Jocuri educaţionale

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

Una din trei
Apele curgătoare şi vegetaţia României
Geografie Clasa a IV-a

Ana Motora – Ionescu, Profesor Emerit, autoarea manualelor de muzică Intuitext

Multe dintre cadrele didactice din România pot spune, fără reținere, că Ana Motora-Ionescu a stat la baza pregătirii lor în didactica muzicii și le-a îndrumat pașii primelor ore de muzică.

Profesor de metodica predării muzicii, la Institutul de Muzică din București, instituție la care s-au pregătit în decursul timpului profesorii pentru clasele I-VIII, Ana Motora-Ionescu s-a făcut cunoscută în România prin modul de aplicare a metodei de educație muzicală activă prin jocuri și prin orele de solfegiu care formau auzul melodic, armonic și diversitatea ritmică, chiar în stadiul de inițiere muzicală a elevilor. Autoarea a scris Metodica predării muzicii pentru clasele I-VIII, publicată în 1965 la EDP, București. De asemenea, este autoarea primei lucrări de didactică românească ce face diferența între „a audia” și „a asculta” muzică. În lucrarea sa, aceasta propune jocuri didactice muzicale de o valoare incontestabilă, calitatea lucrării sale aducându-i, în data de 30 Iunie 1970, chiar de Ziua Învățătorului, distincția de Profesor Emerit.

Suntem onorați să anunțăm că Ana Motora – Ionescu a contribuit, alături de Mirela Rizea Marinescu și de Mihaela Predoiu, la crearea manualelor Intuitext de Muzică și Mișcare, care au și obținut, conform Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, un punctaj maxim de calitate. Manualul Intuitext de Muzică și Mișcare conține atât varianta tipărită cât și cea digitală și asigură elevilor o modalitate modernă și eficientă de învățare.

Răsfoiți și descoperiți manualele Intuitext de Muzică și Mișcare.

Editura Intuitext a câștigat licitația națională a manualelor de clasa a III-a cu toate cele 4 manuale pentru care a depus oferte. Astfel, la disciplinele Limba și literatura română, Matematică și Științe ale naturii reușește să păstreze și să continue stilul didactic, abordarea didactică și reprezentarea grafică cu care elevii și cadrele didactice s-au obișnuit încă de la clasele I și a II-a. Echipa de autori care a lucrat la aceste manuale a putut, astfel, să continue și să desăvârșească demersurile începute odată cu primele manuale de generație nouă. Manualul de Muzică și mișcare pentru clasa a III-a promovează o echipă de autori care se remarcă, de asemenea, prin conținuturile abordate și metodele didactice folosite cu scopul de a-i ajuta pe toți elevii care învață după manualele Intuitext să învețe cu plăcere.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 26.01.2016 13:35 | 2270 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum afecteaza rusinea parintii

Echilibrul emotional

Gestionarea esecului

Increderea in sine

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«AUGUST 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Modelăm

Propus de: ramona_stefania_popescu

Sondajul zilei

Care dintre scenariile de începere școlii, propuse de guvern, este potrivit la școala dvs.?

318 voturi | 15 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Cum veți începe școala? Votați!