Jocuri educaţionale

Provizii
Factor comun
Matematica Clasa a III-a

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Ana Motora – Ionescu, Profesor Emerit, autoarea manualelor de muzică Intuitext

Ana Motora – Ionescu este un nume și o garanție a calității oricărei lucrări de specialitate care-i poartă semnătura. Experiența profesională și lucrările diverse stau mărturie pasiunii și priceperii cu care s-a dedicat didacticii muzicii.

Multe dintre cadrele didactice din România pot spune, fără reținere, că Ana Motora-Ionescu a stat la baza pregătirii lor în didactica muzicii și le-a îndrumat pașii primelor ore de muzică.

Profesor de metodica predării muzicii, la Institutul de Muzică din București, instituție la care s-au pregătit în decursul timpului profesorii pentru clasele I-VIII, Ana Motora-Ionescu s-a făcut cunoscută în România prin modul de aplicare a metodei de educație muzicală activă prin jocuri și prin orele de solfegiu care formau auzul melodic, armonic și diversitatea ritmică, chiar în stadiul de inițiere muzicală a elevilor. Autoarea a scris Metodica predării muzicii pentru clasele I-VIII, publicată în 1965 la EDP, București. De asemenea, este autoarea primei lucrări de didactică românească ce face diferența între „a audia” și „a asculta” muzică. În lucrarea sa, aceasta propune jocuri didactice muzicale de o valoare incontestabilă, calitatea lucrării sale aducându-i, în data de 30 Iunie 1970, chiar de Ziua Învățătorului, distincția de Profesor Emerit.

Suntem onorați să anunțăm că Ana Motora – Ionescu a contribuit, alături de Mirela Rizea Marinescu și de Mihaela Predoiu, la crearea manualelor Intuitext de Muzică și Mișcare, care au și obținut, conform Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, un punctaj maxim de calitate. Manualul Intuitext de Muzică și Mișcare conține atât varianta tipărită cât și cea digitală și asigură elevilor o modalitate modernă și eficientă de învățare.

Răsfoiți și descoperiți manualele Intuitext de Muzică și Mișcare.

Editura Intuitext a câștigat licitația națională a manualelor de clasa a III-a cu toate cele 4 manuale pentru care a depus oferte. Astfel, la disciplinele Limba și literatura română, Matematică și Științe ale naturii reușește să păstreze și să continue stilul didactic, abordarea didactică și reprezentarea grafică cu care elevii și cadrele didactice s-au obișnuit încă de la clasele I și a II-a. Echipa de autori care a lucrat la aceste manuale a putut, astfel, să continue și să desăvârșească demersurile începute odată cu primele manuale de generație nouă. Manualul de Muzică și mișcare pentru clasa a III-a promovează o echipă de autori care se remarcă, de asemenea, prin conținuturile abordate și metodele didactice folosite cu scopul de a-i ajuta pe toți elevii care învață după manualele Intuitext să învețe cu plăcere.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 26.01.2016 13:35 | 2041 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tulburarea de opozitionism

Echilibrul emotional

Teroarea nocturna la copii

Probleme de somn

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«NOIEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Magia toamnei

Propus de: 77adn

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

346 voturi | 21 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati