘJ Argeș, din şcolile organizatoare.
Lucrările vor fi trimise pe emailul proiectului, aripicatreviitor@gmail.com, cu mențiunea „Concurs pentru elevi” sau „Simpozion cadre didactice”, împreună cu Fișa de înscriere și cu Acordul de parteneriat, opțional.
Vor fi acordate diplome pentru locurile I, II, III, mențiune și Premiu special, pentru fiecare secțiune, separat pentru fiecare limbă străină, pentru nivelele de studiu menționate mai sus, și separat pentru elevii cu CES, cu specificarea profesorului coordonator, conform procentului acceptat de Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursurilor şcolare, aprobat cu OM Nr. 3109/28.01.2002, art.47. / OMEN nr. 4203/30.07.2018 privind modificarea Anexei nr. 1 a Ordinului Ministrului Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare. Diplomele vor fi trimise online, pe email-ul coordonatorului.
Revistă lucrări cadre didactice: Lucrările cadrelor didactice vor fi publicate într-o revistă electronică cu ISSN și vor fi trimise pe email cadrelor didactice participante.
Concursul și simpozionul sunt fără taxă.
Rugăm ca materialul să conțină contribuții personale pentru a ne încadra în normele unui real schimb de experiență. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul lucrărilor sau pentru cele care nu respectă cerințele de redactare.
Actualului regulament i se pot aduce modificări pentru eventuale îmbunătăţiri în organizarea concursului. Organizatorii au obligaţia să anunţe public modificările în timp util.
PENTRU ACEST CONCURS NU SE PERCEPE NICIUN FEL DE TAXĂ!
Propus de: Alinacris2018 | 24.02.2025 23:31 | 765 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.