Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

EDUCATIE PRIN ACTIVITATI EXTRASCOLARE SI EXTRACURICULARE


"EDUCATIE PRIN ACTIVITATI EXTRASCOLARE SI EXTRACURRICULARE"
Şcoala cu clasele I-VIII Nr.4 din Dorohoi,judetul Botosani, a implementat in perioada iunie-decembrie 2007 proiectul intitulat:
"EDUCATIE PRIN ACTIVITATI EXTRASCOLARE SI EXTRACURRICULARE"-proiect câştigător în urma competiţiei din cadrul PROGRAMULUI DE GRANTURI PENTRU DEZVOLTARE ŞCOLARĂ – 2007, finanţat de M.Ed.C.T, cu suma de 16 000,00 ron. Acest proiect face parte din categoria de proiecte C, care sprijină îmbunătăţirea procesului de predare – învăţare prin activităţi extracurriculare.
Obiectivul general al proiectului:
Creşterea calităţii procesului instructiv-educativ prin activităţi extracurriculare şi extraşcolare.
Activităţi desfăşurate:
1. ,, Ne informăm,colaborăm,decidem” -Seminar de lansare a proiectului, constituirea grupelor de lucru,stabilirea sarcinilor si planificarea activitatilor.
2. ,, Descifrăm,învăţăm,aplicăm tehnologii de informare şi comunicare” (TIC) - curs de initiere in utilizarea computerului şi insusirea aplicaţiei Paint, cu elevii claselor I-IV,de insuşire şi utilizare a a elementelor de design şi grafică, a World Wide Web-pentru elevii claselor V-VIII.
3.,,La drum pe meleaguri botoşănene şi sucevene ” doua excursii: in judeţul Botoşani, organizată cu elevii claselor I-IV şi in judeţul Suceava organizată cu elev ai claselor V-VIII
4. ,,Din viaţa şcolii noastre - S4 D”-editarea revistei
5.,,La ora bilanţului”- seminar de diseminare a proiectului
Implementarea proiectului a avut impact pozitiv asupra şcolii,cadrelor didactice,autorităţilor locale,comunităţii, după cum urmează:
-asigurarea unei bune colaborari intre cadrele didactice, cresterea coeziunii corpului profesoral
-diversificarea activităţilor şi creşterea gradului de implicare al cadrelor didactice în activităţi cu elevii
-o mai bună cunoaştere a elevilor şi colaborarea mai eficienta cu aceştia,familiileacestora,cu membrii comunităţii
- s-a imbunăţit gradul de implicare a comunităţii locale în viaţa şcolii, in oferirea de sprijin pentru rezolvarea problemelor acesteia.
- creşterea gradului de implicare a parinţilor în viaţa şcolii, sprijinirea copiilor in activitatea de educaţie , creşterea gradului de preţuire şi respect faţă de organizaţia şcolară, creşterea calităţii procesului educativ furnizat de şcoală,imbunătăţirea bazei materiale si gradului de modernizare al unităţii, realizarea unui mediului ambiental şcolar mai prietenos, deschiderea şcolii către comunitate si creşterea prestigiului acesteia.
Rezultate obţinute:
- shimbarea atitudinilor elevilor faţa de modalitătile de petrecere a timpului liber;
-însuşirea şi aplicarea cunoştinţele de bază referitoare la utilizarea computerului(aplicaţia PAINT) de către copiii claselor I-IV;
- cresterea gradului de implicare al cadrelor didactice in diversificarea activităţilor desfasurate cu elevii, in timpul liber;
-schimbarea atitudinii unor parinţi faţă de şcoala, imbunătăţirea imaginii şcolii în comunitate
-capacitati sporite de autoinstruire,comunicare,cooperare,lucru in echipa,
-elevi şi părinţi mai bine informaţi despre activităţile şcolii
Rezultate materiale:
revista şcolii editată, album cu imagini semnificative ale obiectivelor turistice vizitate in excursii,materiale realizate de elevi si utilizate pentru pavoazarea holurilor, claselor, realizând unui mediu şcolar mai prietenos, dotarea unităţii cu :videoproiector si ecran de proiectie,camera video, imprimanta si copiator color, sistem de sunet,mijloace atatdenecesare şi in activităţile viitoare.
Monitorizarea implementării proiectului a fost asigurată de ISJ Botosani.
Echipa de proiect : Prof.Slincu Dana-director şcoala; prof.Taran Elena- consilier educativ, inv .Romanescu Liviu.
Au participat 80 elevi , indrumaţi şi ajutaţi in activităţile desfăşurate de cadre didactice ale unitatii :prof.Pînzaru Cătălina,prof.Boariu Liliana,prof.Lupu Simona,prof.Apetroae Cristina,inv.Ghebac Elena,inv.Maxim Vasile,inv.Livanu Mihai,inv.Ifrim Florica,inv.Onofrei Alina,inv.Matei Delia, ed.Lazar Mihaela, ed.Apatachioaie Laura.
Coordonator proiect,
director al Scolii cu clasele I-VIII nr.4 Dorohoi,
Prof.Slincu Dana

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: danaslincu | 22.12.2007 07:39 | 8522 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

22.12.2007 10:12 lililistanciu

Felicitari pentru activitatile sustinute si pentru rezultate. Desi este o munca sustinuta in spatele acestora, cred ca merita. Satisfactiile sufletesti personale sunt pe masura.

Felicitari echipei si poate pe viitor, daca se poate,ne poate oferii si cateva idei care stau in aptele succesului( organizare, accesare, termeni, formarea echipei, spijin etc).Sarbatori fericite.

0 0

22.12.2007 18:41 tliya

Felicitari pentru munca depusa! Sigur rezultatele va incanta sufletele! Sarbatori fericite!

0 0

22.12.2007 21:49 andreeatam

felicitri mi-ar place si mie sa pot initia un asemenea proiect dar nu toti suntem asa bine sustinuti financiar si apreciati atat cat facem lucruri interesante

0 0

23.12.2007 22:44 aalliinnaa

mi-ar placea...

0 0

24.12.2007 18:16 floarebernad

e bine sa mai vedem astfel de initiative benefice, va felicit pentru efort si implicare cat si pentru reusite; va doresc sarbatori tihnite, multe bucurii si un an rodnic

0 0

28.12.2007 10:25 lumidragan

Bravo!!! Felicitari pentru munca depusa! Meritati din plin sa va bucurati de sarbatori! La multi ani si mult succes pe mai departe!

0 0

31.12.2007 07:34 ioanaruge

satisfactiile cred ca sunt pe masura efortului si stradaniei, nota 10 si La multi ani

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 34 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

512 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN